Η μπασκέτα στη Χίο δεν είχε συντηρηθεί εδώ και 31 χρόνια

Οι σωλήνες που στήριζαν την κατασκευή είχαν διαβρωθεί


ΕΛΛΑΔΑ
13:14
06/08/2019
Η μπασκέτα στη Χίο δεν είχε συντηρηθεί εδώ και 31 χρόνια
15
loading

Νέα στοιχεία φέρνει στη δημοσιότητα συνεχώς η εν εξελίξει εισαγγελική έρευνα για το θάνατο του 19χρονου που έχασε τη ζωή του όταν μπασκέτα τον πλάκωσε στη Δασκαλόπετρα της Χίου.

Οι μπασκέτες, αναφέρει το politischios.gr είχαν τοποθετηθεί στα τέλη της δεκαετίας του 1980, και συγκεκριμένα το 1988 επί πρώην Δήμου Βροντάδου από την τότε Τεχνική Εταιρεία του Δήμου.

Από τότε μέχρι και τις αρχές του 2000 οι μπασκέτες παρέμεναν στο σημείο χωρίς καμία πρόνοια συντήρησης. Το 2002, πάρθηκε η απόφαση της συντήρησής τους, όμως αυτή – χωρίς να προκύπτει το γιατί- δεν συντηρήθηκαν ποτέ, παρότι είχε ψηφιστεί και σχετικό κονδύλι.

Αυτό που έγινε το 2002, όπως εξηγούν στον «Πολίτη» παράγοντες του Δήμου Χίου, ήταν η τσιμεντόστρωση του χώρου αφού μέχρι πριν υπήρχε χώμα στο έδαφος.

Ουσιαστικά από το 1988 μέχρι και σήμερα οι μπασκέτες δεν ελέγχθηκαν για τυχόν προβλήματα, όπως αυτό της διάβρωσης, αφού απέχουν μόλις μερικά μέτρα από τη θάλασσα.

Η θεμελίωση των μπασκετών

Ως προς την θεμελίωση των μπασκετών, ο πιο εκτενής έλεγχος, δείχνει ότι μάλλον έχουν τηρηθεί τα προβλεπόμενα από τον νόμο καθώς αυτό που οδήγησε στην πτώση της μπασκέτας ήταν η διάβρωση των μεταλλικών σωλήνων που στήριζαν όλη την κατασκευή.

Σε κάθε περίπτωση το πρόβλημα, κατά τους μηχανικούς, ήταν αδύνατο να εντοπιστεί εξωτερικά ενώ η έρευνα βρίσκεται συνεχώς σε εξέλιξη.

Αν τελικά επιβεβαιωθεί ότι δεν έγινε κάποια παρέμβαση όλα αυτά τα χρόνια τότε θα μιλάμε για μία μπασκέτα που ήταν ασυντήρητη για 31 συναπτά έτη.

Σε ότι αφορά στο ιδιοκτησιακό καθεστώς ο χώρος ανήκει στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Βροντάδου και έχει μισθωθεί από τον Δήμο Χίου μαζί με το ακίνητο της περιοχής προκειμένου να δημιουργηθεί Κέντρο Ομηρικής Προβολής.

(φωτογραφία από politischios.gr)

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

15
σχόλια
 1. avatar Ανθρωπιστής Αλληλέγγυος

  Κάτι έπρεπε να βρεθεί ώστε όλο αυτό να γίνει απρόσωπο και να μην φταίει ούτε ο δήμαρχος ούτε ο μηχανικός ούτε αυτός που τοποθέτησε την μπασκέτα.
  Και βρήκαν τα 31χρονια.

 2. avatar Teo 56

  Τον μηχανικό όμως βάζουν φυλακή.....
  Καλό????

 3. avatar Γκιγιομ

  Αλίμονο σε όποιον του τύχει η καταστροφή.. ποτε δεν γίνεται συντήρηση στις κατασκευές του δήμου. Πάρκα παιδικές χαρές κπλ. Αντικατάσταση μόνο πριν τις εκλογές άρπα κιλά μόνο και μόνο για να παρθουν πο προμήθειες και να αποδοθούν οι μίζες. Το μοτο είναι μην τυχόν και δουλέψουν οι υπάλληλοι του δήμου με τα τις 11 και «χαλαστουν»ως ψηφοφόροι. Είχε έρθει μικτό κλιμάκιο 6-7 άτομα στον δήμο Τανάγρας να επιθεωρήσει την ασφάλεια στην καινούργια παιδική χαρά πριν από δυο χρονια. Τους είπα ότι τα πεύκα κρέμονται ξερά πάνω από τα κεφαλάκια των παιδιών και μου απάντησαν ότι δεν είναι δουλειά τους! Θα ενημέρωναν μπλα μπλα. Τα θεοξερα κρέμονται ως δαμόκλειος σπαθη μέχρι σήμερα. Δηλαδή εμένα ως ιδιώτη είναι δουλειά μου να σπάσω τα τηλ μέχρι να λυθεί το θέμα, να πάω δικαστικα τον δήμο, να κάνω τι; Θα τρελαθούμε με τους χαραμοφάηδες αλήτες δημόσιους κοπρίτες.

 4. avatar Στην Ελλάδα κανένα έργο

  δεν συντηρείται, η Ελλάδα φτιάχνει έργα και τα παρατάει στην τύχη τους, όχι για 30 χρονια αλλά ή μέχρι να πέσουν ή μέχρι να γίνει κάτι άλλο εκεί στη θέση τους.
  Ανακαλύψατε τώρα τον τροχό, Συγχαρητήρια Φτιάξτε τώρα και να το πρώτο ποδήλατο στην ανθρωπότητα.

 5. avatar Stateless

  Συντήρηση σημαίνει βάψιμο. Αυτό χρειάζεται το μέταλλο για να μη σκουριάσει Τόσο απλό.

 6. avatar Trajan

  Εγκληματίες . Και όλοι τους θα συνεχίσουν να κοιμούνται ήσυχα..

 7. avatar Ο αντικονομας

  Είναι κοινό μυστικό ,όταν δημοπρατείται ένα έργο,το 90 τοις εκατό του προιπολογισμου του να πηγαίνει στις μίζες.Ειναι πολλά τα μερικά........

 8. avatar ακερσεκοντ

  Έτσι είναι τα πράγματα αφού λεφτά υπάρχουν μόνο για τους λαθροεπενδυτες αφήστε τους άλλους να ψοφήσουν ΕΛΛΑΣ το μεγαλείο σου. Τσιπρα γύρνα πίσω και δώσε επιδόματα.

 9. avatar Αυτοί που κυβερνούσαν το

  μονο που τους ενδιέφερε ηταν πως θα φτιαξουν βιλες και offshore
  και οχι μπασκετες

 10. avatar GLINGONS

  Μιλώντας σήμερα με την αρμόδια τεχνική υπηρεσία στον Δήμο που διαμένω, με ενημέρωσε ένας πολύ ευγενικός και καταρτισμένος κύριος ότι κάθε χρόνο κάνουν έλεγχο στις μπασκέτες των γηπέδων που υπάρχουν στον Δήμο, αλλά όσον αφορά τα ΥΛΙΚΑ της κάθε μπασκέτας και Ο,ΤΙ βρίσκεται πάνω από το έδαφος. Ό,τι είναι όμως κάτω στο υπέδαφος είναι λέει ΑΡΜΟΔΙΑ η Ελληνική Γραμματεία Αθλητισμού και γνωρίζει αν έχει γίνει σωστή εργασία και κατά πόσο υπάρχει συντήρηση...που από ότι κατάλαβα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ... Προσοχή στους χώρους που αθλείστε εσείς και τα παιδιά σας. Πρέπει όλοι μας να διεκδικούμε να μαθαίνουμε τι πραγματικά συμβαίνει σε αυτήν την ρημάδα την ΜΠΑΝΑΝΙΑ...

 11. avatar irontriangle

  Αρχίστε να κόβετε ενα ενα τα κεφάλια των λειτουργών του Δήμου Χίου.........

 12. avatar Εδώ δεν έχουμε να φάμε

  Τις μπασκέτες θα κοιτάξω...

 13. avatar SER 30

  Από τότε μέχρι και τις αρχές του 2000 οι μπασκέτες παρέμεναν στο σημείο χωρίς καμία πρόνοια συντήρησης. ΣΕ ΤΙ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΒΑΣΕΙ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΒΑΣΕΙ ΝΟΜΩΝ ΒΑΣΕΙ ΚΑΝΟΝΩΝ ΒΑΣΕΙ ΑΡΧΩΝ ΒΑΣΕΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ \'\' ΠΡΟΝΟΙΑ \'\' ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ( ΤΑ ΜΕΓΑΛΛΙΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΣΥΔΟΤΑ ΑΤΙΜΩΡΗΤΑ ΑΝΤΡΑ / ΑΣΥΛΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ) ΤΗΣ ΕΛΛΑΣ . ΠΙΑΝΟΥΝ ΜΕΤΑ \'\' ΘΑΝΑΤΟΝ \'\' ΕΝΑΝΕ \'\' ΥΠΕΥΘΥΝΟ \'\' ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΧΑΟΔΗ ΣΥΝΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΑΝΤΕ ΝΑ ΦΑΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΟΙΝΗ ΧΑΔΑΚΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ Η ΚΟΠΕΛΑ Η ΚΥΡΙΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ . ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ / ΑΣΥΛΙΑ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΑΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ ΑΜΗΝ .

 14. avatar Ο ΕΓΩ

  Ας είμαστε ρεαλιστές... οι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ δημόσιες εγκαταστάσεις (παιδικές χαρές, σχολεία, αθλητικοί χώροι) είναι χωρίς συντήρηση για δεκαετίες και δεν μιλάει κανείς.
  Το να ψάχνουμε κάποιον να την \"πληρώσει\" απλά για τα μάτια του κόσμου είναι υποκριτικό.
  Ας μην πάμε στην εύκολη λύση (που αυτό θα γίνει) να απαγορευθεί η είσοδος, αλλά ας δημιουργηθεί ο μηχανισμός για την ορθολογική συντήρηση των εγκαταστάσεων.

  1. avatar h6h6h56

   Η τιμωρια πρεπει να γινει και παραδειγματικα, αλλιως επαναπαυονται οι βολεμενοι.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει