Με τη δυναμική παρουσία 350 Ελλήνων νεολαίων από 20 διαφορικές χώρες και την ευγενική υποστήριξη του «Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Ιβάν Σαββίδη», ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το φόρουμ των απανταχού νέων Ελλήνων «Hellenic Youth in Action», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Μαρτίου και την Κυριακή 1 Απριλίου.

oihio1

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας των εργασιών του Φόρουμ, που πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους εκπροσώπων της Πολιτείας, θεσμικών φορέων και της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς και μελών των 9 παγκόσμιων ελληνικών οργανώσεων Νεολαίας που το συνδιοργάνωσαν, παρουσιάστηκαν οι δραστηριότητες των οργανώσεων και παράλληλα αναδείχθηκαν στοχευμένοι τρόποι συνεργασίας μεταξύ των Ελλήνων νεολαίων και του ομογενειακού ελληνισμού ευρύτερα με την ιστορική τους πατρίδας.

oihio2

Με τη λήξη των εργασιών της πρώτης ημέρας, 500 νεολαίοι από όλες τις ηπείρους χόρεψαν, στο Σύνταγμα, το «Χορό Φιλίας», σχηματίζοντας μία συμβολική σπείρα, που αγκάλιασε το σήμερα με το χθες και το αύριο.

Τη δεύτερη ημέρα του «Hellenic Youth in Action», την Κυριακή 1η Απριλίου, όλοι οι συμμετέχοντες, στο πλαίσιο της εκστρατείας #bringthemarbleshome, ένωσαν τις φωνές τους, στέλνοντας σε όλο τον Κόσμο το μήνυμα:

«Είναι ώρα τα Μάρμαρα του Παρθενώνα να επιστρέψουν στην πατρίδα τους», με ταυτόχρονη ανάγνωση ψηφίσματος με αποδέκτες το Κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου και το Βρετανικό Μουσείο.

oihio3

Το «Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Ιβάν Σαββίδη» συγχαίρει τις 9 παγκόσμιες ελληνικές οργανώσεων Νεολαίας για την απόλυτη επιτυχία του Φόρουμ και δεσμεύεται πως θα εξακολουθήσει να στέκεται δίπλα σε δράσεις και οργανώσεις που κύριο στόχο έχουν την διαφύλαξη και ανάπτυξη των αξιών του Ελληνισμού.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.