Ειδικό εξεταστικό κέντρο ζητά ο δήμαρχος Χανίων

Έστειλε επιστολή στην υπουργό Παιδείας


ΕΛΛΑΔΑ
19:49
03/02/2012
Ειδικό εξεταστικό κέντρο ζητά ο δήμαρχος Χανίων
loading

Να οριστεί ειδικό εξεταστικό κέντρο στην Κρήτη που θα εξυπηρετεί τους περίπου 200 μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των ΕΠΑΛ της Κρήτης, ζήτησε με επιστολή του στην υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης.

Ο κ. Σκουλάκης χαρακτηρίζει άδικη την απόφαση για ορισμό σχολείων μόνο σε Αθήνα και Πειραιά ως εξεταστικά κέντρα για τη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων για τους υποψηφίους με μαθησιακές δυσκολίες.

Ο δήμαρχος Χανίων επισήμανε την κατάσταση που είχε προκύψει πέρσι καθώς παραμονές των εξετάσεων οι μαθητές και οι οικογένειές τους αναγκάστηκαν να μετακινηθούν εκτός Κρήτης, προκειμένου τα παιδιά να καταφέρουν να δώσουν εξετάσεις.

«Θέλω να σας επισημάνω τη μεγάλη δαπάνη, την οποία υποχρεούνται να καταβάλλουν την κρίσιμη αυτή για όλους μας περίοδο οι οικογένειες των παιδιών για την παραμονή τους στην πρωτεύουσα» τονίζει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο δήμαρχος Χανίων. Ο κ. Σκουλάκης προσθέτει ότι η ψυχική και σωματική κόπωση επηρεάζουν την απόδοση των παιδιών και θεωρούνται ανασταλτικοί παράγοντες για την προσέλευση και συμμετοχή τους στις εξετάσεις.

«Να επανεξετάσετε την απόφασή σας, ούτως ώστε να οριστεί εξεταστικό κέντρο εντός της Περιφέρειας Κρήτης για τους υποψηφίους με μαθησιακές δυσκολίες των ΕΠΑΛ της Κρήτης, θεωρώντας αυτονόητο το δικαίωμα της ισότιμης συμμετοχής στο εκπαιδευτικό σύστημα όλων των υποψηφίων», καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Σκουλάκης.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει