«Αν έρθεις αύριο στο σχολείο θα σε σφάξω» φέρεται να είπε σε μαθητή ο 67χρονος καθηγητής, ο οποίος καταδικάστηκε σε 13 μήνες φυλάκιση με αναστολή, στο 1ο Γυμνάσιο της Μεταμόρφωσης.

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Μιλή

Η μητέρα του μαθητή μιλά στο newsbeast.gr και καταγγέλει τα όσα συνέβησαν. «Ως ανύπαντρη μητέρα είμαι ο εύκολος στόχος, αν ήταν κάποιο παιδί υπουργού έτσι θα αντιδρούσαν», αναρωτιέται. «Ο καθηγητής όλο αυτό το διάστημα φώναζε στο παιδί και ο διευθυντής ήταν θεατής», συνεχίζει.

Η μητέρα του μαθητή περιγράφει και καταγγέλει στο newsbeast.gr τις συμπεριφορές, καθηγητή και διευθυντή απέναντι στον γιο της και σε εκείνη.

«Το πρόβλημα ξεκίνησε από την αρχή της χρονιάς δεν τον ήθελε στο μάθημα τον έβριζε. Ο άνθρωπος δεν ήταν καλα. Ο διευθυντής μου είπε ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι. Του απάντησα “κι αν γίνει κάτι πιο σοβαρό;” Μου είπε πως ήταν καλυμμένος και ότι είχε στείλει email στην δευτεροβάθμια. Δηλαδή αν ήταν παιδί υπουργού θα δεχόταν αυτήν την απάντηση κάποιου διευθυντή;

Τη Δευτέρα είπε στο παιδί ότι αν έρθεις αύριο στο σχολείο θα σε σφάξω και θα σφάξω κι όποιο παιδί είναι δίπλα σου.  Την Τρίτη πήγα στο σχολείο να πιάσω τον διευθυντή και εκείνος μου είπε ότι “έχω πολύ δουλειά τώρα και δεν μπορώ να ασχοληθώ”.

Του είπα να ανοίξει την πόρτα της τάξης και ότι αν είναι πάνω από το παιδί μου θα τον αποτελειώσω. Την άνοιξε με τα χίλια ζόρια. Βγήκαν τα παιδιά έξω και φώναξα την αστυνομία. Ο καθηγητής όλο αυτό το διάστημα φώναζε στο παιδί και ο διευθυντής ήταν θεατής. Δεν του έκανε τίποτα.

Ήρθε η αστυνομία, την οποία εμπόδισαν να μπει μέσα. Τους ανέφερα ότι ο δημόσιος φορέας μπορεί να “μπει” σε δημόσιο φορέα. Πήγαμε στο τμήμα με τον καθηγητή και τους ζήτησα να τον ψάξουν γιατί είχε σουγιά επάνω του και εντός έγινε ο έλεγχος και βρήκαν το σουγιά».

Σήμερα με πήρε ο διευθυντής τηλέφωνο για να μου πει ότι με ψάχνει ένας δημοσιογράφος όχι για να μου πει για το παιδί μου. Τον ρώτησα τι θα γίνει με το παιδί γιατί του αλλάζουν συνέχεια σειρά και δεν τον αφήνουν να κάτσει πίσω αφού αυτό θέλει.

Μου απάντησε “ε αφού πιέζεται και δεν θέλει μπροστά να τον βάλουμε σε μια γωνία τέρμα στην αίθουσα μόνο του”. Δηλαδή τι είναι αυτό; Θέλει να τον απομονώσει; Τον ρώτησα θέλεις να τον πάρω από το σχολείο και μου είπε “κάντε ότι νομίζετε”.

Όταν σου μιλάει έτσι ένας εκπαιδευτικός που είναι σε θέση διευθυντή, ναι θέλει να τον πάρω.  Δεν είναι δυνατόν να μου ζητάει να μιλήσω εγώ με τους καθηγητές. Εκείνος είναι στολίδι; Είμαι ο εύκολος στόχος, διότι είμαι ανύπαντρη μαμά. Δεν βλέπουν κάποιον άντρα δίπλα μου. Κανονικά οι εκπαιδευτικοί θα έπρεπε να περνάνε κάθε χρόνο από ψυχολόγο» τόνισε η μητέρα.