Ελεύθερες παραλίες για όλα τα βαλάντια

Υπάρχουν και οικονομικές λύσεις για βουτιές στην Αττική


ΕΛΛΑΔΑ
12:25
17/07/2012
Ελεύθερες παραλίες για όλα τα βαλάντια
31
loading

Παραλίες με άμμο, βότσαλα και βράχια μπορείτε να βρείτε στην πρωτεύουσα. Στην Αττική, υπάρχουν πλαζ για όλα τα γούστα. Οπότε, αν δεν θέλετε να απομακρυνθείτε από την Αθήνα, μπορείτε μέσα σε λίγη ώρα να κάνετε μια γρήγορη βουτιά. Τις καθημερινές οι περισσότερες από αυτές δεν έχουν πάρα πολύ κόσμο ωστόσο τα σαββατοκύριακα «βουλιάζουν».

Δεν είναι λίγες οι φορές μάλιστα που σε κάποιες θα δείτε τους νέους να έχουν στρώσει την ψάθα τους στην άμμο και να έχουν ξαπλώσει δεδομένου ότι δεν πρόλαβαν να πιάσουν μία ξαπλώστρα. Δεν έχουν όμως όλες ένα μπαρ στην παραλία για να έχουν και ξαπλώστρες. Κάποιες είναι τελείως ελεύθερες και το μόνο που θα χρειαστεί να πληρώσετε μέχρι να φτάσετε, είναι τη βενζίνη και τον καφέ ή το φαγητό στην αμμουδιά.

Υπάρχουν όμως και αυτές που δεν έχουν είσοδο αλλά υποχρεούστε να καταβάλλετε το αντίτιμο για να κλείσετε μία ξαπλώστρα ώστε να μην σας κάψει ο ήλιος.

Παραλία Αγίου Κοσμά

Μπαίνετε από την πεζογέφυρα της Ποσειδώνος. Η παραλία αυτή παλιά ήταν ιδιωτική όμως μετά τις παρεμβάσεις του δήμου Ελληνικού είναι πια ελεύθερη για το κοινό. Μπορείτε λοιπόν με ψάθα και πετσέτα να στρώσετε στην άμμο…

Άλλωστε, πρόκειται για μία από τις πιο κοντινές παραλίες της πρωτεύουσας και πολύ εύκολα προσβάσιμη. Έτσι λοιπόν, αν δεν έχετε αυτοκίνητο ή μηχανάκι, μπορείτε με τις συγκοινωνίες (οι περισσότερες έχουν αφετηρία την οδό Ακαδημίας) να φτάσετε εκεί σε περίπου μισή ώρα αν ξεκινάτε από το κέντρο της πρωτεύουσας. Τώρα, αν ανήκετε στους πιο τυχερούς που μένουν σε περιοχές κοντά στην παραλιακή, μπορείτε να κάνετε τις βουτιές σας καθημερινά…

Παραλία Γλυφάδας

Λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα, στην περιοχή της Γλυφάδας υπάρχει ελεύθερη πλαζ. Οπότε, οργανωθείτε καλά με τα απαραίτητα από το σπίτι και ετοιμαστείτε για βουτιές. Δεν είναι δύσκολο να τη βρείτε. Όπως θα κινείστε επί της λεωφόρου Ποσειδώνος, ακολουθήστε την πινακίδα που γράφει προς παραλία της Γλυφάδας. Θα τη βρείτε. Επίσης, μπορείτε να φτάσετε εκεί με κάποια συγκοινωνία που ξεκινά από το κέντρο της πρωτεύουσας ή από την περιοχή της Δάφνης (ακριβώς έξω από το μετρό).

Καβούρι

Κατά μήκος της περιοχής, υπάρχει άφθονος χώρος για μπάνιο. Υπάρχει μάλιστα ένα σημείο στην πλαζ, στο οποίο έχουν τοποθετηθεί ομπρέλες (αλλά με ελεύθερη είσοδο) για τις οποίες πληρώνεις. Όμως, κανείς δεν σας απαγορεύει να στρώσετε στην αμμουδιά.

Μπορείτε να προμηθευτείτε τον καφέ σας από το καφέ που υπάρχει ενώ λίγα μέτρα πιο πάνω, υπάρχει ένα περίπτερο, από το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε νερά και οτιδήποτε άλλο κρίνετε απαραίτητο.

Στην παραλία υπάρχει άφθονος χώρος για να παίξετε ρακέτες και ότι άλλο θέλετε. Και φυσικά το σημείο είναι πολύ εύκολα προσβάσιμο. Αν έχετε αυτοκίνητο, θα το παρκάρετε ακριβώς από πάνω από την ακτή ενώ με το λεωφορείο θα χρειαστεί να περπατήσετε λίγο (περίπου 4 λεπτά από το σημείο της στάσης).

Στη Βουλιαγμένη

Ακριβώς απέναντι από τον Αστέρα της Βουλιαγμένης υπάρχει ένας μικρός κόλπος που είναι ελεύθερος για το κοινό. Το σημείο βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από τη δεύτερη είσοδο της πλαζ της περιοχής.

Είναι προτιμότερο να πάτε εκεί με αυτοκίνητο εκτός φυσικά κι αν είστε κάτοικος της περιοχής. Προμηθευτείτε μόνο νερό και οτιδήποτε άλλο για να δροσίζεστε… Και το πιο σημαντικό. Μην ξεχάσετε τα αντηλιακά σας!

Λιμανάκια Βουλιαγμένης

Εάν δεν σας πιάσει κίνηση στο δρόμο, θα κάνετε περίπου 30 λεπτά με το αυτοκίνητο. Υπάρχει και η λύση της συγκοινωνίας για την οποία φυσικά θα χρειαστεί να κάνετε λίγη παραπάνω υπομονή μέχρι να φτάσετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις συγκοινωνίες (λεωφορείο 116 από τη Γλυφάδα).

Η συγκεκριμένη παραλία έχει καθαρά νερά και είναι κατάλληλη για μπάνιο αλλά μέσα και έξω από το νερό έχει βράχια και δεν ενδείκνυται για τα μικρά παιδιά αφού είναι άπατα.

Αν πάτε με παρέα, έχετε το νου σας τριγύρω, καθώς την προτιμούν και για γυμνισμό.

Μαύρο Λιθάρι

Θα κάνετε περίπου μία ώρα αν μένετε στο κέντρο της πρωτεύουσας. Η παραλία είναι ελεύθερη αλλά σε κάποιο τμήμα αυτής υπάρχουν τοποθετημένες ομπρέλες και ξαπλώστρες. Όμως, αν δεν θέλετε να προστατευτείτε από τον ήλιο, μπορείτε να στρώσετε στην αμμουδιά. Υπάρχει μπαρ από πάνω από το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε καφέ και ότι άλλο θέλετε και φυσικά μπορείτε να παίξετε ρακέτες.

Άγιος Νικόλαος στην Ανάβυσσο

Η συγκεκριμένη παραλία δεν φαίνεται από το δρόμο. Χρειάζεται λοιπόν για να φθάσετε εκεί να μπείτε από τον παράδρομο της σχολής τουριστικών επαγγελμάτων. Πρόκειται για μία αρκετά καλή παραλία στην οποία θα βρείτε κάθε ηλικίας ανθρώπους. Η παραλία διαθέτει και μπαρ, αν θέλετε να αγοράσετε κάτι.

Σούνιο

Σε κάποια από τις παραλίες του Σουνίου θα βρείτε και καντίνα για να πάρετε καφέ και ότι άλλο χρειάζεστε. Είναι προτιμότερο να πάτε εκεί με αυτοκίνητο. Όμως, τις Κυριακές θα ταλαιπωρηθείτε από την κίνηση καθώς οι περισσότεροι αθηναίοι προτιμούν να πηγαίνουν για μπάνιο προς εκείνα τα μέρη αφού τα περισσότερα από αυτά δεν έχουν είσοδο. Όμως, αν αντέχετε την κίνηση, οι παραλίες θα σας δικαιώσουν.

Στο Σχοινιά

Πρόκειται για μία από τις περιοχές που είναι πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των πολιτών και κυρίως των νέων. Θα κάνετε περίπου 40 λεπτά με το αυτοκίνητο για να φθάσετε εκτός κι αν πέσετε σε κίνηση. Υπάρχουν σε πολλά σημεία φοίνικες, ξαπλώστρες, παρτέρια και πέργκολες. Παντού υπάρχει άμμος και η παραλία ενδείκνυται και για μπάλα στην άμμο αλλά και για ρακέτες.

Αν δεν επιλέξετε το Καράβι (το οποίο είναι και το πιο γνωστό) μπορείτε να πάτε στα διπλανά μαγαζιά και αν θέλετε, για να μην πληρώσετε ξαπλώστρες, μπορείτε να στρώσετε στην άμμο. Από εσάς εξαρτάται…

Για μπάνιο στο Πόρτο Ράφτη

Τα σαββατοκύριακα συγκεντρώνει πάρα πολύ κόσμο καθώς πηγαίνουν και ΚΤΕΛ που ξεκινούν δρομολόγιο από το Πεδίον του Άρεως. Εάν θέλετε να φτάσετε εκεί, πρέπει να αρχίσετε από νωρίς το πρωί για να προλάβετε ξαπλώστρα. Αλλά αν δεν σας πειράζει, υπάρχει και άμμος για να στρώσετε την ψάθα σας και να μην πληρώσετε το αντίτιμο. Ο κόσμος που συχνάζει εκεί είναι όλων των ηλικιών.

Βουτιές στην Ψάθα

Απέχει κάτι παραπάνω από μία ώρα από την Αθήνα. Έχει καθαρά νερά και είναι κατάλληλη για μπάνιο. Μέσα και έξω υπάρχει βότσαλο ενώ υπάρχει μέρος με ξαπλώστρες για τις οποίες πληρώνετε. Μπορείτε να παραγγείλετε καφέ από τις σερβιτόρες που περνάνε από την παραλία. Επίσης, αν πεινάσετε, υπάρχουν παντού αρκετές ταβέρνες για να τσιμπήσετε κάτι.

Μάτι και Ζούμπερι

Πολύ ψηλά στην προτίμηση των πολιτών πάντως είναι και οι παραλίες κοντά στη Νέα Μάκρη. Το Μάτι είναι πιο οικογενειακό και μοναχικό ενώ στη δεύτερη παραλία πηγαίνουν περισσότεροι νεολαίοι.

Το Ζούμπερι διαθέτει beach bar και πολλά γήπεδα για αθλήματα. Και τα δύο απέχουν περίπου 30 χλμ από την Αθήνα και εξυπηρετούνται από το ΚΤΕΛ αλλά οι περισσότεροι επισκέπτες τους είναι οι κάτοικοι των γύρω περιοχών.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

31
σχόλια
 1. avatar faidra

  Ξύδι nina μου, ξύδι. Βράσε στο ζουμί σου.....over!!

 2. avatar faidra

  Προκάλεσες το μένος μου???? γουάου!!!! Ξέρεις τι είναι το μένος nina ? Σίγουρα δε θα μπορούσε μια απλή ατάκα να προκαλέσει το μένος μου. Είπες τη γνώμη σου κ απλά σου απάντησα....Στα λιμανάκια, στα λιμανάκια....

  1. avatar Agent_Nina

   Καλά, μάθε να κοινοποιείς την απάντησή σου στο μέρος που πρέπει, και έλα να μου τα ξαναπείς..

 3. avatar dimitrisproo

  Διάβασα τα σχόλια για το άρθρο - και σε μερικά απάντησα - και πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω πόσο κόμπλεξ έχουν ορισμένοι. Όταν μιλάμε για παραλίες κοντά στην Αθήνα, είναι αυτονόητο ότι μιλάμε για παραλίες που μαζεύουν κόσμο. Όταν σε μια έκταση μένουν 4.000.000+ κόσμος, είναι λογικό οι περισσότερες παραλίες της περιοχής να είναι κατάμεστες ειδικά τα Σαββατοκύριακα. Στη παραλία όλοι έχουν δικαίωμα να πάνε και να κάνουν ότι γουστάρουν. Και ρακέτες θα παίξουν και θα φωνάξουν και θα γελάσουν και θα πιουνε το καφέ τους. Αν κάποιοι ενοχλούντε με το παραμικρό να πάνε να βρουνε μια ερημιά και να κάτσουν με μόνη παρέα τον ήλιο και το κύμα. Και στη τελική και να μας έρθει κανένα μπαλάκι του τένις στη πετσέτα μας ή στα πόδια μας δε χάθηκε κι ο κόσμος. Κι αν τα αυτάκια σας είναι ευαίσθητα από τις παιδικές φωνές φορέστε ακουστικά και ακούστε Μπετόβεν για να χαλαρώσουν και τα νεύρα σας.

  1. avatar Agent_Nina

   Αυτό ακριβώς κάνω. Γιατί ενοχλείσαι που ενοχλούμαι;

   1. avatar dimitrisproo

    Γιατί στη παραλά πας επειδή έκλεψες 3-4 ώρες από τον πολύτιμο χρόνο σου για να ΧΑ-ΛΑ-ΡΩ-ΣΕΙΣ και να ΞΕ-ΧΑ-ΣΤΕΙΣ από τα όποια προβλήματα που ίσως έχεις. Αν πας και είσαι συνέχεια στη τσίτα και τσακώνεσαι με το κόσμο με το παραμικρό τότε καλύτερα κάτσε σπίτι σου. Οι υπόλοιποι που είναι εκεί δεν έχουν προφανώς καμία όρεξη να ανεχτουν τα δικά σου νεύρα.

 4. avatar faidra

  agent _nina πάρε μια αρνητική από μια μαμά....που δεν τσιρίζει....όσο για τα κουβαδάκια που λέει κάποιος άλλος...ΞΥΠΝΑΑΑ ...όλοι υπήρξαμε παιδιά και όποιος το επιλέγει γίνεται και γονιός... οπότε τα βρίσκει μπροστά του!!! από παραλίες κατά τη γνώμη μου η ψάθα είναι πολύ ωραία και αυτή η φωτο που δείχνει το πόρτο ράφτη, είναι η πλαζ στο Αυλάκι που είναι μεν ωραία, αλλά πολύς κόσμος και 5 ευρουλάκια είσοδος!!

  1. avatar Agent_Nina

   Δεν καταλαβαίνω γιατί προκάλεσα το μένος σου, αφού δεν απευθύνομαι σε εσένα, μεγαλειοτάτη..
   Κι όσο για τα πιτσιρίκια σας, να τα χαίρεστε, αλλά επιλέγω να απέχω. Στα λιμανάκια.

 5. avatar Agent_Nina

  Λιμανάκια!! ούτε πολύς κόσμος, ούτε ρακέτες, ούτε μαμάδες παιδιών να τσιρίζουν!

  1. avatar SanAntreas

   Λιμανάκια +1, αν βρεις όμως να κάτσεις στις πλατφόρμες, γιατί τα βραχάκια είναι λίγο παραπάνω κίτρινα απ'όσο πρέπει, αν καταλαβαίνεις τι εννοώ.......

 6. avatar Fonkarayiann

  Να σας υπενθυμίσω ότι σαν την Χαλκιδική δεν έχει!

  1. avatar dimitrisproo

   Πράγματι η Χαλκιδική είναι όλα τα λεφτά, αλλά φίλε μου εδώ μιλάμε για κοντινές παραλίες της Αθήνας.

