Ανοιχτή επιστολή προς τον Μάρκο Σεφερλή, με αφορμή και την πρόσφατη κόντρα του με την Έλενα Ακρίτα, απευθύνουν οι «Υπερήφανοι Γονείς, ομάδα υποστήριξης κι ενδυνάμωσης γονέων με ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιά».

Γκέι, λεσβίες, τρανς, νάνοι, χοντροί, κοντοί, γυναίκες, άσχημοι, κουτσοί, στραβοί, άτομα τέλος πάντων με «κουσούρι», όπως είπατε ο ίδιος, υφίστανται την ανελέητη «σάτιρά» σας, γράφουν προς τον Μάρκο Σεφερλή, κατηγορώντας τον πως αρέσκεται «στα εύκολα θύματα, αυτά που δεν έχουν βήμα για να εκφράσουν τις αντιρρήσεις και τον θυμό τους, όταν με τον χαβαλέ και την καζούρα, την συνταγή της επιτυχίας σας, δίνετε άλλοθι στο κοινό σας και κατ’ επέκταση στην κοινωνία να τους συμπεριφερθεί ανάλογα».

Διερωτώνται δε εάν ο γνωστός κωμικός σκέφτηκε ποτέ να αξιοποιήσει το ταλέντο του και την αμεσότητα της επικοινωνίας με το κοινό «παρουσιάζοντας κείμενα που δεν είναι κακοποιητικά, απαξιωτικά και προσβλητικά απέναντι σε ορισμένες κατηγορίες ανθρώπων, στις οποίες κατά τύχη δεν ανήκετε κι εσείς ο ίδιος».

Απορρίπτοντας τη λογοκρισία των κειμένων του, κάτι που θα ήταν ούτως ή άλλως αντίθετο στις αξίες και τις αρχές της ομάδας, όπως λένε, καταλήγουν: «Σας επισημαίνουμε ότι οι άνθρωποι αυτοί που αποτελούν συνήθη στόχο σας, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων έχουν αγωνιστεί πολύ σκληρά για να φτάσουν στο σημείο να ζουν με αξιοπρέπεια. Μια αξιοπρέπεια που ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει το δικαίωμα να αμφισβητεί ή να χλευάζει, χρησιμοποιώντας μάλιστα σαν άλλοθι την τέχνη».

Θυμίζουμε πως πρόσφατα ο Μάρκος Σεφερλής βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας λόγω της ματαίωσης της παράστασης «Ζητείται Ψεύτης», που θα ανέβαινε στο Θέατρο Παλλάς. Αυτό ήταν η αφορμή για ένα κείμενο της Έλενας Ακρίτα, που προκάλεσε απαντήσεις και ανταπαντήσεις και την προαναγγελία προσφυγής στη Δικαιοσύνη.