Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έξι περιοχές της Αχαΐας

Μεγάλες ζημιές από τη φωτιά που ξέσπασε τη Δευτέρα


ΕΛΛΑΔΑ
12:27
14/09/2017
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έξι περιοχές της Αχαΐας
loading

Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τη Δευτέρα στην Άρλα και τα Ζησιμαίικα Αχαΐας προκάλεσε ζημιές σε αγροτικές περιουσίες, με αποτέλεσμα έξι κοινότητες του δήμου δυτικής Αχαΐας να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Πρόκειται για τις κοινότητες Σαντομερίου, Χαραυγής, Άρλας, Φωσταίνης, Ελαιοχωρίου και Πετροχωρίου.

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας είχε επικοινωνήσει το βράδυ της περασμένης Δευτέρας με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη και του είχε ζητήσει να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς, σύμφωνα με την περιφέρεια, είχε ήδη διαπιστωθεί το μέγεθος των ζημιών που είχαν προκληθεί. Μάλιστα το ίδιο βράδυ εστάλη και το σχετικό αίτημα στο αρμόδιο υπουργείο.

Χθες, σύμφωνα με την περιφέρεια, εστάλη το σχετικό έγγραφο από το αρμόδιο υπουργείο και σήμερα υπεγράφη η απόφαση από τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Δεσμευθήκαμε έναντι των κατοίκων που επλήγησαν από την καταστροφική μανία της φωτιάς, πως θα σταθούμε δίπλα τους και θα διεκδικήσουμε αποζημιώσεις για τις ζημιές που υπέστησαν» δήλωσε ο κ. Κατσιφάρας προσθέτοντας πως με την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το πρώτο βήμα έγινε, ενώ το επόμενο θα είναι η εξατομίκευση των ζημιών.

Επίσης σημείωσε: «Θα αγωνιστούμε ούτως ώστε να φθάσουμε γρήγορα και στο τελευταίο, που δεν είναι άλλο από την καταβολή των αποζημιώσεων, γιατί εκτάσεις καλλιεργειών έγιναν στάχτη και από αυτές οι αγρότες μας περίμεναν να ζήσουν τις οικογένειές τους».

(φωτογραφία αρχείου)

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει