Η ΕΛ.ΑΣ. ξοδεύει 2.000.000 ευρώ ετησίως για πληροφορίες

Μεγάλα ποσά δαπανώνται και σε «ειδικές αμοιβές»


ΕΛΛΑΔΑ
16:43
12/01/2013
Η ΕΛ.ΑΣ. ξοδεύει 2.000.000 ευρώ ετησίως για πληροφορίες
4
loading

Λένε ότι για την Αστυνομία, τα δίκτυα πληροφοριών και οι πληροφορίες είναι ό,τι για τη ζωή το οξυγόνο. Γι’αυτή την τόσο σημαντική όμως παράμετρο, η Ελληνική Αστυνομία τηρεί μία περίεργη σιωπή αρνούμενη να δώσει ακριβείς πληροφορίες για τα κονδύλια που διαθέτει για την απόκτηση αξιόπιστων δικτύων πληροφοριών για τις συμμορίες των ληστών, των εμπόρων ναρκωτικών και των επίδοξων τρομοκρατών.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους γενικούς κωδικούς, όπως παρουσιάζονται από το υπουργείο Οικονομικών και οι οποίοι αφορούν τα έξοδα όλων των κεντρικών υπηρεσιών των υπουργείων, η ΕΛ.ΑΣ ξοδεύει ακόμη και 2.000.000 ευρώ ετησίως για πληροφορίες.

Όπως αναφέρει «Ο Κόσμος του Επενδυτή», τα έξοδα ασφαλείας διαμορφώνονται περί τα 2.000.000 ευρώ ετησίως και αφορούν ζεστό χρήμα που χορηγείται σε επικεφαλής αξιωματικούς κεντρικών υπηρεσιών, με στόχο την αξιοποίησή τους στη δίωξη του εγκλήματος.

Τη μερίδα του λέοντος αποσπούν οι απόρρητες δαπάνες που αφορούν προμήθειες διαφόρων εξοπλιστικών συστημάτων και τεχνικών μέσων (από χημικά και δακρυγόνα μέχρι σύγχρονα συστήματα παρακολουθήσεων και άλλα υλικά υποδομής).

Μεγάλα ποσά δαπανώνται όμως και σε «ειδικές αμοιβές», που αφορούν τα ποσά που χορηγούνται σε αστυνομικούς για εξαίρετες πράξεις τους στον τομέα της πάταξης της εγκληματικότητας και είναι περίπου 1.000.000 ευρώ ετησίως.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar nikolaos

  μεγάλη ασθένοια του ελληνικού κράτους ,καμία δημόσια υπηρεσία δεν λειτουργή ΧΩΡΕΊΣ ρουφιάνους .

 2. avatar Ομηρος ομηρόπουλος

  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ !! ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΛΕΦΤΑ ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΗΣ ΠΟΡΝΗΣ Ο [...]ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥ Η ΜΟΥΡΗ !!

 3. avatar skunk

  δε μπορούνε να ψάξουνε θέλουνε και πληρωμένες πληροφορίες......γιαυτό το 80 % που είναι μπλεγμένο είναι αστυνομικοί

 4. avatar Papalangi

  Αυτό σημαίνει ότι λειτουργεί με διαφθορά (.....)

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει