Κόντρα υπουργείου-εμπόρων για το άνοιγμα τις Κυριακές

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης


ΕΛΛΑΔΑ
10:26
24/07/2013
Κόντρα υπουργείου-εμπόρων για το άνοιγμα τις Κυριακές
2
loading

Αντιδράσεις προκαλεί το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και γι’ αυτό μίλησε στην εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1» ο υφυπουργός Ανάπτυξης.

Ο κ. Σκορδάς επισήμανε ότι «η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές έχει να κάνει και με το πώς βοηθάμε να βρεθούν εισοδήματα. Δεν μπορεί να λειτουργήσει ο τουρισμός όταν βρίσκει τα καταστήματα κλειστά τις Κυριακές». Και πρόσθεσε ότι «οι πεζοδρομήσεις λειτουργούν ευεργετικά για το εμπόριο. Αυξάνεται εν μέσω κρίσης ο όγκος των συναλλαγών στο ηλεκτρονικό εμπόριο».

Και υποστήριξε ότι «το νομοσχέδιο προβλέπει το προαιρετικό άνοιγμα. Αν δεν έχει δουλειά, καλό είναι να μην ανοίξει».

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης μάλιστα ανέφερε ότι «δεν προσπαθούμε να πείσουμε για το άνοιγμα. Πρέπει άμεσα το αναπτυξιακό μοντέλο να γίνει παραγωγικό». «Οι τιμές είναι ελεύθερη επιλογή των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται. Δεν μπορούμε να έχουμε ελεγκτή σε κάθε μαγαζί», είπε.

Από την πλευρά του πάντως ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης ανέφερε: «Αφήστε μας να ξέρουμε την αγορά καλύτερα. Δεν είδαμε πελάτες και τα κλείσαμε. Είμαστε πολύ πιο έξυπνοι. Στη Θεσσαλονίκη που δεν βλέπουμε ούτε γάτες γιατί να ανοίξουμε την Κυριακή; Όλοι αυτοί οι τουρίστες περνούν έξω από την πόλη», είπε ο κ. Χατζαρίδης.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Manos

    Σύμφωνο απόλυτα με τον Κο Σκορδά !!! Ναι στο προαιρετικό άνοιγμα τις Κυριακές.

    1. avatar Manos

      Να επισημάνω ότι έχω κατάστημα εικοσιπέντε τετρ.μέτρων με ένα άτομο προσωπικό.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει