Έφυγε από την ζωή σήμερα τα χαράματα ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Ηρακλή Γιώργος Ξενίδης σε ηλικία μόλις 45 ετών.

Ο πρώην αμυντικός των Ηρακλή, ΑΕΚ, Ανόρθωσης και Ιωνικού ένιωσε τα ξημερώματα μια αδιαθεσία και στη συνέχεια υπέστη καρδιακή προσβολή, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα το απόγευμα στις 7.15 μμ από τα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου στη Θεσσαλονίκη.

Η καριέρα του Γιώργου Ξενίδη

Ο Γιώργος Ξενίδης ξεκίνησε την καριέρα του από τον Ηρακλή, στον οποίο έπαιζε από το 1993. Εκτός από την ομάδα της Θεσσαλονίκης, ο Ξενίδης έπαιξε και στην ΑΕΚ. Στον «δικέφαλο» πήρε μεταγραφή τον Ιανουάριο του 2002 και έμεινε για ένα εξάμηνο, παίζοντας μόλις σε 13 ματς και κατακτώντας και το Κύπελλο Ελλάδος.

Στη συνέχεια επέστρεψε ξανά στην Θεσσαλονίκη και τον Γηραιό γι’ άλλα δύο χρόνια. Μετά το δεύτερο πέρασμά του από τον Ηρακλή, έπαιξε ποδόσφαιρο στην Ανόρθωση Κύπρου και τον Ιωνικό.

Μάλιστα κατά την διετή του παρουσία στην κυπριακή ομάδα πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2005 καθώς και την ιστορική πρόκριση επί της Τραμπζούν Σπόρ της Τουρκίας στο πλαίσιο των προκριματικών του Champions League τη σεζόν 2005/06. Ολοκλήρωσε την ποδοσφαιρική του καριέρα το καλοκαίρι του 2008 έχοντας συνολικά 224 συμμετοχές σε επίπεδο Α’ Εθνικής (195 με Hρακλή, 20 με Ιωνικό και 9 με ΑΕΚ) και έχοντας σημειώσει 20 τέρματα.

Συνολικά στην καριέρα του αγωνίστηκε σε 372 ματς και είχε 27 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.