Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής προκήρυξε στάση εργασίας των συμβασιούχων στους δήμους από τις 11:00 έως τη λήξη του ωραρίου, ενώ στις 12:00 είναι προγραμματισμένο το συλλαλητήριο στην Ομόνοια. Η ΚΕΔΕ συμπαρίσταται με τρίωρη στάση εργασίας την ίδια μέρα στις υπηρεσίες των δήμων.

Βασικό αίτημα είναι η μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Η κινητοποίηση πραγματοποιείται με αφορμή τη σημερινή καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων των υποψηφίων κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) για τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για 8.166 διορισμούς στους ΟΤΑ.

«Σήμερα το σύνολο των υπηρεσιών των Δήμων στηρίζονται με συναδέλφους με ελαστικές μορφές εργασίας όπως το Βοήθεια στο Σπίτι όπου οι συνάδελφοι κάθε δύο χρόνια ζουν με το άγχος για το τι θα τους ξημερώσει. Οι παιδικοί σταθμοί όπου η λειτουργία τους στη πλειονότητα των δήμων είναι βασισμένοι στο ΕΣΠΑ και οι συνάδελφοι κάθε χρόνο αγωνιούν αν θα πιαστεί η αναλογία των παιδιών προκειμένου να έχουν και οι ίδιοι δουλειά, οι σχολικές καθαρίστριες, τα ΚΗΦΗ, τα ΚΔΑΠ κ.λ.π.» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Συνδικάτου ΟΤΑ.