Απεργία πείνας ξεκινά ο Δημήτρης Κουφοντίνας, μετά την νέα απόρριψη αιτήματός του για άδεια από τις Φυλακές Βόλου, όπου κρατείται.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο εισαγγελέας ήταν εκείνος που διαφώνησε στην χορήγηση άδειας παρά την θετική γνώμη που φέρονται να εξέφρασαν ο διευθυντής και ο υπεύθυνος ψυχολόγος. Έτσι, το θέμα καλείται να λύσει το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο, όπως και τον περασμένο Φεβρουάριο όταν τελικά το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα απορρίφθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας έθεσε βέτο παρά το γεγονός ότι εμφανίζεται να αναγνώρισε στη συνομιλία με τον κρατούμενο και την δικηγόρο του ότι ο πολυισοβίτης έχει τις τυπικές προϋποθέσεις για να πάρει  άδεια. Ωστόσο, ο εισαγγελέας εξέφρασε τον προβληματισμό του, σύμφωνα με πληροφορίες, για τη φράση «το κόκκινο νήμα της αντίστασης», που είχε χρησιμοποιήσει ο Δ. Κουφοντίνας σε παλαιότερη δήλωσή του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος παρέστη στο Συμβούλιο, εμφανίζεται να διευκρίνισε πως η επίμαχη δήλωση έχει παρερμηνευθεί καθώς αφορούσε την απεργία πείνας που είχε πρόθεση να ξεκινήσει πριν από ένα χρόνο όταν οι αρμόδιες αρχές δεν απαντούσαν στο αίτημα του για άδεια από τη φυλακή.

Ο πολυισοβίτης μετά την άσκηση βέτο από τον εισαγγελέα φέρεται να του είπε πως τον αντιμετωπίζει όχι ως νομικό, αλλά ως πολιτικό αντίπαλο. «Γι’ αυτό κι εγώ ξαναπιάνω το κόκκινο νήμα της αντίστασης και ξεκινώ απεργία πείνας» φέρεται να ανέφερε.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο γιος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Έκτορας, αναφέρει τα εξής:

«Η νομοθεσία, η δική τους νομοθεσία, κατοχυρώνει ως αποτέλεσμα αγώνων την άδεια στους κρατούμενους. Μια σειρά εισαγγελείς ύστερα πάλι από αγώνες και με τη συμπλήρωση του διπλάσιου χρόνου αιχμαλωσίας από το προβλεπόμενο παραχώρησαν τελικά -κουτστουρεμένες άδειες- και στον Δ. Κουφοντίνα.

Η «αγία» οικογένεια Μητσοτάκη, καθώς και τα σε διατεταγμένη υπηρεσία τους Μαζικά Μέσα πολέμησαν αυτές τις εισαγγελικές αποφάσεις 6 εισαγγελέων, με αποτέλεσμα η δικαστική μαριονέτα να κόψει σήμερα και δεύτερη επερχόμενη άδεια στη σειρά. Για λόγους φρονηματικούς.

Ποιος κυβερνάει αυτό τον τόπο, τον τόσο «δημοκρατικό», είναι σαφές. Όμως αυτός που κυβερνάει θα πρέπει να ξέρει: Το Κόκκινο το νήμα δεν κόβεται. Σε απεργία πείνας ο Δημήτρης Κουφοντίνας».