Άλλη μία προσπάθεια για την ανακούφιση των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων ξεκίνησε η Εκκλησία στη Σάμο, με τη συνεργασία της Πρόνοιας. Πρόκειται για την ιματιοθήκη, ένα κέντρο ρουχισμού, παπουτσιών και παιχνιδιών, που στεγάστηκε στο ισόγειο του κτιρίου όπου βρίσκεται και το παντοπωλείο Αγάπης στη Βασιλειάδα Σχολή.

Εκεί, όσοι έχουν ανάγκη μπορούν να προμηθευτούν ρούχα και παπούτσια καινούργια από προσφορές καταστημάτων, αλλά και μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση,, ακόμη και αν είναι δικαιούχοι του παντοπωλείου, δίνοντας απλά μία κατάσταση με τον αριθμό των μελών της οικογένειάς τους. Κάθε μέλος της οικογένειας έχει τη δυνατότητα να πάρει μία φορεσιά τη σεζόν.

Η ιματιοθήκη θα λειτουργεί μία φορά το μήνα, ενώ θα ανακοινωθούν οι ώρες λειτουργίας της. Σήμερα άνοιξε από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και δέχθηκε πλήθος επισκεπτών, που έσπευσαν να εφοδιαστούν καινούργια ρούχα και παπούτσια για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

Εξάλλου, η Ιερά Μητρόπολη Σάμου και ιδιαίτερα το παντοπωλείο διέθεσαν τρόφιμα σε 650 οικογένειες του νησιού, ενώ έστειλαν δέματα αγάπης στην Ικαρία και τους Φούρνους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι πάρα πολλοί αυτοί που προσφέρουν ενδύματα, παπούτσια, τρόφιμα, είτε μεμονωμένα είτε μέσω συλλόγων.