Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα κοπούν τα αναπηρικά επιδόματα έδωσε στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας.

Η κ. Φωτίου μάλιστα είπε ότι πλέον μπαίνει τέλος στην ταλαιπωρία των αναπήρων. «Όχι μόνο δεν θα κοπούν τα αναπηρικά επιδόματα, αντίθετα, μέσα από τις παρεμβάσεις και τις πρωτοβουλίες που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, θα μπει τέλος στην ατέλειωτη ταλαιπωρία των αναπήρων οι οποίοι θα δουν σύντομα να επιταχύνονται οι διαδικασίες που θα αλλάξουν και θα διευκολύνουν την καθημερινότητά τους», υπογράμμισε.

Παράλληλα, επέκρινε έντονα τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλογίζοντάς της «φθινοπωρινή επικοινωνιακή γραμμή ψεύδους και παραποίησης στοιχείων για την ανεργία η οποία και πάλι σύντομα θα καταρρεύσει».

«Επί κυβερνήσεώς σας δεν είδατε την ακραία φτώχεια και αφήσατε εκατοντάδες χιλιάδες άτομα χωρίς φροντίδα. Λοιδορείτε τους 35 κοινωνικούς φορείς που έκριναν θετικό το νομοσχέδιο. Έχετε τόσο απογειωθεί, γιατί ακούτε τα τύμπανα των δημοσκοπήσεων, αλλά σύντομα θα προσγειωθείτε. Ο ΣΥΡΙΖΑ δυο φορές κατάφερε και τις διέψευσε», σημείωσε η κ. Φωτίου.

Ακόμα, η κ. Φωτίου έκανε λόγο για «τρομοκρατικά πρωτοσέλιδα που κυριαρχούν σε Μέσα Ενημέρωσης ότι θα κοπούν τα αναπηρικά επιδόματα». Τόνισε ότι «τίποτα τέτοιο δεν υπάρχει στη τρίτη αξιολόγηση» και προσέθεσε ότι «το εκλαμβάνει ως αγωνιώδη επίκληση στους δανειστές να το ζητήσουν», καλώντας τη ΝΔ να μην τα υιοθετήσει. Όπως επεσήμανε η κ. Φωτίου, «με τα μέτρα που σύντομα θα νομοθετηθούν για τους ανάπηρους όλα τα αναπηρικά επιδόματα θα δίνονται την ίδια μέρα κάθε μήνα».

Τέλος, η κ. Φωτίου προανήγγειλε την κατάθεση νομοσχεδίου που θα αφορά τις υιοθεσίες με το οποίο θα μειώνεται ο χρόνος αναμονής για χιλιάδες ανθρώπους που θέλουν να υιοθετήσουν ένα παιδί και θα αποτρέπεται η ιδρυματοποίηση και η εμπορία βρεφών και παιδιών.

«Όλη η δική μας επένδυση είναι στη κοινωνική συνοχή, αντίθετα από αυτές που υποστηρίζεται εσείς και είναι επενδύσεις της αρπαχτής», είπε κλείνοντας η κ. Φωτίου.