Λένε ότι για την Αστυνομία, τα δίκτυα πληροφοριών και οι πληροφορίες είναι ό,τι για τη ζωή το οξυγόνο. Γι’αυτή την τόσο σημαντική όμως παράμετρο, η Ελληνική Αστυνομία τηρεί μία περίεργη σιωπή αρνούμενη να δώσει ακριβείς πληροφορίες για τα κονδύλια που διαθέτει για την απόκτηση αξιόπιστων δικτύων πληροφοριών για τις συμμορίες των ληστών, των εμπόρων ναρκωτικών και των επίδοξων τρομοκρατών.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους γενικούς κωδικούς, όπως παρουσιάζονται από το υπουργείο Οικονομικών και οι οποίοι αφορούν τα έξοδα όλων των κεντρικών υπηρεσιών των υπουργείων, η ΕΛ.ΑΣ ξοδεύει ακόμη και 2.000.000 ευρώ ετησίως για πληροφορίες.

Όπως αναφέρει «Ο Κόσμος του Επενδυτή», τα έξοδα ασφαλείας διαμορφώνονται περί τα 2.000.000 ευρώ ετησίως και αφορούν ζεστό χρήμα που χορηγείται σε επικεφαλής αξιωματικούς κεντρικών υπηρεσιών, με στόχο την αξιοποίησή τους στη δίωξη του εγκλήματος.

Τη μερίδα του λέοντος αποσπούν οι απόρρητες δαπάνες που αφορούν προμήθειες διαφόρων εξοπλιστικών συστημάτων και τεχνικών μέσων (από χημικά και δακρυγόνα μέχρι σύγχρονα συστήματα παρακολουθήσεων και άλλα υλικά υποδομής).

Μεγάλα ποσά δαπανώνται όμως και σε «ειδικές αμοιβές», που αφορούν τα ποσά που χορηγούνται σε αστυνομικούς για εξαίρετες πράξεις τους στον τομέα της πάταξης της εγκληματικότητας και είναι περίπου 1.000.000 ευρώ ετησίως.