Newsbeast | Ειδήσεις και νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Φωτογραφίες από το κάστανο του Παΐσιου που προσκύνησαν πιστοί

Ιερά Αγρυπνία τελέστηκε στον ναό του Αγίου Δημητρίου στο Αγρίνιο


ΕΛΛΑΔΑ
15:49
14/07/2017
Φωτογραφίες από το κάστανο του Παΐσιου που προσκύνησαν πιστοί
150
loading

Αγρυπνία, παρουσία πλήθους πιστών, τελέστηκε στον προαύλιο χώρο του ναού του Αγίου Δημητρίου προς τιμήν του Παΐσιου του Αγιορείτη.

Την περασμένη Τρίτη, οι πιστοί που προσέρχονταν προσκυνούσαν την εικόνα του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός Παϊσίου του Αγιορείτου, λείψανα του Αγίου Ιωάννου Βραχωρίτη καθώς και ένα κάστανο το οποίο, όπως ο ίδιος ο πατήρ Κωνσταντίνος Καντάνης είπε, είχε δοθεί εδώ και 27 χρόνια με την ευλογία του Αγιορείτου Παϊσίου στον ίδιο, όταν τον είχε επισκεφθεί ως φοιτητής το 1990.

Το agrinioreport.com δημοσίευσε φωτογραφίες από την αγρυπνία, στις οποίες φαίνεται και το κάστανο που προσκύνησαν οι πιστοί…

rirokastn1

rirokastn2

rirokastn3

rirokastn4

rirokastn5

rirokastn6

rirokastn7

rirokastn8

rirokastn9

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

150
σχόλια
 1. avatar Τελεσίγραφο πρός ολους τούς αμαρτωλούς:

  «ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ! ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ»!
  Δυστυχώς ΕΡΧΕΤΑΙ σύντομα η ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ και η ΟΡΓΗ του ΘΕΟΥ!
  Πολλά και μεγάλα ΚΑΚΑ, θα μας βρούνε , εξ αιτίας των πολλών και μεγάλων μας αμαρτιών, αλλά και της αμετανοησίας μας. Δυστυχώς!
  Όσοι προλάβουν και μετανοήσουν, ΙΣΩΣ την γλυτώσουν. Οι υπόλοιποι θα τιμωρηθούν αυστηρά και εδώ σ΄αυτή την ζωή, αλλά σύντομα και στην άλλη, την ΑΙΩΝΙΑ.
  ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ, αγαπητοί μου αδελφοί. Όσοι θέλησαν να παίξουν μαζί Του, το πλήρωσαν πολύ ακριβά. Παραδείγματα αμέτρητα.

  Πατέρας Μάξιμος

  1. avatar Tarakoulas Kentripotideas Giorgos

   .....πίσω απο κάθε ηλιθιότητα κρύβετε πάντα ένας δημοσιογράφος του κ@λου...
   ...είναι εύκολο να στίσουν πράγματα, μην ξεχνάς προχθές με τον παϊσιο και το κάστανο που έστησαν προπαγάνδα για την Πόλη του Αγρινίου.
   ... εκεί είχε πάει μία δημοσιογράφος με ένα κάστανο και τράβαγε φωτό και έλεγε στον κόσμο να προσκυνήσει γιατί είναι το κάστανο του παϊσίου και έτσι το έβγαλαν. πήγε σκόπιμα εκεί να χλευάσει και την πόλη και την τελετή και τράβαγε φωτό και το ανέβασε, ο κόσμος την πέρασε για τρελή και δεν ασχολήθηκε, δεν ήξερε ότι ήταν δημοσιογράφος.
   ...έτσι απλά για την ιστορία τα λέω

  2. avatar Greytemples

   Δεν πας καλα, [...]...

 2. avatar Αναρχος

  Μπερμπαντη πιστευω προσωπικα οτι εισαι μεγαλος [...]

 3. avatar Προς:Μπερμπάντης

  Μή μας ζαλίζεις με τα επαγγελματικά σου θέματα.

  1. avatar Μπερμπάντης

   Απαντάω στο κύριο που έκανε 100 σχόλια μπαρούφες
   για να μη ξανακάνει τέκνο μου δεν ενοχλώ πάλι !!!..............
   Κάθονται στην πλατεία δυο γέροι κρητικοί και ξανοίγουν τον παπά που περπατεί.
   Λέει ο ένας στον άλλο: »Μωρέ Μανωλιό, γιά ντα κουτσαίνει ο παπάς?» »Ε κατέχω», λέει ο άλλος, »μα να τον ερωτήσουμε».
   Τον φωνάζουν και τον ρωτούν. »Εγλίστρησα οπροχθές κι εχτύπησα στο μπιτέ», τους λέει αυτός.
   Του εύχονται περαστικά και ο παπάς φεύγει.
   Μόλις απομακρύνεται, λέει πάλι ο ένας κρητικός στον άλλο: »Μωρέ Μανωλιό, ίντα ναι μωρέ το μπιτέ?» »Ε κατέχω», λέει ο άλλος, »πολύ καιρό έχω να πάω στην εκκλησιά»!!!

 4. avatar GiannisAGiannis

  Αυτό το όλο σκηνικό μου θυμίζει σκετσάκι των Monty Pythons. Βλέπω τον τίτλο και λέω "Μάλλον σε καμιά κλείδωση η κανένα γόνατο του αναφέρονται, σιγά μην προσκυνάνε κάστανα".

 5. avatar Μπερμπάντης

  Προς:Δες 3w erotiseisapantiseis τελεία gr και όλους τούς έλληνες
  ΤΙ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΙ
  Διδάσκουν ότι η Παναγία δεν είναι Θεοτόκος και συνεπώς αειπάρθενος. Ισχυρίζονται ότι μετά το Χριστό απέκτησε και άλλα τέκνα και δεν της αποδίδουν καμία τιμή. Επίσης δεν δέχονται τους Αγίους μας, αρνούνται τις μεσιτείες τους και εμπαίζουν και καταπατούν τις εικόνες.

  ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ
  Η Μητέρα του Κυρίου μας είναι Θεοτόκος, αφού γέννησε ως άνθρωπο τον Υιό του Θεού. Είναι το γλυκύτερο όνομα μετά τον Ιησού στα χείλη όλων των χριστιανών. Στο πρόσωπό Της εκπληρώθηκε πλήρως η προφητεία σύμφωνα με την οποία θα την μακαρίζουν όλες οι γενεές… εκτός βέβαια από τους αιρετικούς. Την τιμούμε ως Αγιωτέρα των Αγίων και μητέρα του Θεού, μιμούμενοι το παράδειγμα της Ελισάβετ. Επίσης τιμούμε όλους τους αγίους που ολοκληρώθηκαν εν Χριστώ στην παρούσα ζωή και πιστεύουμε ότι η συμ-μετοχή τους στη Θεία ζωή δίνει την δυνατότητα να μεσιτεύουν στο Θεό για μας.
  Αντιπροσωπευτικά χωρία της Αγίας Γραφής που αποδεκνύουν την ανωτέρω αλήθεια είναι:
  Από την Π.Δ.: Γεν. 3,15 – Γεν. 28,12 – Εξόδ. 3,2 – Αριθ.17,23 – Ψαλμ. 44,11 – Ησ. 7,14
  Από την Κ.Δ.: Λουκ. 1,28 – Λουκ. 1,42 – Λουκ. 11,27 – Ιωάν.19,26 – Πράξ. 1,14 – Ματθ. 2,13

  1. avatar Ιερή Μούχλα

   Παραμύθια αυτοί,παραμύθια εσείς,δεν διαφέρετε σε τίποτα...

 6. avatar Μπερμπάντης

  Προς:Δες 3w erotiseisapantiseis τελεία gr και όλους τούς έλληνες
  5. ΓΙΑ ΤΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

  ΤΙ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΙ
  Οι Χιλιαστές διδάσκουν ότι το όνομα του Θεού είναι Ιεχωβά. Έτσι αρέσκονται να ονομάζουν την οργάνωσή τους Μάρτυρες του Ιεχωβά, ονομασία με την οποία είναι γνωστοί σε όλο τον κόσμο. Επίσης στο εξής, όπως προαναφέραμε, μπορούν να αυτοπροσδιορίζονται ως Χριστιανοί Μάρτυρες του Ιεχωβά.

  ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ
  Στην Π.Δ. ο Θεός παρουσιάζεται με διάφορα ονόματα που φανερώνουν τις ιδιότητές Του. Το όνομα Ιεχωβά είναι εξελληνισμένος τύπος της λέξεως ΓΙΑΓΒΕ που είναι ένα από τα ονόματα του Θεού και σημαίνει Κύριος. Ο Ιησούς Χριστός όμως ουδέποτε ανέφερε το όνομα αυτό για να ονομάσει το Θεό, αλλά χρησιμοποίησε τη λέξη Πατέρας. ’’ Πάτερ ημών…’’ Όσο για το νεοφανή προσδιορισμό ’’Χριστιανοί Μάρτυρες του Ιεχωβά’’ είναι αυτονόητο ότι γίνεται για να παραπλανήσει τον κόσμο καθ΄ ότι όλη η διδασκαλία τους μάχεται με μίσος κάθε τι το Χριστιανικό.

  Αντιπροσωπευτικά χωρία της Αγίας Γραφής που αποδεικνύουν την ανωτέρω αλήθεια είναι:
  Από την Π.Δ.: Γεν. 1,1 – Γεν. 17,1 – Γεν. 14,18 – Εξόδ. 4,10 – Εξόδ.6,3- Εξόδ.3,14 – Εξόδ. 34,14 - Ησ.40,28 –Ησ. 6,3

 7. avatar Μπερμπάντης

  Προς:Δες 3w erotiseisapantiseis τελεία gr και όλους τούς έλληνες
  ΤΙ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΙ
  Διδάσκουν ότι ο Ιησούς Χριστός είναι κτίσμα, είναι δημιούργημα του Θεού όπως ο άνθρωπος, τα ζώα, τα φυτά. Αρνούνται τη Θεότητά Του λέγοντας ότι είναι ο πρώτος αξιωματούχος του Θεού, ο Αρχάγγελος Μιχαήλ. Επίσης αρνούνται τη σωματική Ανάσταση του Χριστού.

  ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ
  Ο Ίδιος ο Χριστός μας διαβεβαιώνει ότι: ’’Εγώ και ο Πατήρ μου έν εσμέν’’ έχομε την Ίδια Φύση, Ουσία, Δύναμη… και όχι μόνο το είπε αλλά και το απέδειξε με τα θαύματά Του και κυρίως με την ένδοξη Ανάστασή Του. Η Αγία Γραφή μας παρέχει πάμπολλες μαρτυρίες, που μιλούν ξεκάθαρα περί της Θεότητας του Χριστού. Ο Θεός Πατήρ πουθενά δεν ονομάζει κάποιον Αγγελο Υιόν, διότι δεν εγέννησε αγγέλους αλλά εδημιούργησε.
  Υπενθυμίζουμε ότι αυτή την κακοδοξία των Χιλιαστών εκήρυττε ο μεγάλος αιρετικός Αρειος, τον οποίο σέβονται και τιμούν ως αδελφό, και τον οποίο κατεδίκασε η Α΄ Οικουμενική Σύνοδος.

  Αντιπροσωπευτικά χωρία της Αγίας Γραφής, που αποδεικνύουν αυτή την αλήθεια είναι:
  Από την Π.Δ.: Ψαλμ.2,17 – Ψαλμ. 44,7 – Ψαλμ. 109,1
  Από την Κ.Δ.: Ιωάν. 5,18 – Ιωάν. 10,31 – Ιωάν. 14, 8, Φιλιπ.2,5 – Ρωμ. 9,5 – Αποκ.1,8 – Α΄Τιμόθ.6,16 - Ιωάν.1,18, Κολ. 1,15 - Ιωάν. 8,58 – Εβρ.1,15 – Ιωάν.2,19 –Λουκ. 24,9

 8. avatar Μπερμπάντης

  Προς:Δες 3w erotiseisapantiseis τελεία gr και όλους τούς έλλήνες.....................
  Η Αγία Γραφή που χρησιμοποιούν δεν είναι η αυθεντική αλλά παραποιημένη και παραχαραγμένη. Οι Χιλιαστές έχουν παρέμβει στην Αγία Γραφή έχοντας αλλάξει λέξεις, ονόματα, σημεία στίξης ακόμα και ολόκληρες προτάσεις σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις της εταιρείας ’’ Σκοπιά’’. Επίσης δεν παραδέχονται τα Δευτεροκανονικά βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης ( Μακκαβαίων, Σοφία Σολομώντα, Σοφία Σειράχ,Ιουδίθ, Τωβίθ ) τα οποία εχρησιμοποιούντο στη Λατρεία από τους πρώτους Χριστιανικούς χρόνους.
  Η Ιερά Παράδοση περιέχει διδασκαλίες του Χριστού και των Αποστόλων, που δεν εγράφησαν αλλά παρεδόθησαν προφορικώς από γενιά σε γενιά. Γι αυτό είναι ισόκυρη με την Αγία Γραφή.

  2. ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟΝ ΘΕΟΝ

  ΤΙ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΙ
  Οι Χιλιαστές αρνούνται την Τριαδικότητα του Θεού και διδάσκουν ότι η διδασκαλία περί Τριαδικού Θεού προέρχεται από τη ’’ διάνοια του Σατανά’’, ότι είναι ένα θεολογικό κατασκεύασμα.

  ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ
  Η πίστη στην Αγία Τριάδα είναι βασική και στοιχειώδης αλήθεια της Αγίας Γραφής, η οποία μας διδάσκει ότι ο Θεός είναι Ένας κατά την ουσία και ταυτόχρονα Τριαδικός στις υποστάσεις. Δηλαδή τρία πρόσωπα Πατήρ, Υιός και Αγιον Πνεύμα συνεργούν στη σωτηρία μας. Γι’ αυτό ο Χριστός έδωσε εντολή στους μαθητές Του να κηρύξουν τη διδασκαλία Του σε όλο τον κόσμο και να βαπτίζουν τους πιστούς εις το Όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.

 9. avatar Μπερμπάντης

  Προς:Δες 3w erotiseisapantiseis τελεία gr
  Ο Χιλιασμός είναι μία πολύ ύπουλη θρησκεία-"αίρεση", από τις πιο μεγάλες και φοβερές αιρέσεις που υπήρξαν ποτέ στο διάβα της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Οι ρίζες του βρίσκονται στην ιουδαϊκή θεολογία και αντιμετωπίστηκε αρχικά από τους μεγάλους Πατέρες της Εκκλησίας και τις Οικουμενικές Συνόδους.
  Η νέα μορφή του σύγχρονου Χιλιασμού εμφανίσθηκε το έτος 1881 από τον πλούσιο έμπορο εβραϊκής καταγωγής Κάρολο Ρώσελ και τους διαδόχους του Ρόδερφορδ και αργότερα Νάθαν Νόρ. Έχει ως έδρα το Μπρούκλιν των Η.Π.Α και πολλά μέλη σε όλο τον κόσμο, που υπηρετούν με αυταπάρνηση και ζήλο την πολυεθνική εταιρεία "Σκοπιά". Διαδίδει τις κακοδοξίες της μέσα από τη στρατολόγηση των οπαδών της με βιβλία, περιοδικά και τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα.
  Σεβόμενοι την ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης και την πίστη κάθε ανθρώπου προβαίνουμε σ’ αυτή την έκδοση ένεκα του χρέους πού έχουμε να προφυλάττουμε τους πιστούς από όλους όσους θέλουν να διαστρέφουν τη διδασκαλία του Χριστού και να την χρησιμοποιούν προς ίδιον όφελος.

  1. avatar Ιερή Μούχλα

   Και τα δικά σου προΪόντα μαϊμού είναι,από τον ιδιο προμηθευτή αγοράζεις με τούς ιεχωβάδες.

 10. avatar Μπερμπάντης

  Προς:Δες 3w erotiseisapantiseis τελεία g
  rΗ παρούσα αντιαιρετική μελέτη δεν έχει σκοπό να αναιρέσει με επιστημονική πληρότητα την βλάσφημη και αιρετική διδασκαλία των Μαρτύρων του Ιεχωβά.
  Αυτό ήδη έχει γίνει από έγκριτους επιστήμονες, ιερείς και θεολόγους.
  Από την πλούσια βιβλιογραφία τους αντλούμε και το υλικό, για να συντάξουμε τη μικρή αυτή μελέτη. Σκοπός μας είναι να εκτεθούν συνοπτικά οι κακοδοξίες αυτής της "αιρέσεως" (*) να αναιρεθούν και να βοηθήσουμε τον πιστό λαό και κάθε καλοπροαίρετο αναζητητή της αλήθειας, να κατανοήσει την κακοδοξία των Χιλιαστών, οι οποίοι μπορούν ανενόχλητα να παραπλανούν χρησιμοποιώντας τον αυτοπροσδιορισμό "Χριστιανοί Μάρτυρες του Ιεχωβά".
  Με απλά λόγια θα παραθέσουμε τις βασικές αρχές των Χιλιαστών και ακριβώς δίπλα, κατωτέρω, θα ξεσκεπάζουμε τις πλάνες τους με βάση τη διδασκαλία της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας ελπίζοντας ταυτόχρονα ότι η μικρή αυτή εργασία θα γίνει αφορμή, για να μελετήσουμε και να ζήσουμε ακόμα βαθύτερα το θησαυρό της Ορθοδόξου πίστεώς μας.

  1. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis τελεία gr

   Οι ψευδομάρτυρες του Ιεχωβά δεν είναι χριστιανοί και δεν έχουν καμία σχέση με τον Ιησού Χριστό και το Ευαγγέλιο που ο Ιησούς Χριστός μας κύρηξε. Το να θεωρείς ότι αυτά που λέω έχουν σχέση με την οργάνωση από το Μπρούκλιν δείχνει την παχυλή σου άγνοια προς το τι λέει η Αγία Γραφή , το τι έχω πει εγώ στα προηγούμενα σχόλια μου αλλά και ταυτόχρονα αποκαλύπτει το φανατισμό σου αφού επιτίθεσαι σε οποιονδήποτε δεν συμφωνεί με τις απόψεις και την ερμηνεία που δίνεις εσύ και οι παπάδες της ορθοδόξου εκκλησίας στα λόγια του Χριστού. Να σημειώσω μόνο από που διαβάζω στην Αγία Γραφή και βλέπω να κάνουν οι παπάδες γύρω μου μπορώ να πω οτι οι παπάδες έχουν κάνει την θρησκεία επάγγελμα και πληρώνονται από το Ελληνικό κράτος δηλαδή από τους φόρους όλων μας πράγμα που είναι παράνομο και δεν γίνεται σε κανένα άλλο πολιτισμένο κράτος του κόσμου και επίσης οι παπάδες έχουν κάνει την θρησκεία εμπόριο και οι περισσότεροι από αυτούς απαιτούν να τους χρηματίσεις για να βαφτίσουν παντρέψουν κηδεψουν κτλ πράγμα που είναι αντιχριστιανικό δηλαδή αντίθετο στην διδασκαλία του Ιησού Χριστού. Το μόνο που θα πω πως με αυτά που κάνουν οι παπάδες δυσφημούν την αληθινή χριστιανική πίστη και γίνονται αιτία να κακολογειτε το όνομα του Κυρίου και Σωτήρα του κόσμου του Ιησού Χριστού.

 11. avatar Προς:Δες 3w erotiseisapantiseis τελεία gr

  Σταμάτα να παίζεις την ιδια κασέτα,εγινες κουραστικός,δεν θα βρείς αγοραστές εδώ.

  1. avatar Μπερμπάντης

   ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΙ
   ΙΕΧΩΒΑΔΕΣ - ΧΙΛΙΑΣΤΕΣ
   ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ

   Κατηγορούν την Εκκλησία ότι ευλογεί τους πολέμους και τα όπλα. Διδάσκουν ότι δεν πρέπει να υπηρετούμε την πατρίδα, ότι όλες οι εξουσίες προέρχονται από το Σατανά και στο στρατό δεν πιάνουν όπλο. Τη σημαία την θεωρούν ειδωλολατρικό σύμβολο.

   ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ
   Η Εκκλησία δεν ευλογεί τους πολέμους και τα όπλα. Αντίθετα προσεύχεται πολλές φορές την ημέρα υπέρ της ειρήνης του σύμπαντος κόσμου. Η κάθε εξουσία είναι υπό του Θεού δοσμένη, για να υπηρετεί τον άνθρωπο εις αγαθόν.
   Η σημαία είναι έμβλημα εθνικό και συμβολικό, δεν την λατρεύουμε ούτε την προσκυνούμε, αλλά μαρτυρεί την ιστορία του κάθε λαού.
   Αντιπροσωπευτικά χωρία της Αγίας Γραφής που φανερώνουν την ανωτέρω αλήθεια είναι:

   Από την Π.Δ.: Αριθμ. 2,2.
   Από την Κ.Δ.: Λουκ. 20,25 – Τίτ.3,1 – Ρωμ. 13- 1,7 – Α΄Τιμ. 2,1

 12. avatar Ρωτάω

  Το "ελληνορθοδοξία" πως προήλθε; Τι σχέση έχει το ελληνικό πνεύμα με τον σκοταδισμό της όποιας θρησκείας; Τώρα κράξτε με, με την ησυχία σας

 13. avatar FABARM

  Όταν οι άλλοι ήταν πάνω στα δέντρα και τρώγανε κάστανα, εμείς ήμασταν μέσα στη σπηλιά και τα προσκυνάγαμε!

 14. avatar Περίεργος.

  -ΠΑΤΕΡ, ΕΛΑ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΦΑΓΕ ΤΟ ΚΑΣΤΑΝΟ
  -Έχει αλλά 12 κιλά μέσα, όλα τα είχε προβλέψει ο ΑΓΙΟΣ ...

 15. avatar Κομfuckιος

  Αγωνιζόμαστε να αφαιρέσουμε τη φύση μέσα από το παιδί, και την ανταλλάζουμε με την άρρωστη γνώμη μας.
  Και δόστου οι παπάδες με τα θυμιατά στις γωνίες των κοιμητηρίων. Για να βουτάνε τα όβολα των πονεμένων. Σαν το φίδι κοιτάνε πώς να μαγνητίσουν το θύμα. Ασε πια όταν τύχει να τους ιδείς να πιάνονται σε πρόστυχο καβγά για τον πελάτη. Χάρμα.

  Δημήτρης Λιαντίνης - "Τα Ελληνικά"

  1. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis τελεία gr

   Ότι και να πεις για την ψεύτικη θρησκεία θα συμφωνήσω μαζί σου και λίγα λες. Ευτυχώς όμως ο Ιησούς Χριστός δεν έχει σχέση με όλες αυτές τις υποκρισίας και τα ψέματα που κάνουνε οι άνθρωποι στο όνομα Τού. Αν θέλεις να γνωρίσεις τον Ιησού Χριστό και την αλήθεια για την ζωή και την ανάσταση και την αιωνιότητα διάβασε την Καινή Διαθήκη. Έτσι θα γνωρίσεις από πρώτο χέρι τι δίδαξε ο Ιησούς και δεν θα μπορεί κανένας να σε ξεγελάσει με τις θρησκευτικές του παραδόσεις ούτε να σου αποσπάσει χρήματα με τις ψεύτικες τελετές που προσφέρει που και αυτές επινόηση των παπάδων είναι και όχι διδασκαλία του Ιησού. Ο Ιησούς είπε ( θα γνωρίσετε την αλήθεια και η αλήθεια θα σας ελευθερώσει) . Άρα μόνο όταν ξέρουμε ποιά είναι η γνήσια διδασκαλία του Ιησού μπορούμε να φυλαχτούμε από φθηνές και κακεκτυπες απομιμήσεις που σκοπό τους έχουν να μας έχουν οπαδούς και οι θρησκευτικοί τους λειτουργοί να μας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με το αζημίωτο. Ο Ιησούς σώζει και η αλήθεια ελευθερώνει.

   1. avatar Μπερμπάντης

    Είσαστε χριστιανός ορθόδοξος ??? ευαγγελιστής ??? ιεχωβάς ??????????????????????
    περιμένω απάντηση

    1. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis τελεία gr

     Γεια σου Μπερμπαντή. Απάντησε μου πρώτα εσύ τι θρησκεία κύρηταν ο απόστολος Παύλος, ο απόστολος Πέτρος , ο πρωτομάρτυρας Στέφανος και όλοι οι άλλοι πρώτοι χριστιανοί και θα σου απαντήσω και εγώ τι πιστεύω και σε ποαι θρησκεία ανήκω. Με τον ίδιο τρόπο απάντησε ο Ιησούς σε μια παρόμοια ερώτηση που το έκαναν γι αυτό και δεν είναι παράλογο να σε σου απαντώ με τον ίδιο τρόπο που απάντησε και ο Ιησούς σε κάποιους που τον ρώτησαν κάτι παρόμοιο (δες Λουκά Ευαγγέλιο 20:1-8) Αν εσύ δεν μου απαντήσεις για ποια εκκλησία ή ποια θρησκεία ή για ποιο πρόσωπο μιλούσαν και κύρηταν οι απόστολοι και μαθητές του Χριστού που ανέφερα προηγουμένως ούτε και εγώ αισθάνομαι υποχρεωμένος να απαντήσω στην ερώτηση σου .

    2. avatar atheist

     Όλοι οι πιστοί, το ίδιο είστε για εμάς τους άθεους. O καθένας έχει τον φανταστικό του φίλο:)

    3. avatar Age

     Ιεχωβάς είναι ο άνθρωπος.

     1. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis τελεία gr

      Γεια σου age.αν μου επιτρέπεις να απαντήσω για να μην ακούγονται ψέματα και ανακρίβειες.Οι ψευδομάρτυρες του Ιεχωβά δεν είναι χριστιανοί και δεν έχουν καμία σχέση με τον Ιησού Χριστό και το Ευαγγέλιο που ο Ιησούς Χριστός μας κύρηξε. Το να θεωρείς ότι αυτά που λέω ότι έχουν σχέση με την οργάνωση από το Μπρούκλιν δείχνει την παχυλή σου άγνοια προς το τι λέει η Αγία Γραφή , το τι έχω πει εγώ στα προηγούμενα σχόλια μου αλλά και ταυτόχρονα αποκαλύπτει το φανατισμό σου αφού επιτίθεσαι σε οποιονδήποτε δεν συμφωνεί με τις απόψεις και την ερμηνεία που δίνεις εσύ και οι παπάδες της ορθοδόξου εκκλησίας στα λόγια του Χριστού. Να σημειώσω μόνο από αυτά που διαβάζω στην Αγία Γραφή και βλέπω να κάνουν οι παπάδες γύρω μου μπορώ να πω οτι οι παπάδες έχουν κάνει την θρησκεία επάγγελμα και πληρώνονται από το Ελληνικό κράτος δηλαδή από τους φόρους όλων μας πράγμα που είναι παράνομο και δεν γίνεται σε κανένα άλλο πολιτισμένο κράτος του κόσμου και επίσης οι παπάδες έχουν κάνει την θρησκεία εμπόριο και οι περισσότεροι από αυτούς απαιτούν να τους χρηματίσεις για να βαφτίσουν παντρέψουν κηδεψουν κτλ πράγμα που είναι αντιχριστιανικό δηλαδή αντίθετο στην διδασκαλία του Ιησού Χριστού. Το μόνο που θα πω πως με αυτά που κάνουν οι παπάδες δυσφημούν την αληθινή χριστιανική πίστη και γίνονται αιτία να κακολογειτε το όνομα του Κυρίου και Σωτήρα του κόσμου του Ιησού Χριστού.

     2. avatar Μπερμπάντης

      Κύριε δεν μού απαντάτε ???Είσαστε χριστιανός ορθόδοξος ???
      ευαγγελιστής ??? ιεχωβάς ???
      περιμένω απάντηση
      ποιός ο λόγος ???

     3. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis τελεία gr

      Γεια σου Μπερμπαντή. Απάντησε μου πρώτα εσύ τι θρησκεία κήρυτταν ο απόστολος Παύλος, ο απόστολος Πέτρος , ο πρωτομάρτυρας Στέφανος και όλοι οι άλλοι πρώτοι χριστιανοί και θα σου απαντήσω και εγώ τι πιστεύω και σε ποια θρησκεία ανήκω. Με τον ίδιο τρόπο απάντησε ο Ιησούς γι αυτό και δεν είναι παράλογο να σου απαντώ με τον ίδιο τρόπο που απάντησε και ο Ιησούς σε κάποιους που τον ρώτησαν κάτι παρόμοιο (δες Λουκά Ευαγγέλιο 20:1-8) Αν εσύ δεν μου απαντήσεις για ποια εκκλησία ή για ποια θρησκεία ή για ποιο πρόσωπο μιλούσαν και κήρυτταν οι απόστολοι και μαθητές του Χριστού που ανέφερα προηγουμένως ούτε και εγώ αισθάνομαι υποχρεωμένος να απαντήσω στην ερώτηση σου.

