Δεν υπάρχει κίνδυνος πλημμυρών στο νομό Έβρου και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης λόγω των καταρρακτωδών βροχών και των χιονοπτώσεων στην ανατολική Βουλγαρία που είχαν ως συνέπεια να ανέβει η στάθμη του Άρδα και άλλων διασυνοριακών ποταμών. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να σημειωθεί υποχώρηση της στάθμης των υδάτων του Άρδα, ως συνέπεια της πτώσης της θερμοκρασίας στη νοτιοανατολική Βουλγαρία, όπως προβλέπει η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας.

Αυτό αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η περιφέρεια Χάσκοβο με αφορμή τη συνάντηση της διοικητού της βουλγαρικής περιφέρειας Ιρένα Ουζούνοβα με τον περιφερειάρχη της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Αριστείδη Γιαννακίδη.

Ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης πραγματοποίησε σήμερα επείγουσα επίσκεψη στη νοτιοανατολική Βουλγαρία για να διερευνήσει επί τόπου την κατάσταση των τριών φραγμάτων στο βουλγαρικό τμήμα της ροής του Άρδα, όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της βουλγαρικής περιφέρειας.