Στη ΔΟΥ θα απευθύνονται όσοι αδυνατούν να καταβάλουν το τέλος ακινήτων

Σύμφωνα με εγκύκλιο που απεστάλη σε όλες τις εφορίες


ΕΛΛΑΔΑ
21:30
04/03/2012
Στη ΔΟΥ θα απευθύνονται όσοι αδυνατούν να καταβάλουν το τέλος ακινήτων
2
loading

Στη ΔΟΥ στην οποία υπάγονται θα απευθύνονται οι φορολογούμενοι ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι αδυνατούν να καταβάλουν το τέλος ακινήτων.

 Εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών που απεστάλη σε όλες τις εφορίες, προβλέπει ότι ο έφορος θα κρίνει αν συντρέχουν λόγοι να αυξηθούν οι δόσεις ή να μειωθεί το τέλος ακινήτων για τους φορολογούμενους που εμφανίζουν οικονομική αδυναμία καταβολής του τέλους.

Στην εγκύκλιο τονίζεται χαρακτηριστικά ότι εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος «ο προϊστάμενος της ΔΟΥ, μπορεί να αποφασίσει είτε την καταβολή του τέλους σε περισσότερες από τις προβλεπόμενες δόσεις είτε και τον περιορισμό του τέλους μέχρι του ύψους που κρίνεται αναγκαίο, ώστε ο υπόχρεος να μπορεί να ανταποκριθεί στην καταβολή του χωρίς να τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η διαβίωση του ίδιου ή των προσώπων που συνοικούν με αυτόν και τον βαρύνουν φορολογικά».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Aντα

    Γνωστός μου έχει κάνει αίτηση εξαιρέσεως περισσότερο από 1 μήνα και δεν έχει εξετάσει η εφορία ακόμα ούτε μία αίτηση. Τώρα που "το μπαλάκι" φεύγει από τη ΔΕΗ και περνάει αποκλειστικά στην εφορία σκεφτείτε πόση δουλειά θα 'χουν εκεί και ήθελα να 'ξερα με ποια κριτήρια θα απορρίπτουν και θα εγκρίνουν αιτήσεις. Βάζω στοίχημα ότι ούτε αυτοί ξέρουν. Α ρε αθάνατο ελληνικό δημόσιο! Όλα στο πόδι!!!

  2. avatar zibro

    ουστ ρε αθλιοι που θα τρεχω στον εφορα να παρακαλαω. δεν πληρωνω φραγκο και οποιος θελει ας ερθει να κοψει το ρευμα. τον περιμενει το πιτμπουλ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει