Όλο και μικρότερος γίνεται ο πλανήτης για τον Κωνσταντίνο Μητσάκη, ο οποίος, εδώ κι είκοσι πέντε χρόνια ταξιδεύει στους δρόμους του κόσμου με μια μοτοσικλέτα.

Συνεπαρμένος από ενδόμυχα συναισθήματα και εσωτερικές αναζητήσεις, ανακαλύπτει σε κάθε γωνιά της γης την ομορφιά της ζωής, αψηφώντας τυχόν δυσκολίες και κινδύνους.

Πέντε ήπειροι, 1.200.000 χλμ. και 105 χώρες βρίσκονται πλέον καταγεγραμμένα στο «ημερολόγιο καταστρώματος» του μοναδικού Έλληνα, δίτροχου ταξιδευτή.

Για τον Κωνσταντίνο Μητσάκη, η μοτοσικλέτα αντιπροσωπεύει ένα συνειδητό τρόπο ζωής. Είναι το μέσο με το οποίο αποφάσισε να ταξιδέψει τα όνειρά του σε τόπους που προσφέρουν προκλήσεις, αυθεντικότητα, συγκινήσεις και σε μέρη όπου δοκιμάζονται τα όρια και οι αντοχές της ανθρώπινης φύσης.

Ένα νέο ταξίδι στους δρόμους του κόσμου

Ο Φιλέας Φογκ, με σημείο εκκίνησης το Λονδίνο και ταξιδεύοντας συνεχώς ανατολικά, κατάφερε μετά από 80 ημερολογιακές ημέρες να βρεθεί και πάλι στη βρετανική πρωτεύουσα. Χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα συγκοινωνίας της εποχής του, ο ήρωας του Ιουλίου Βερν μπόρεσε να αφήσει με επιτυχία ένα πλήρες ίχνος γύρω από τη γη.

Με αφετηρία και τερματισμό την Ελλάδα, ο Κωνσταντίνος Μητσάκης, θέλοντας να κάνει το μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν μια αληθινή ιστορία ζωής, σκοπεύει το 2012 να πραγματοποιήσει το «Γύρο του Κόσμου… Νότια».

Με μια μοτοσικλέτα KTM SMT 990, ταξιδεύοντας αποκλειστικά στο νότιο ημισφαίριο της γης. Επιδίωξή του είναι να βρεθεί μετά από ακριβώς 80 ημέρες και 21.500 χερσαία χιλιόμετρα στο σημείο απ’ όπου ξεκίνησε!

Τέσσερις ήπειροι (Ευρώπη, Ασία, Αφρική, Αμερική) και 17 χώρες -Τουρκία, Αίγυπτος, Σουδάν, Αιθιοπία, Κένυα, Τανζανία, Μαλάουι, Ζάμπια, Ζιμπάμπουε, Νότια Αφρική, Αργεντινή, Βραζιλία, Βολιβία, Περού, Χιλή, Ουρουγουάη, Παραγουάη- θα αποτελέσουν το καινούριο πεδίο ταξιδιωτικής δράσης του Κωνσταντίνου Μητσάκη. Ο «Γύρος του Κόσμου… Νότια» ξεκινά στις 20/6/2012 και ολοκληρώνεται στις 6/9/2012.

Το newsbeast.gr θα παρακολουθεί στενά το ταξίδι του έλληνα ποντοπόρου κατ’ αποκλειστικότητα, με εικόνες και ανταποκρίσεις, όποτε το επιτρέπει η… τεχνολογία της επικοινωνίας.

«Η μεγαλύτερη πρόκληση για τη γνώση είναι το ταξίδι». Υιοθετώντας τα λεγόμενα γνωστών εξερευνητών, ο Κωνσταντίνος Μητσάκης έχει ζήσει τα τελευταία 26 χρόνια μια συναρπαστική δίτροχη περιπέτεια ανά την υφήλιο.

Η θαυμαστή αυτή πορεία σε τίτλους δίνει μια μικρή γεύση από τις εμπειρίες που έχει συλλέξει, κάποιες από τις οποίες έβαλαν σε κίνδυνο ακόμη και την ίδια του τη ζωή.

1985 – 2000

1985– 1990 Διάφοροι προορισμοί στην Ευρώπη
1991 Βόρειο Ακρωτήριο (Νορβηγία)
1992 Ιταλία, Γαλλία, Ανδόρα, Ισπανία, Μαρόκο, Μαυριτανία, Τουρκία, Συρία, Ιορδανία, Αίγυπτο
1993 Τουρκία, Ιράν, Πακιστάν, Κασμίρ (Ιμαλάϊα).
1995 Τουρκία, Ιράν, Πακιστάν, Ινδία, Μπαγκλαντές, Βιρμανία, Ταϊλάνδη, Μαλαισία, Σιγκαπούρη
1996 Ρωσία, Σιβηρία, Αλάσκα, Καναδά, ΗΠΑ, Ευρώπη
1997 Κίνα, Κιργιστάν, Ουζμπεκιστάν, Τουρκμενιστάν, Ιράν, Τουρκία (Ο Δρόμος του Μεταξιού).
1998 Αίγυπτος, Σουδάν, Αιθιοπία, Κένυα, Τανζανία, Ζάμπια, Ζιμπάμπουε, Νότια Αφρική (Γύρος της Αφρικής Ι).
1999 Λιβύη, Τυνησία, Αλγερία, Νίγηρας, Μπουργκίνα Φάσο, Μάλι, Τόγκο, Μπενίν, Νιγηρία, Καμερούν, Ζάμπια, Μποτσουάνα, Ναμίμπια, Νότια Αφρική (Γύρος της Αφρικής II).
2000 Αργεντινή, Χιλή, Περού, Ισημερινός, Κολομβία, Παναμάς, Κόστα Ρίκα, Ονδούρα, Έλ Σαλβαδόρ, Νικαράγουα, Γουατεμάλα, Μεξικό, Η.Π.Α, Καναδάς, Αλάσκα

2001 – 2011

2001 Τουρκία, Συρία, Λίβανος, Ισραήλ, Αίγυπτος, Ιράκ, Ιράν, Τουρκμενιστάν, Ουζμπεκιστάν, Τατζικιστάν, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Ινδία. (Η Πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου)
2002 Αίγυπτος, Λιβύη, Τυνησία, Αλγερία, Μαρόκο, Σενεγάλη
2003 Ιταλία, Αυστρία, Γερμανία, Αλβανία, Τουρκία, Ιράν, Αφγανιστάν, Πακιστάν
2004 Τουρκία, Ιράν, Ουζμπεκιστάν, Καζακστάν, Αυστραλία.
2005 Αλβανία, Σκόπια, Τουρκία, Ιράν, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Ιμαλάϊα.
2006 Τουρκία, Γεωργία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Ρωσία, Ουκρανία, Μολδαβία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Αλβανία, Μαυροβούνιο, Κροατία, Βοσνία, Σλοβενία, Ιταλία.
2007 Βουλγαρία, Ρουμανία, Μολδαβία, Ουκρανία, Ρωσία, Σιβηρία, Μογγολία, Ιαπωνία.
2008 Τουρκία, Ιράν, Τουρκμενιστάν. Ουζμπεκιστάν, Κιργιστάν, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Κροατία, Βοσνία, Μαυροβούνιο, Αλβανία
2009 Τουρκία, Ιράν, Πακιστάν, Ινδία, Νεπάλ, Μπαγκλαντές, Ταϊλάνδη, Μαλαισία, Σιγκαπούρη, Ιταλία, Αυστρία, Λιχτενστάιν, Ελβετία, Σαν Μαρίνο.
2010 Τουρκία, Συρία, Ιορδανία, Αίγυπτος, Λιβύη, Τυνησία, Αλγερία, Μαρόκο, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Μολδαβία, Ουκρανία, Ρωσία.
2011 Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Τουρκία.