Μικρή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός, ανήμερα των Θεοφανίων, σε πολλές περιοχές της χώρας. Από αύριο όμως έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας καθώς η «Σοφία» μας εγκαταλείπει και δίνει τη θέση της στον «Τηλέμαχο».

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος είπε ότι από αύριο θα φτάσουν στη χώρα μας ψυχρότερες αέριες μάζες από την περιοχή των Βαλκανίων, που θα ρίξουν κι άλλο τη θερμοκρασία. Μάλιστα όπως είπε σε κάποιες περιοχές ο υδράργυρος θα πέσει στους -18!

Ο χιονιάς θα επηρεάσει περιοχές της Νότιας Χαλκιδικής, της Ανατολικής Μακεδονίας και από το μεσημέρι της ίδιας μέρας θα επηρεαστούν οι Σποράδες, το Πήλιο, η ανατολική Φθιώτιδα, οι περιοχές της Εύβοιας, η Αττικοβοιωτία, η ανατολική Πελοπόννησος και όλα τα νησιά του Αιγαίου.

Από το βράδυ της Δευτέρας μέχρι και τα ξημερώματα της Τρίτης θα χιονίσει ακόμα και στα πεδινά της Αττικής.

Σήμερα, σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο, ισχυρή παγωνιά θα επικρατήσει στις περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας. Το πρωί της Κυριακής στα κεντρικά και βόρεια θα επικρατήσει ψύχος (ορεινά και ημιορεινά τμήματα). Ο υδράργυρος θα υποχωρήσει ακόμα και στους -14 με -15 βαθμούς Κελσίου στις πιο ορεινές περιοχές της χώρας.

Όπως είπε στη Λάρισα το πρωί της Κυριακής το θερμόμετρο θα δείξει -8 και στην Καρδίτσα -8, -9  βαθμούς Κελσίου. Στο Καρπενήσι η θερμοκρασία θα φτάσει τους -13 βαθμούς. Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο σε πολλές περιοχές της χώρας θα υπάρξει ολικός παγετός με αποτέλεσμα η θερμοκρασία να μην ξεπεράσει τους 0 βαθμούς Κελσίου.