Με ανακοίνωση του το υπουργείο Παιδείας δεσμεύτηκε ότι η διαδικασία της βαθμολόγησης των γραπτών θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν, μετά την απόφαση των συνδικαλιστών της ΟΛΜΕ να σταματήσουν την αποχή.
Κατόπιν αυτών οι μαθητές, που πήραν μέρος στις Πανελλαδικές, θα πρέπει να αναμένουν ότι οι βαθμοί τους θα αναρτηθούν στα Λύκεια το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου. Το βέβαιο είναι ότι φέτος θα υπάρχει καθυστέρηση, τόσο όσο αφορά τη συμπλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων όσο και την ανακοίνωση των βάσεων.

Πάντως χθες οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας έστειλαν προς όλους τους περιφερειακούς διευθυντές Εκπαίδευσης και τους προέδρους των βαθμολογικών κέντρων έγγραφο στο οποίο αναφέρουν ότι, προκειμένου να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν όλες οι διαδικασίες που αφορούν τις πανελλαδικές εξετάσεις (βαθμολόγηση, καταχώριση βαθμολογίας, οπτικός έλεγχος κ.λπ.), θα πρέπει να απαλλάξουν το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό που εμπλέκεται σε αυτές από κάθε είδους ενδοσχολικές υποχρεώσεις.

Ταυτόχρονα, το υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «η αγωνία των μαθητών τελειώνει. Η ΟΛΜΕ επέδειξε στάση ευθύνης και αυτή είναι μια θετική εξέλιξη. Το υπουργείο Παιδείας καταβάλλει ήδη κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η διαδικασία της βαθμολόγησης να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό. Σε αυτή την κατεύθυνση θα παρασχεθεί κάθε δυνατή διευκόλυνση προς τους βαθμολογητές».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, κ. Δ. Πεππές, δήλωσε ότι «πήραμε ως παιδαγωγοί την απόφαση να διασφαλίσουμε την ομαλή ολοκλήρωση των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων. Οσο, όμως, δεν ικανοποιούνται τα αιτήματα του κλάδου, θα συνεχίσουμε να πιέζουμε την κυβέρνηση». Η απόφαση για τη λήξη της αποχής (η οποία διήρκεσε περίπου 3 εβδομάδες) πάρθηκε με ψήφους 6-4, καθώς οι καθηγητές δεν θέλησαν να παρατείνουν την αγωνία των ίδιων των μαθητών τους.

«Παρά τον εμπαιγμό των εκπαιδευτικών από την κυβέρνηση, αποδεικνύουμε ότι για εμάς το «πρώτα ο μαθητής» αποτελεί καθημερινή πράξη», δήλωσαν οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ μετά την απόφασή τους να σταματήσουν την αποχή.

ethnos.gr