     4. avatar Μπερμπάντης

      Ουδέ ποτέ είπα οτι είσαστε υποχρεωμένος κύριε να μου απαντήσετε
      και εγω με το χριστό μας είμαι !!! Η πίστη στην Αγία Τριάδα είναι βασική και στοιχειώδης αλήθεια της Αγίας Γραφής, η οποία μας διδάσκει ότι ο Θεός είναι Ένας κατά την ουσία και ταυτόχρονα Τριαδικός στις υποστάσεις. Δηλαδή τρία πρόσωπα Πατήρ, Υιός και Αγιον Πνεύμα συνεργούν στη σωτηρία μας. Γι’ αυτό ο Χριστός έδωσε εντολή στους μαθητές Του να κηρύξουν τη διδασκαλία Του σε όλο τον κόσμο και να βαπτίζουν τους πιστούς εις το Όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.έαν συνφωνούμε λοίπον είμαι μαζί σας με όλη την ομάδα μου Αν οχι θα είμαι πολύ δυνατά απεναντί σας !!!!!Σας ευχαριστώ,Περιμένω απάντηση

     5. avatar Μπερμπάντης

      Το κατάλαβα οτι κάτι τρέχει σε ευχαριστώ Age

 16. avatar Αχ!

  Θέλω να δαγκώσω το κάστανο.

 17. avatar Πάτερ Μάτσιος από Έδεσσα

  Εμείς...γιατί κοίταξε στην αρχή... το βγάλαμε το κάστανο και το βάλαμε εκεί για να τους το δείξουμε σαν έκθεμα. Αυτοί λοιπόν...κατάλαβες;... μας είπαν ότι ήθελαν να το προσκυνήσουν και εμείς τους είπαμε, άμα θέλετε να το προσκυνήσετε να αφήσετε και κάτι. Εμείς τζάμπα φέραμε ψωμιά και τυριά; Αλλά αυτοί μας είπανε ότι ο Αλέξης μας τα έχει κόψει όλα και δεν μας περισσεύουνε. Και τότε κι εμείς τους είπαμε ε, τότε θα πάρουμε λοιπόν το κάστανο και θα φύγουμε και δε μας νοιάζει ας γίνει πάλι η ολονυχτία όποτε το ορίσει η μητρόπολη. Ε, και τότε αυτοί είπανε, άμα είναι έτσι εντάξει να σας δώσουμε κάτι να προσκυνήσουμε το κάστανο του αγίου. Κι εμείς είπαμε εντάξει θέλουμε, αλλά αυτοί είπανε ότι κι αυτοί θέλανε αλλά πέρασε η ώρα αλλά μετά είπανε θέλανε να γίνει η ολονυχτία και τότε εμείς είπαμε ε, τότε ας γίνει όποτε το ορίσει η μητρόπολη....αυτό ακριβώς, τίποτ άλλο.

  1. avatar Ιερή Μούχλα

   ...........εσύ και το κάστανό σου.

 18. avatar νεός αγρότης

  Ξέρει κανείς τι ποικιλία είναι το κάστανο; Κάτι παραπάνω θα ήξερε ο Άγιος!

 19. avatar Κομfuckιος

  Βρέ Ελληνες τι εχετε πάθει και λατρεύετε τα κάστανα;
  Ετσι θα σας πάρει στα σοβαρά η Ευρώπη;

 20. avatar Την εποχή της υπερπληροφόρησης

  Σκεφτήκατε ποτέ, όλοι οι ξερόλες, οι είρωνες, οι εκ συστήματος ασεβείς,....
  Σκεφτήκατε ποτέ οτι ζούμε σ' έναν πλανήτη-φυλακή που κυριαρχεί το μάτριξ, και το Σπήλαιο του Πλάτωνα, και οτι το μόνο που μπορούμε είναι να διαλέξουμε αφέντη, όπως όλα δείχνουν??
  Σκεφτήκατε ποτέ, οτι αν εκλείψει η Ορθοδοξία, θα καταλάβουν την θέση της οι φασιστοκουμουνιστές, όπως στην επαναστατημένη Ρωσία, ή οι τζιχαντιστές, (όπως με το Μπρέξιτ), ή οι τούρκοι που μας ορέγονται και που όλοι αυτοί βέβαια έχουν τους δικούς τους αφέντες, το δικό τους μάτριξ, αλλά εμείς θα την έχουμε πάθει την ζημιά?
  Σκεφτήκατε ποτά οτι είναι η συνεκτική κόλλα των Ελλήνων αυτήν την στιγμή?
  Σκεφτήκατε ποτέ, οτι βρίζετε την μάνα σας έτσι?
  Επισημαίνω, οτι πριν την τουρκοκρατία και την πτώση του Βυζαντίου, εκτός από τις έριδες με τους καθολικούς, υπήρχαν πολλές έριδες και διχασμοί με τους αρχαιολάτρες,
  όπως ο Πλύθων ο Γεμιστός κι οι ακόλουθοί του, (που κάποιοι τον αποκαλούσαν ισλαμολάγνο), κι οτι πολλοί έλεγαν καλύτερα φέσι από πάπα, όπως καλή ώρα τώρα, που υπάρχουν κατάφωρες αδικίες κατά των Ελλήνων και υπέρ των μεταναστών και μωαμεθανών γενικότερα.... Για σκεφτείτε λιγάκι και σεβαστείτε περισσότερο, που δεν σας ενοχλεί το Ισλάμ, αλλά η θρησκεία των πατέρων σας και των παπούδων σας που με τις θυσίες τους και με το όνομα του Χριστού στο στόμα τους, μπορείτε εσείς ελεύθερα, να ξερνάτε χολή εναντίον τους ουσιαστικά, σήμερα...
  Η Ιστορία διδάσκει μετριοπάθεια κι η Αστρονομία ταπεινότητα, ακούστε τις....

  1. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis τελεία gr

   Δηλαδή βλέπεις την θρησκεία και την χριστιανική πίστη ως πολιτική και σαν ένα πολιτιστικό στοιχείο για να έχει ο λαός συνοχή και όχι σαν πίστη και ζωή, τότε το καταλαβαίνω γιατί λες αυτά που λες δεν συμφωνώ όμως με αυτό που λες ούτε είναι αυτός ο λόγος που ο Ιησούς Χριστός ήρθε στην γη, έγινε άνθρωπος, σταυρώθηκε για εμάς και 3 μέρες μετά αναστήθηκε.Η ανασταση του Ιησού σημαίνει ότι σήμερα είναι ζωντανός, στα δεξία το Θεού και μια μέρα θα ξανάρθει για να αναστήσει όλους τους ανθρώπους από δημιουργίας του κόσμου και να κρίνει δίκαια. Εγώ σε Αυτόν τον Ιησού Χριστό πιστεύω γιατί για αυτόν τον Χριστό μιλάει η Αγία Γραφή. Οι ανθρώπινες παραδόσεις που διδάσκουν οι θρησκείες και οι παπάδες δεν μπορούν να σώσουν κανέναν ούτε να δώσουν αληθινή χαρά ειρήνη και βεβαιότητα σωτηρίας στην καρδιά του ανθρώπου. Μόνο ο ανεστημενος Ιησούς Χριστός και ο Λόγος του Θεού μπορούν να σώσουν τον άνθρωπο.

