«Έλεγχος» του Ρουβίκωνα σε αστυνομικούς έξω από σπίτι μέλους του

Δείτε το βίντεο που ανήρτησε η συλλογικότητα


ΕΛΛΑΔΑ
21:24
08/11/2018
«Έλεγχος» του Ρουβίκωνα σε αστυνομικούς έξω από σπίτι μέλους του
42
loading

Ένα βίντεο στο οποίο καταγράφουν τον «έλεγχο» που πραγματοποίησαν σε αστυνομικούς με πολιτικά οι οποίοι κινούνταν κοντά σε σπίτι όπου διαμένει μέλος του «Ρουβίκωνα» έδωσε στη δημοσιότητα η αναρχική συλλογικότητα.

Σε κείμενο του «Ρουβίκωνα» που δημοσιοποιήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου γίνεται λόγος για «επίμονη και ύποπτη παρουσία δύο ατόμων» κάτω από το σπίτι ενός μέλους, το οποίο ειδοποίησε τους συντρόφους του που έσπευσαν στο σημείο, εντόπισαν και περικύκλωσαν τα δύο αυτά άτομα.

Το διάλογο μεταξύ των μελών του «Ρουβίκωνα» και των αστυνομικών καταγράφει το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα:

Το πλήρες κείμενο της ανάρτησής του «Ρουβίκωνα»:

«Τον τελευταίο καιρό είναι σε εξέλιξη μια στρατηγική χαμηλής αλλά επίμονης έντασης απο την εξουσία εναντίον μας. Μέλη μας προσάγονται από την μέση του δρόμου, το ένα μετά το άλλο και οδηγούνται στην ασφάλεια για να αφεθούν μετά απο λίγο ελεύθερα. Επίσης έχουμε διαρκώς επίμονες και επιδεικτικές παρακολουθήσεις των οχημάτων μας σε όλη την διάρκεια μετακινήσεών μας προφανώς απο την ανστυνομία. Με ελεγχόμενες διαροές άλλωστε στον τύπο η ΕΛΑΣ έχει παραδεχθεί την ύπαρξη αυτής της στρατηγικής.

Δεν θα περιμέναμε το κράτος να κάτσει με σταυρωμένα χέρια στις δράσεις μας, ούτε να κωφεύσει απέναντι στις σειρήνες που επενδύουν στην ατζέντα νόμος και τάξη. Όταν όμως μέλη μας άρχισαν να στοχοποιούνται απο φασίστες η κατάσταση πέρασε τα όρια. Απειλές κάτω από τα σπίτια μας δεν προσπερνιούνται απο την αποδοχή ότι η δράση κατά της εξουσίας φέρνει και την αντίδρασή της.

Σήμερα το πρωί, σύντροφός μας στην περιοχή του Ζωγράφου, μας ειδοποίησε για την επίμονη και ύποπτη παρουσία δύο ατόμων σε παπί κάτω απο το σπίτι του. Μέλη μας έσπευσαν άμεσα στον χώρο και μετά απο λίγο τα δύο αυτά άτομα εντοπίστηκαν και περικυκλώθηκαν. Στην αρχή παρίσταναν τους άσχετους επικαλούμενοι διάφορες αντικρουώμενες δικαιολογίες για την παρουσία τους. Τα μέλη μας έδειξαν αυτοσυγκράτηση στην οποία βοήθησε και το γεγονός ότι τα δύο αυτά άτομα δεν έφεραν φασιστικά σύμβολα ούτε αντέδρασαν βίαια κάνοντας μας να υποθέσουμε απο τα πρώτα δευτερόλεπτα ότι μάλλον πρόκειται για ασφαλίτες. Μετά απο μια άγονη παράθεση δικαιολογιών, κι αφού άρχισε να γίνεται φανερό το μάταιο των προσπαθειών τους, ένας απο αυτούς έδειξε την αστυνομική του ταυτότητα.

Ξεκαθαρίζουμε σε όλους τους τόνους ότι, όπως οφείλουμε να πράξουμε απο τις απόψεις και την πολιτική μας ταυτότητα, δεν πρόκειται να αφήσουμε απροστάτευτα τα μέλη μας. Κάθε απειλή θα συναντά άμεση κινητοποίηση. Δεν γνωρίζουμε το μέτρο του συντονισμού κράτους και παρακράτους. Και δεν θα κάνουμε υποθέσεις. Ας ξέρουν όμως όλοι, και η ΕΛΑΣ ότι εμείς έτσι θα συνεχίσουμε να πράτουμε. Και ξεκαθαρίζουμε ότι η ευθύνη για οποιοδήποτε ατύχημα συμβεί, εφόσον μιλάμε για ασφαλίτες θα βαρύνει την ΕΛΑΣ και το κράτος.

Τέλος να καταγγείλουμε ότι σύντροφός μας μετά την παρέμβαση καταδιώχθηκε απο αστυνομικούς και στην οδό Σόλωνος στο ύψος της Νομικής παρά λίγο να έχουμε θανατηφόρο ατύχημα μετά απο δολοφονικό μπλοκάρισμα της μηχανής ενώ κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα.

Το ξαναλέμε: ας αναλάβει ο καθένας την ευθύνη του για οποιοδήποτε ατύχημα συμβει.

Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

42
σχόλια
 1. avatar αεκτζης

  σχόλιο του ασφαλίτη στη παρατήρηση του αναρχικού για τα πολιτικά και την επισήμανση στη πολιτική ηγεσία : # αφού τους λέμε τα δικά μας προβλήματα και ούτε εμάς μας ακούνε#???????????!!!!!!!!!
  ΤΡΕΛΑ......

 2. avatar Δικαίωμα των φασισταριων Συριζαιων

  Και των παιδιών των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ....να ελέγχουν και τους αστυνομικούς..... κατάντια να μην μπορούν να μαζέψουν δέκα θρασυτατα [...].... προκαλεί λύπη αυτή η κατάντια του σκορπιου αυτού ....κράτους .

 3. avatar Μάκης Τριανταφυλλόπουλος

  Παραποίηση αρχής φασιστεροί μέχρι κόκαλο!

 4. avatar Δηλαδη

  Αυτά είναι..εκεί καταντήσαμε!!

 5. avatar η απόλυτη

  απαξίωση της ΕΛΑΣ.
  Αυτοί είναι οι αχρηστεροί συντροφοφασίστες του καθεστώτος.

 6. avatar ΚΛΕΦΤΟΚΟΤΑΣ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗΣ

  Πώς δεν τους τουλουμιασαν στο ξύλο οι σύντροφοι,από του χρόνου θα εκδίδονται απο εμάς και ταυτότητες για το δικαίωμα ειεσόδου σε αβατα τύπου Εξαρχείων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει