Χειμώνα θα θυμίζει σκηνικό του καιρού τα Χριστούγεννα, καθώς αναμένονται βροχές και χιόνια, ενώ ο υδράργυρος θα σημειώσει πτώση.

Από την Δευτέρα, παραμονή Χριστουγέννων χαλάει ο καιρός με βροχές, κρύο και χιόνια, ενώ ανήμερα Χριστούγεννα θα χιονίσει στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Δείτε αναλυτικά την πρόβλεψη της ΕΜΥ για παραμονή, ανήμερα και δεύτερη μέρα Χριστουγέννων.

Παραμονή Χριστουγέννων, Δευτέρα 24/12

Τη Δευτέρα (24/12) παραμονή Χριστουγέννων ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος. Βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και το βράδυ στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Χριστούγεννα, Τρίτη 25/12

Τα Χριστούγεννα, ημέρα Τρίτη (25/12) λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια 4 με 6 και βαθμιαία, πιθανώς τοπικά 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα δυτικοί, νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ οι οποίοι βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους, βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία σε πτώση από τα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Τετάρτη 26/12

Την Τετάρτη 26/12 λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια, όπου θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα ανατολικά. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σάκης Αρναούτογλου είχε μιλήσει τις προηγούμενες μέρες για ανατροπή στην αρχική πρόβλεψη για τον καιρό και τις συνθήκες που θα επικρατήσουν τα Χριστούγεννα.

Συγκεκριμένα ο καιρός, σύμφωνα με τα όσα έγραψε στο facebook, θα είναι διαφορετικός από ότι περιμένουμε:

«Πιθανή η ψυχρή εισβολή ανήμερα τα Χριστούγεννα και όχι τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων! Οι ψυχρότερες αέριες μάζες που φαίνονταν να κατεβαίνουν την δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων δείχνουν να βιάζονται λίγο περισσότερο να φτάσουν στην Ελλάδα και πολλά από τα πρωινά στοιχεία θέλουν μάλιστα Χριστουγεννιάτικο Καιρό ανήμερα των Χριστουγέννων σε αρκετές περιοχές της βόρειας αλλά και της κεντρικής Ελλάδας! Θα ακολουθήσουν λεπτομέρειες» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σάκης Αρναούτογλου.

Μέχρι πρότινος, οι μετεωρολόγοι έλεγαν ότι τα Χριστούγεννα ο καιρός θα είναι καλός και η θερμοκρασία υψηλή για την εποχή. Αν επιβεβαιωθεί ο Αρναούτογλου τότε το σκηνικό θα είναι χειμωνιάτικο.

Ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει ότι: «Εύβοια- Βοιωτία και ορεινή – ημιορεινή Αττική, ανατολική Μαγνησία και ορεινή – ημιορεινή Κρήτη δίνουν σοβαρή υποψηφιότητα να ντυθούν στα λευκά τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων».

Μέσα από το weather.gr, το πληρέστερο site για τον καιρό, μπορείτε να μάθετε από την προηγούμενη μέρα, μέσα από χάρτες και ηχητικό, τον καιρό στην πόλη σας.