Μήπως ψάχνετε συνεργείο να αναλάβει τις αποφράξεις στις βουλωμένες αποχετεύσεις του σπιτιού ή της επιχείρησής σας; Έχετε μήπως βαρεθεί να παλεύετε μόνοι σας με τις φραγμένες σωληνώσεις και η προσπάθεια σας να μην αποφέρει κανένα αποτέλεσμα; Μήπως αφού το πρόβλημα λύνεται για κάποιο διάστημα μετά από λίγο καιρό επανέρχεται και πάλι; Η αλήθεια είναι πως ένα βουλωμένο υδραυλικό δίκτυο αποχέτευσης αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αλλά και πιο δυσάρεστα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσουμε στην καθημερινότητά μας. Εμείς ήρθαμε σε επαφή με τους ειδικούς της αποφρακτικής εταιρίας «Αποφράξεις Αντωνίου» και ζητήσαμε να μας πουν τους λόγους για τους οποίους συμβαίνουν αυτές οι βλάβες, έτσι ώστε να μπορέσουμε να αποτρέψουμε την εμφάνιση του προβλήματος ή έστω να το καθυστερήσουμε.

Τρίχες στα σιφώνια

Κάνοντας μπάνιο θα έχετε παρατηρήσει ότι κάποιες τρίχες από τα μαλλιά ή από το σώμα μας συσσωρεύονται στα σιφόνια. Εάν λοιπόν δεν φροντίζουμε να καθαρίζουμε σωστά τα σιφόνια μετά από κάθε φορά που κάνουμε μπάνιο, τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι σε βάθος χρόνου κάποια στιγμή θα έρθουμε αντιμέτωποι με ένα βουλωμένο σιφόνι. xmqishsb

Υπολείμματα φαγητού

Πλένοντας τα πιάτα στον νεροχύτη της κουζίνας πολλές φορές πέφτουν στις σωληνώσεις και υπολείμματα από τις τροφές που έχουμε καταναλώσει. Καθώς ο καιρός περνάει τα υπολείμματα αυτά μαζί με τα λίπη από τα απορρυπαντικά, μαζεύονται σε διάφορα σημεία των σωληνώσεων όπου κολλάνε και και σιγά σιγά, καθώς αυξάνονται σε ποσότητα φράζουν την σωλήνα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να απορροφηθούν τα νερά από τον νεροχύτη της κουζίνας.

Χημικά αποφρακτικά καθαριστικά

Πολλές φορές, η πρώτη κίνηση που κάνουμε προκειμένου να ξεβουλώσουμε μία σωλήνα είναι να χρησιμοποιούμε χημικά αποφρακτικά καθαριστικά  που έχουμε προμηθευτεί από τα ράφια κάποιου super market. Κάποιες φορές η λύση αυτή μπορεί να φαίνεται πως αποδίδει, όμως στην πραγματικότητα αυτό που κάνει είναι να ανοίγει ένα μέρος του σημείου που έχει φράξει, ενώ παράλληλα πολτοποιεί όλες τις υπόλοιπες βρομιές που υπάρχουν στην περιοχή δημιουργώντας μία μάζα που είναι πολύ δύσκολο να απομακρυνθεί. Επίσης, η χρόνια χρήση των διαβρωτικών αυτών ουσιών μπορεί να προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στις σωληνώσεις και να χρειαστούμε μέχρι και να τις να αντικαταστήσουμε. k7dd7ijx

Χαρτί τουαλέτας στη λεκάνη

Είναι πολύ σημαντικό να μην πετάμε το χαρτί της τουαλέτας στην λεκάνη καθώς δε διασπάται αμέσως, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η ανάγκη για αποφράξεις λεκάνης. Μπορεί σε κάποιες χώρες του εξωτερικού να πετάνε τα χαρτιά μέσα στις λεκάνες, ωστόσο αυτό συμβαίνει γιατί το άνοιγμα των σωληνώσεων είναι πολύ μεγαλύτερο από ότι αυτό των σωληνώσεων στην Ελλάδα. Χρειάζεται προσοχή σε όλες τις περιπτώσεις προκειμένου να αποφύγετε τέτοιου είδος προβλήματα και να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.