 7. avatar σαδομαζωνακης

  πόρτο γερμενό από όσο ξέρω είναι η πιο καθαρή θάλασσα στην αττική

 8. avatar dimitrisproo

  Και στο Σέσι είναι πολύ ωραία αν και οι συχνές πυρκαγιές στη περιοχή κοντεύουν να νεκρώσουν την ευρύτερη περιοχή του Γραμματικού.

 9. avatar Duke

  Οι παραλίες στην Αθήνα είναι χάλια. Θα προτιμούσα να πάω σε κανένα γουοτερ παρκ

  1. avatar SanAntreas

   Δεν καταλαβαίνω τις αρνητικές, οι ελεύθερες παραλίες στην Αθήνα είναι όντως χάλια, αποτσίγαρα και σκουπίδια παντού, κάνεις μπάνιο εκεί που οι άλλοι βουτάνε με τα ρούχα και φέρνουν μέχρι και σαμπουάν (ναι το έχω δει και αυτό) για να πλυθούν. Καλύτερα όποιος έχει να δώσει 3-4-5 ευρώ να μπει σε μία οργανωμένη ή να πάει όσο πιο μακριά μπορεί μήπως γλυτώσει από τις ορδές των βαρβάρων. Τα λέω αυτά εγώ που ολόκληρα καλοκαίρια, ακόμη και τώρα όταν δεν έχω την δυνατότητα προτιμώ να κάνω μια βουτιά στην ελεύθερη πλαζ της Γλυφάδας παρά να κάτσω σπίτι μου. Τώρα για τις παραλίες που είναι μία ώρα από την "Αθήνα"...μπορεί να βρίσκονται στην Αττική αλλά απλά δεν είναι "Αθήνα" (δεν εννοώ τον δήμο αλλά τα προάστια της) , μία ώρα είναι και το Κιάτο,το Ξυλόκαστρο,η Κόρινθος κτλ είναι και αυτά Αθήνα? Όμως οι ελεύθερες κοντινές παραλίες είναι σκέτο χάλι, πως να το κάνουμε....

   1. avatar dimitrisproo

    Το ότι είδες κάποιους να μπαίνουν με τα ρούχα και κάποιους ναέχουν σαμπουάν δε σημαίνει ότι το κάνουν όλοι. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό στο να με αποτρέψει να πάω κάπου κοντά αντί να τραβηχτώ οπουδήποτε αλλού. Ακόμα και για τα σκουπίδια υπάρχει λύση - να έχουμε μαζί μια σακούλα και να τα συγκεντρώνουμε τα σκουπίδια μας εκεί αντί να τα παρατάμε. Το να δώσω έστω και 0,1 ευρώ για να μπω σε μία παραλία το θεωρώ το λιγότερο κλεψιά από τη στιγμή που κανένας δε μπορεί να εκμεταλλεύεται για το καλό της τσέπης του ένα φυσικό αγαθό όπως το νερό και η φύση. Όπως επείσης θεωρώ κλεψιά τις τιμές που υπάρχουν στα πάρκα με τις νεροτσουλήθρες. Σε τελική ανάλυση αν κάποιοι ενοχλούντε από τις ορδές των βαρβάρων στις παραλίες ας εφαρμόσουν γενικότερα μια πιο μοναχική ζωή αφού λογικά ούτε και στη καθημερινότητά τους θα αντέχουν τις ίδιες ορδές.

  2. avatar dimitrisproo

   Φτιάξε πισίνα στην είσοδο του κτιρίου που μένεις και φτιάξε μια τεράστια νεροτσουλήθρα που θα ξεκινάει από τη ταράτσα και θα καταλήγει στη πισίνα στην είσοδο. Βάλε και στο πεζοδρόμιο ένα μπαράκι πλήρως εξοπλισμένο, πέτα και δυο τρεις ξαπλώστρες και είσαι έτοιμος. Αν το καλοσκεφτείς θα μαζέψεις όλη τη γειτονιά και θα τα κονομήσεις κι όλας. Είναι αυτό που λέμε "εργασία στο σπίτι"

 10. avatar ΠΟΛΙΤΗΣ

  Κοινώς παραλίες με γιαγιάδες, παπούδες, κουβαδάκια, "γύφτους", φωνές, ρακέτες, σκουπίδια, καβγάδες για μια θέση παρκαρίσματος, και μποτιλιάρισματα. Αυτά είναι τα μπάνια του (ελληνικού) λαού με τον πολιτισμό του. Όοοοοξώ!!!

  1. avatar soulseeker

   εσυ πηγαινε μυκονο να κανεις μπανιο με τον κωστοπουλο!!

  2. avatar ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ

   Οι γιαγιάδες και οι παπούδες σε τι ενοχλούν; Δεν έχουν κι αυτοί δικαίωμα να κάνουν ένα μπάνιο στη θάλασσα;

  3. avatar dimitrisproo

   ΕΕ, καλά τότε. Εσύ πήγαινε στην ιδιωτική σου παραλία με το κότερο ή το πριβέ ελικόπτερο και κάνε τα μπάνια σου χωρίς να υπάρχει γύρω σου ψυχή.

 11. avatar polpasa

  το οτι αυτη η ''ειδηση'' περιλαμβανεται στα δημοσιογραφικα site ειναι απο μονη της καταντια σε μια χωρα οπως η ελλαδα....
  σε λιγο θα μας ενημερωνουν που υπαρχει τζαμπα οξυγονο για να αναπνευσουμε.

 12. avatar Powerfull

  Εκτός από τη Παραλία που δείχνει εδώ που βρίσκεται στο πόρτο ράφτη - άγιο σπυρίδωνα, υπάρχουν ακόμα ένα σωρό ελεύθερα μέρη για μπάνιο στο πόρτο ράφτη για όλα τα γούστα. Στο πόρτο ράφτη - άγιο σπυρίδωνα υπάρχει η Ερωτοσπηλιά, μια μικρή αλλά όμορφη παραλία. Στη μεριά του Πόρτο ράφτη - Αυλακί υπάρχει η τεράστεια παραλία μπροστά και μετά από τις καφετέριες με πετρούλες έξω αλλά αμουδιά μέσα, , η οργανωμένη πλαζ του ΕΟΤ (με είσοδο), το πανόραμα, μια μικρή αλλά πολύ όμορφη παραλία με άμμο και πολλές άλλες...

  1. avatar ΠΟΛΙΤΗΣ

   Όπου γίνεται πατείς με πατώσε. 'Οπου για να φτάσεις πρέπει να περάσεις από (ουσιαστικά) μια λωρίδα εφόσον η άλλη είναι κατειλλημένη με αυτοκίνητα ενώ για να επιστρέψεις πρέπει να έχεις άγιο για να μπορέσεις να κάνεις αναστροφή! Ενώ στην παραλία οι έξυπνοι ελληναράδες φροντίζουν να χαλάνε κάθε έννοια ηρεμίας με τις ρακέτες Ενώ για να φτάσεις θα "φτύσεις αίμα" αφού η μισή Αθήνα στο Πόρτο Ράφτη πάει... Ρε όοοοοοοξω!!!!

 13. avatar Nikos S

  Στα Μεγαρα έχει την Κινεττα και την Βαρέα που έχει και ξαπλώστρες γι όποιον θέλει!! Έχει πρόσβαση με προαστιακό!!

  1. avatar Geralt Of Rivia

   Που είναι η Βαρέα; Πρώτη φορά την ακούω (όχι πως είμαι και ειδικός)

   1. avatar dimitrisproo

    Νομίζω κάπου προς τα Μέγαρα αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος

 14. avatar RK

  Οι παραλίες οφείλουν να έχουν ΟΛΕΣ δωρεάν πρόσβαση.

 15. avatar Τάσος

  ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΛΙΑ ''ΜΠΑΝΙΕΡΑ'' ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ Η ΕΥΔΑΠ...

  1. avatar Powerfull

   Αν το'χει κόψει, υπάρχει το συντριβάνι στο σύνταγμα...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει