Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε σήμερα ομάδα δικαστικών λειτουργών στην είσοδο του Πρωτοδικείου Αθηνών (πρώην Σχολή Ευελπίδων), όπου και παρέμειναν για μια ώρα.

Οι δικαστές διαμαρτυρήθηκαν για την ψήφιση του νομοσχεδίου με το οποίο μειώθηκαν οι αποδοχές τους από 19% έως 24%, ανάλογα με το βαθμό που κατέχουν. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν και τα προεδρεία όλων των δικαστικών ενώσεων.

Η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Βασιλική Θάνου, δήλωσε ότι συγκεντρώθηκαν τα προεδρεία των Ενώσεων «ώστε όλοι μαζί να εκφράσουν την έντονη δυσαρέσκειά τους προς την κυβέρνηση, η οποία δεν έδειξε σεβασμό προς τη Δικαιοσύνη και προς την ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών».

Μετά το πέρας της συγκέντρωσης, συνεδρίασαν τα προεδρεία όλων των δικαστικών ενώσεων για να ανταλλάξουν απόψεις, ενώ μέσα στις επόμενες μέρες θα εκδώσουν κοινή ανακοίνωση διαμαρτυρίας. Παράλληλα, μέσα στην ημέρα, θα συγκληθεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για να καθορίσει την ημερομηνία της νέας έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, όπου αναμένεται να δρομολογηθούν οι αντιδράσεις του δικαστικού σώματος.