Με το χρηματικό ποσό των 600.000 ευρώ θα ενισχυθούν οι περιφερειακές ενότητες της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας, για την ενίσχυση των κοινωνικών τους δομών, όπως για παράδειγμα τα κοινωνικά παντοπωλεία.

Κάθε μία από τις περιφερειακές ενότητες θα χρηματοδοτηθεί με 200.000 ευρώ και ήδη υπεγράφησαν οι τρεις πρώτες προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και των δήμων Αγρινίου, Μεσολογγίου και Ναυπακτίας. Τα ποσά με τα οποία επιχορηγούνται οι δήμοι είναι 30.000 ευρώ για το δήμο Αγρινίου, 20.000 ευρώ για το δήμο Μεσολογγίου και 15.000 ευρώ για το δήμο Ναυπακτίας.

Μετά την υπογραφή των συμβάσεων ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Γεωργιόπουλος σε δηλώσεις που έκανε υπογράμμισε το διαρκές ενδιαφέρον της Περιφέρειας για την υποστήριξη των κοινωνικών δομών που διατηρούν οι δήμοι, ιδιαίτερα όπως τόνισε «σε μια περίοδο που ολοένα αυξάνεται ο αριθμός των ανθρώπων που βιώνουν συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού.»

Παράλληλα, ο Γ. Γεωργιόπουλος τόνισε ότι η περιφέρεια βρίσκεται σε ετοιμότητα, ώστε να προχωρήσει σε ανάλογες συμβάσεις και με άλλους δήμους που διατηρούν παρόμοιες κοινωνικές δομές σε όλη τη Δυτική Ελλάδα.

Τέλος, όπως σημειώνεται από την Περιφέρεια «η αρχική κατανομή έγινε με βάση τα πληθυσμιακά μεγέθη του κάθε δήμου».