Διαφορετικές εκτιμήσεις για την έναρξη των ψεκασμών

Προσπάθεια να ξεκινήσουν όσο γρηγορότερα γίνεται


ΕΛΛΑΔΑ
14:55
28/05/2013
Διαφορετικές εκτιμήσεις για την έναρξη των ψεκασμών
1
loading

Στις 25 Ιουνίου περίπου αναμένεται η τελική έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την έναρξη των ψεκασμών για τα κουνούπια καθώς τα αποτελέσματα των διαγωνισμών που διενήργησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών από αέρος και εδάφους έλαβαν αριθμό πρωτοκόλλου από το Ελεγκτικό Συνέδριο στις 24 Μαΐου. Σε ό,τι αφορά την προμήθεια των σκευασμάτων ο διαγωνισμός επαναπροκηρύχθηκε για τις 26 Ιουνίου.

Τα παραπάνω στοιχεία που παρουσίασε στο Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας ο εκπρόσωπός της στο συντονιστικό όργανο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρος Παρασκευαΐδης, ο οποίος σχολίασε ότι δεν αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα οι ψεκασμοί.

«Τα ψέματα τελείωσαν. Μπήκαμε στη θερινή περίοδο. Τα κουνούπια προκαλούν οχλήσεις και οι δήμαρχοι θα είναι οι κύριοι αποδέκτες των παραπόνων των πολιτών» σημείωσε.

Ωστόσο ο Διευθυντής Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας, Γιώργος Γιουφτσίδης, δηλώνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι, σύμφωνα με την πληροφόρηση που διαθέτει, έχει δοθεί προτεραιότητα για το θέμα στο Ελεγκτικό Συνέδριο και είναι ζήτημα ημερών να δοθεί το «πράσινο φως».

«Περιμένουμε να αρχίσουν οι ψεκασμοί μέχρι τις αρχές Ιουνίου και σίγουρα πριν από τις 10 Ιουνίου, οπότε περιμένουμε το μεγάλο κύμα των κουνουπιών. Ως τότε πιστεύουμε ότι θα είμαστε στο πεδίο όπου αυτή τη στιγμή βρίσκονται συνεργεία και καταγράφουν τις σημαντικότερες εστίες.

Με βάση τις μελέτες, από τις 10 Ιουνίου και μετά εκδηλώνεται το μεγάλο κύμα των προνυμφών λόγω καιρικών συνθηκών και παρουσίας υδάτων στους ορυζώνες. Είμαστε βέβαιοι ότι θα το προλάβουμε» σχολιάζει χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τον διαγωνισμό για την προμήθεια των σκευασμάτων ο κ. Γιουφτσίδης εκτιμά πως δεν αναμένονται προβλήματα καθώς υπάρχει απόθεμα προνυμφοκτόνων από προηγούμενα χρόνια ικανό για να ξεκινήσουν οι ψεκασμοί. «Εξάλλου, οι πόροι για τα σκευάσματα είναι εξασφαλισμένοι από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, συνεπώς δεν θα υπάρξει πρόβλημα» προσθέτει.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar achιlles

    ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΛΕΜΕ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ ΟΤΙ "ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ "!!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει