Έσερνε το σκύλο του αφεντικού του δίχως ίχνος ευαισθησίας. Το είχε αλυσοδέσει στον κοτσαδόρο, είχε βάλει μπροστά τη μηχανή του αυτοκινήτου του και έτρεχε με το σκυλί να σπαράζει από τους πόνους. Όμως, οι πολίτες σταμάτησαν τον αλλοδαπό οδηγό του αυτοκίνητου και τον ανάγκασαν να τους πει ποιος του είχε πει να φερθεί με αυτό τον αποτρόπαιο τρόπο.

«Το αφεντικό μου, το αφεντικό μου», είπε σε σπαστά ελληνικά. Έτσι, ο Έλληνας που ανάγκασε τον υπάλληλό του να σύρει το σκύλο με σκοπό να το λιώσει, επειδή του χάλασε ένα χωράφι, βρέθηκε αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη και στη δίκη που έγινε χθες, το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Το χρονικό

Ο αλλοδαπός που οδηγούσε το αυτοκίνητο με το εξαντλημένο ζώο εντοπίστηκε από περαστικούς που του… έκοψαν το δρόμο και τον ανάγκασαν να σταματήσει επί της Λεωφόρου Σουλίου, με κατεύθυνση τον Σχοινιά.

Οι αντιδράσεις του κόσμου που βρέθηκε μπροστά στο αποτρόπαιο συμβάν ήταν έντονες. Ο αλλοδαπός τους είπε, προκειμένου να μην τον… λιντσάρουν, ότι τον είχε αναγκάσει το αφεντικό του να λιώσει το σκύλο του επειδή «του έσκαβε ένα χωράφι».

Οι καταγγελίες

«Δε θα μου πεις εσύ τι θα κάνω στο σκύλο μου», έλεγε ο Έλληνας στον οποίο ανήκε ο σκύλος σε όσους τολμούσαν να του ζητήσουν εξηγήσεις για την αποτρόπαια απόφαση και πράξη του να λιώσει το σκύλο του.

Το αποτέλεσμα όμως δικαίωσε τους αυτόπτες μάρτυρες και έτσι ο Έλληνας συνελήφθη και χθες κρίθηκε ένοχος μετά από δίκη με ποινή 1 έτους φυλάκισης και 5.000 ευρώ πρόστιμο.

Η φωτογραφία προέρχεται από το www.zoosos.gr και δείχνει τα σημάδια στα πόδια του σκύλου

Όπως λένε μάλιστα οι άνθρωποι, που συνέβαλαν να εντοπιστεί ο ηθικός αυτουργός αφού ο αλλοδαπός έχει διαφύγει, μπορεί η ποινή να είναι αρκετά μικρή αλλά τουλάχιστον είναι η αρχή για να σταματήσουν αυτά τα εγκλήματα στους καλύτερους φίλους του ανθρώπου.

Εκτός κινδύνου ο Φορτουνάτος

Ο σκύλος, που τον ονόμασαν Φορτουνάτο, νοσηλεύτηκε σε κτηνιατρείο και έφερε τραύματα κυρίως στα πόδια, αφού η σάρκα του έλιωσε στην άσφαλτο. Πλέον, έχει διαφύγει τον κίνδυνο.