  2. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis τελεία gr

   Ο Ιησούς είπε ότι ( ο Θεός είναι Πνεύμα και ζητά να τον προσκυνάμε με πνεύμα και αλήθεια) Ιωάννης 4 κεφάλαιο. Οι παπάδες της ορθόδοξης εκκλησίας δεν έχουν διδάξει αυτήν την βασική αλήθεια στους ανθρώπους. Αντίθετα έχουν γεμίσει το μυαλό των ανθρώπων με ψεύτικες και ανθρώπινες διδασκαλίες και παραδόσεις που οι ίδιοι έχουν εφεύρει στο πέρασμα των αιώνων και τα ψέματα τους τα πλασάρουν σαν τον αυθεντικό χριστιανισμό. Όσοι όμως διαβάζουν την Αγία Γραφή με απλότητα και ειλικρίνεια καταλαβαίνουν ότι η σημερινή ορθόδοξη εκκλησία απέχει έτη φωτός μακριά από αυτό που δίδαξε ο Ιησούς Χριστός και είναι γραμμένο στην Καινή Διαθήκη. Οι άνθρωποι πρέπει να επιστρέψουν στην Αγία Γραφή αν θέλουν να ευλογηθούν και να έχουν αιώνια ζωή. Εκτός και αν δεν πιστεύεις ότι υπάρχει ανάσταση νεκρών και αιώνια ζωή που υποσχέθηκε ο Ιησούς. Δηλαδή βλέπεις την θρησκεία και την χριστιανική ως πολιτική και σαν ένα πολιτιστικό στοιχείο για να έχει ο λαός συνοχή και όχι σαν πίστη και ζωή, τότε το καταλαβαίνω γιατί λες αυτά που λες δεν συμφωνώ όμως με αυτό που λες ούτε είναι αυτός ο λόγος που ο Ιησούς Χριστός ήρθε στην γη, έγινε άνθρωπος, σταυρώθηκε για εμάς και 3 μέρες μετά αναστήθηκε.Η ανασταση του Ιησού σημαίνει ότι σήμερα είναι ζωντανός, στα δεξία το Θεού και μια μέρα θα ξανάρθει για να αναστήσει όλους τους ανθρώπους από δημιουργίας του κόσμου και να κρίνει δίκαια. Εγώ σε Αυτόν τον Ιησού Χριστό πιστεύω γιατί για αυτόν τον Χριστό μιλάει η Αγία Γραφή.

  3. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis τελεία gr

   Γεια σου. Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Ο κάθε σκεπτόμενος και λογικός άνθρωπος πρέπει να απαντήσει σε δύο ερωτήσεις που απασχολούν όσους σκέφτονται.α) αν υπάρχει Θεός ή όλα έγιναν από τύχη; Β) αν υπάρχει Θεός τότε ποιος είναι αυτός, πως θέλει να τον λατρεύουν οι άνθρωποι ή ποια θρησκευτική πίστη τον αντιπροσωπεύει; Η απάντηση στο πρώτο ερώτημα είναι ότι ο Θεός υπάρχει. Τίποτα δεν έγινε από μόνο του ή στην τύχη. Η ζωή γύρω μας φανερώνει σοφία και σχεδιασμό. Και μόνο ένα σκεπτόμενο ανώτερο ων θα μπορούσε να τα σχεδιάσει όλα τόσο τέλεια, όμορφα και λειτουργικά. Αυτό μόνο ένας πνευματικά τυφλός και ηθικά πορωμενος δεν μπορεί να το δει ότι η φύση μιλάει για Δημιουργό. Όσοι δεν θέλουν να πιστέψουν στον Θεό ( που είναι δικαίωμα τους μιας και ο Θεός τους έφτιαξε ελεύθερους) τους ονομάζει (γιοι της ματαιότητας) γιατί πράγματι αν δεν υπάρχει Θεός και ανάσταση νεκρών και όλα τελειώνουν στον τάφο τότε η ζωή μοιάζει χωρίς νόημα και μάταια. Στο β) ερώτημα θα πω ότι δεν είναι όλες οι θρησκείες από τον Θεό. Ο Θεός έφτιαξε τον άνθρωπο να έχει μια προσωπική σχέση με τον Δημιουργό του. Όμως ο άνθρωπος αμάρτησε, προτίμησε τα ψέματα του διαβόλου+σήμερα ακόμα προτιμά να πιστεύει σε ψέματα παρά στην αλήθεια του Θεού. Όμως ο αληθινός Θεός υπάρχει, ποτέ δεν έπαψε να μας καλεί να επιστρέψουμε κοντά του+έστειλε τον Ιησού Χριστό να πεθάνει για τις αμαρτίες μας, να εξασφαλίσει αιώνια ζωή για εμάς (αυτό που έχασε ο πρώτος Αδάμ) και να μας εξηγήσει ποιός είναι ο Θεός+ πως ο Θεός θέλει τον προσκυνάμε.

   1. avatar Μέγας Αλέκος

    Βρήκες ευκαιρία να κάνεις και λίγο κηρυγματάκι έτσι; Αν ο θεός που πιστεύεις είναι το απόλυτο καλό (και άρα δεν μπορεί να είναι και κακός) και έφτιαξε τα πάντα στον κόσμο (όπως επίσης πιστεύεις), τον διάβολο (στον οποίο αναφέρεσαι) ποιος τον έφτιαξε;

    Αυτό μόνο ένας πνευματικά τυφλός και ηθικά πορωμενος δεν μπορεί να το δει ότι η φύση μιλάει για Δημιουργό...Μπαααα τι λες καλέ; Και γω σου λέω ότι μόνο ένας θρησκευτικά "πορωμένος" και τυφλωμένος από την θρησκεία μπορεί να ακούσει τη "φύση" να "μιλάει".

    1. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis τελεία gr

     Γεια σου Αλέκο. Το ερώτημα σου έχει να κάνει με το ποιός έφτιαξε το σύμπαν, τον άνθρωπο και αν η φύση μιλάει και τι λέει. Έγραψα το παρακάτω. Διάβασε το , συλλογισου με ειλικρίνεια, μην απορρίπτεις τίποτα πριν το εξετάσεις ακόμα και αν δεν συμφωνεί εκ πρώτης όψης με αυτό που πιστεύεις ή έχεις διδαχτεί εδώ και χρόνια και τείνεις να πιστέψεις ότι επειδή το λένε τόσοι πολλοί και τόσα πολλά χρόνια και με τον μανδύα του "επιστημονικού" είναι και αλήθεια ή πειραματικά αποδεδειγμένο... Από την εμπειρία μου ένας βασικός λόγος που πολλοί άνθρωποι δεν πιστεύουν στον Θεό , στην ανάσταση του Ιησού Χριστού και στην θεοπνευστία της Αγίας Γραφής είναι γιατί έχουν αποδειχτεί σαν αληθινά και σαν επιστημονικά λάθος υποθέσεις και αντιεπιστημονικές θεωρίες που όμως παρουσιάζονται στους ανθρώπους με τέτοιο τρόπο σαν να είναι αληθινά γεγονότα και να έχουν αποδειχτεί. Σαν τέτοια θέματα θα αναφέρω το: πώς δημιουργήθηκε η ζωή και ο άνθρωπος αν είναι δηλαδή δημιουργία ή προερχόμαστε από την εξέλιξη των ειδών, το πως δημιουργήθηκε το σύμπαν και τέλος αν υπάρχουν εξωγήινοι ;

     Έτσι έγραψα μια επιστολή που δίνω όσο το δυνατόν πειστικές και τεκμηριωμένες αποδείξεις ότι τα πράγματα είναι έτσι που τα λέει η Αγία Γραφή και πως όλοι μας είμαστε δημιουργήματα του Θεού και του Ιησού Χριστού και μια μέρα όλοι μας θα δώσουμε λόγο για τα πράγματα που κάναμε αλλά και αυτά που έπρεπε να κάνουμε και δεν κάναμε.

     Την επιστολή μου μπορείτε να την διαβάσετε

     πατώντας http://tinyurl.com/ybekewhj

   2. avatar Περίεργος.

    Αν είσαι επαγγελματίας της θρησκείας και απλά εκμεταλλεύεσε τους αφελείς σε δικαιολογώ,διαφορετικά χρήζεις ιατρικής βοήθειας.

    1. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis τελεία gr

     Το οτι υπάρχει πολύ ψέμα , πολύ υποκρισία και εκμετάλλευση στο χώρο της θρησκείας είμαι ο πρώτος που το λέω και το φωνάζω σε όλους τους ανθρώπους. Ότι πρέπει να φύγουν από τις ψεύτικες θρησκείες και τις ανθρώπινες θρησκευτικές παραδόσεις που τυφλώνουν και αποπροσανατολίζουν τους ανθρώπους και τους οδηγούν μακριά από τον Θεό της Αγίας Γραφής και άρα κατευθείαν στην αγκαλιά του διαβόλου και την αιώνια κόλαση. Τι όμως από όσα είπα δεν συμφωνείς ή θεωρείς ότι δεν είναι αληθινό; Το ότι υπάρχει Θεός; Το ότι ο άνθρωπος δημιουργήθηκε και δεν εξελίχθηκε από τα ζώα; Ότι το σύμπαν σχεδιάστηκε από τον Θεό και δεν είναι αποτέλεσμα μιας τυχαίας έκρηξης; Ότι από όλες της θρησκείες που έφτιαξαν οι άνθρωποι για να γεμίσουν το κενό της ψυχής τους μόνο ο Θεός της Αγίας Γραφής και αυτός που έστειλε στην γη δηλαδή ο Ιησούς Χριστός έχουν λογικές απαντήσεις και αξιόπιστες απαντήσεις πως ότι λένε είναι αλήθεια και ότι υπόσχονται θα πραγματοποιήσει. Για την ακρίβεια ο Ιησούς Χριστός είπε ( μια μέρα ο ουρανός και η γη θα σταματήσουν να υπάρχουν αλλά τα λόγια μου θα υπάρχουν για πάντα). Τι λοιπόν θεωρείς ότι δεν στέκει, τι δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια ώστε να θεωρείς ότι χρειάζομαι γιατρό; Είμαι πρόθυμος να απαντήσω σε όσες ερωτήσεις έχεις αρκεί να διατυπώνονται με ευγένεια, να υπάρχει ειλικρίνεια και στοχαστικό πνεύμα στις απαντήσεις που δίνω. Συνηθίζω να λέω οι συζητήσεις πρέπει να μας οδηγούν σε λογικά συμπεράσματα+ τα συμπεράσματα αν είναι σωστά να φέρνουν αλλαγή στην ζωή μας προς την αλήθεια.

     1. avatar Περίεργος.

      Λογική και θρησκεία δεν συμβιβάζονται.
      Ο θεός υπάρχει μόνο μέσα στο κεφάλι σου,κράτα τον εκεί.

     2. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis τελεία gr

      Κάνεις μεγάλο λάθος. Και επειδή ξεκινάς από λάθος βάση καταλήγεις και σε λάθος συμπεράσμα. Ο Θεός είναι Θεός λογικής και ελευθερίας. Μας έφτιαξε κατά εικόνα και ομοίωση Του που σημαίνει ότι απο όλη την υπόλοιπη δημιουργία Του μόνο εμείς οι άνθρωποι έχουμε τις ιδιαίτερες αυτές ιδιότητες του Θεού. Ο Θεός χαίρετε να χρησιμοποιούμε την λογική και να βγάζουμε λογικά συμπεράσματα από αυτά που βλέπουμε γύρω μας γιατί όλα όσα έφτιαξε ο Δημιουργός Θεός μιλάνε για την σοφία την παντοδυναμία και την πρόνοια του Θεού και μας κατευθύνουν σε Αυτόν σαν τον Δημιουργό των πάντων. Πιστεύω ακράδαντα αν ο άνθρωπος χρησιμοποιήσει σωστά την ελευθερία του και την λογική του θα φτάσει στον Θεό της Αγίας Γραφής και στον Ιησού Χριστό που ήρθε από τον Θεό της Αγίας Γραφής και μας τον αποκάλυψε πλήρως, δηλαδή πως είναι και πως θέλει να ζούμε και να συμπεριφερόμαστε . Ενα γνωμικό που πάντα λέω από την εμπειρία μου είναι το : (τέλος αληθινής φιλοσοφίας, αρχή μόνο αληθινής θεολογίας). Άρα μην φοβάσαι να χρησιμοποιήσεις το μυαλό και την λογική σου , τα δώρα που σου έδωσε αυτός που σε δημιούργησε και σε ξεχωρίζουν από το υπόλοιπο ζωικό βασίλειο. Ο διάβολος δεν θέλει να χρησιμοποιείς το μυαλό σου, να αξιοποιείς την λογική σου, ο διάβολος σε φλομωνει στο ψέμα και μαζί με αυτόν οι άνθρωποι της θρησκείας που λένε στους ανθρώπους (πίστευε και μην ερευνάς) για να τους περνάνε τις αντιβιβλικες διδασκαλίες τους και τις θρησκευτικές παραδόσεις τους που σου επιβάλουν να τους χρηματίζεις.

  4. avatar ξεκόλα χριστιανοταλιμπάν

   Ότι κάνει σήμερα το Ισλάμ, τα ίδια και χειρότερα έκαναν οι χριστιανοί. Πόσοι άνθρωποι εκτελεστήκαν στο όνομα τους θεού της αγάπης! Την Υπατία την ξέρεις; Απλά στην εποχή μας έχουμε ευρεία και άμεση πληροφόρηση.

   1. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis τελεία gr

    Γεια σου. Σου έχω καλά νέα. Ότι ο Ιησούς Χριστός που σταυρώθηκε και αναστήθηκε καταδικάζει την θανάτωση της Υπατίας όπως και εσύ. Για την ακρίβεια και τον ίδιο τον Ιησού Χριστό δεν τον οδήγησαν στο σταυρό άθεοι, ειδωλολάτρες , αγνωστικιστές ή οπαδοί κάποιας άλλης θρησκείας αλλά οι ιερείς, οι γραμματείς και οι Φαρισαίοι της ιουδαϊκής θρησκείας. Άνθρωποι που μέχρι εκείνη την εποχή είχαν την αποστολή να εξηγούν στους ανθρώπους τον νόμο του Θεού και να εφαρμόζουν την δικαιοσύνη του. Επίσης οι διδάσκαλοι αυτοί διάβαζαν+εξηγουσαν τις προφητείες για την έλευση του Μεσσία που περίμεναν οι Εβραίοι. Όμως όταν ήρθε ο Ιησούς Χριστός και είπε εγώ είμαι ο Μεσσίας που περιμένετε οι άνθρωποι της θρησκείας όχι μόνο δεν τον πίστεψαν αλλά έφτασαν στο σημείο να τον οδηγήσουν στο σταυρό για να του κλείσουν το στόμα. Γιατί οι ιερείς και οι Φαρισαίοι θέλανε την θανάτωση του Ιησού; Γιατί ο Ιησούς Χριστός καταγγελε την υποκρισία τους και την επιλεκτική+σύμφωνα με τα συμφέροντα τους εφαρμογή του νόμου του Θεού που είχε δοθεί στην Παλιά Διαθήκη. Οι Φαρισαίοι όχι μόνο δεν μετανόησαν για την υποκρισία τους αλλά προχώρησαν σε μια ακόμα μεγαλύτερη αμαρτία: να σταυρώσουν αυτόν που έστειλε ο Θεός , τον ίδιο τον Μεσσία του λαού Ισραήλ. Όμως ο Μεσσίας αναστήθηκε όπως το είχε προειπεί+όπως το έλεγαν οι προφητείες.Οι Φαρισαίοι διάβαζαν τις προφητειες αυτές αλλά δεν τις καταλάβαιναν γιατί τα πράγματα του Θεού για να τα καταλάβεις πρέπει να είσαι ταπεινός και ειλικρινείς+να αγαπάς την δικαιοσύνη πάνω από όλα.

  5. avatar @Την εποχή της υπερπληροφόρησης

   Δεν ξέρω εσύ αλλά εγώ ξέρω από που κατάγομαι, ποιοί ήταν οι πρόγονοι μου. Ούτε εβραίοι ήταν, ούτε χριστιανοί.

   1. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis τελεία gr

    (4 από 4) Μόνο αυτοί που είναι μαθητές και μιμητές Χριστού με την θέληση τους έχουν το δικαίωμα να φέρουν το όνομα "Χριστιανός". Όλοι οι άλλοι νομίζουν ότι είναι χριστιανοί και μόνο κακό κάνουν σε ειλικρινείς ανθρώπους που ψάχνουν για την αλήθεια και μπερδεύονται όταν βλέπουν τόση υποκρισία και τόσο ψέμα από ανθρώπους που αυτοπροβαλονται σαν χριστιανοί και σαν αντιπρόσωποι του Θεού και του Χριστού όταν δεν είναι ή για την ακρίβεια κάνουν ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που δίδαξε ο Χριστός. Ελπίζω να σε βοήθησα να ξεδιαλυνεις ποιός είναι χριστιανός και τι σημαίνει να είναι κάποιος αληθινός χριστιανός!

   2. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis τελεία gr

    (3απο 4). Η Αγία Γραφή διδάσκει ότι ο Θεός δεν έχει εγγόνια αλλά μόνο παιδιά και παιδί Θεού γίνεσαι όταν δέχεσαι την σωτηρία του Χριστού σύμφωνα με το Ιωάννη Ευαγγέλιο 1:12) ούτε γιατί στην χώρα που γεννήθηκες επικρατούσα θρησκεία ήταν ο χριστιανισμός ή μια καρικατούρα του αληθινού χριστιανισμού ούτε όταν σε νηπιοβαπτισαν άνθρωποι που δεν σέβονται ούτε την διδασκαλία του Ιησού Χριστού για το βάπτισμα ούτε την ελευθερία της επιλογής που ο ίδιος ο Θεός έδωσε στον άνθρωπο. Οι θρησκευτικοί άνθρωποι που βαπτίζουν νήπια και χωρίς την θέληση τους στην πραγματικότητα θέλουν να κάνουν οπαδούς, να καυχόνται ότι η δική τους θρησκεία έχει πολλούς οπαδούς, τους οποίους μετά τους εκμεταλλεύονται και οικονομικά αφού ζητάνε χρήματα για να τους παντρέψουν, κηδεψουν, να βαφτίσουν τα παιδιά τους , να κάνουν μια προσευχή κοκ. Αυτά όμως ο Ιησούς Χριστός τα καταδίκασε (δες Ματθαίο όλο το 23 κεφάλαιο) μας είπε να αποφεύγουμε τους υποκριτές και φαρισαίους όλων των εποχών που θα έρθουν ξανά και ξανά, και να ακολουθούμε μόνο το δικό Του παράδειγμα και την δική Του διδασκαλία. Μόνο αυτοί που είναι μαθητές και μιμητές Χριστού με την θέληση τους έχουν το δικαίωμα να φέρουν το όνομα "Χριστιανός". Όλοι οι άλλοι νομίζουν ότι είναι χριστιανοί και μόνο κακό κάνουν σε ειλικρινείς ανθρώπους που ψάχνουν για την αλήθεια και μπερδεύονται όταν βλέπουν τόση υποκρισία και τόσο ψέμα από ανθρώπους που αυτοπροβαλονται σαν χριστιανοί και σαν αντιπρόσωποι του Θεού και του Χριστού όταν δεν είναι.

   3. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis τελεία gr

    (2 από 4) Χωρίς την άνωθεν γέννηση (δες Ιωάννη Ευαγγέλιο 3:3-5) που κάνει ο Θεός στον άνθρωπο που μετανοεί και πιστεύει στον Ιησού Χριστό ο άνθρωπος είναι σαρκικός, άγεται και φέρεται από τα πάθη του και αμαρτία κάνει κουμάντο στην ζωή του ( άλλοι το καταλαβαίνουν και άλλοι έχουν συνηθίσει τόσο πολύ την αμαρτία που θεωρούν φυσιολογικό το να αμαρτάνουν. Δηλαδή η αμαρτία δεν τους ενοχλεί, ούτε η δική τους ούτε των άλλων ανθρώπων). Μετά την πίστη του ανθρώπου και αφού έχει πάρει την απόφαση να πεθάνει για την αμαρτία και να ζήσει για τον Ιησού ο άνθρωπος πρέπει να βαπτιστεί στο νερό. Δηλαδή το βάπτισμα στο νερό ακολουθεί την πίστη του ανθρώπου στον Ιησού Χριστό και στο έργο του σταυρού , ο άνθρωπος ομολογεί ο ίδιος την πίστη του αυτή και μετά βαπτίζεται. Αν δεν ισχύουν αυτές οι προϋποθέσεις τότε το βάπτισμα που κάνουν οι παπάδες και οι διαφορές ανθρώπινες θρησκείες είναι μια παρωδία βαπτίσματος που και αντίθετο στην διδασκαλία του Ιησού Χριστού είναι ( ο πιστευσας και βαπτισθείς θέλει σωθεί δες Μάρκο Ευαγγέλιο 16:18) και δεν έχει καμία αξία ενώπιον του Θεού της Αγίας Γραφής. Για τον αληθινό Θεό το νηπιοβάπτισμα που έχουν εφεύρει και εφαρμόζουν οι παπάδες είναι σαν να μην έγινε ποτέ και δεν έχει καμία δύναμη σωτηρίας. Άρα χριστιανος γίνεσαι όταν πιστεύεις και επιλέγεις σαν Κύριο και Σωτήρα σου τον Ιησού Χριστό και όχι επειδή οι γονείς σου ήταν χριστιανοί ( αν ήταν αληθινοί χριστιανοί όπως δίδαξε ο Ιησούς. Η Αγία Γραφή διδάσκει ότι ο Θεός δεν έχει εγγονια..

   4. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis τελεία gr

    (1από 2)Γεια να διευκρινίσω. Έλληνας είναι κάτι που το κληρονομεις από τους γονείς σου. Χριστιανός (σύμφωνα με την διδασκαλία του Ιησού Χριστού και αυτά που λέει στην Καινή Διαθήκη γίνεσαι όταν ισχύουν αυτές οι προϋποθέσεις :Ακούς το Ευαγγέλιο και ότι ο Ιησούς Χριστός πέθανε για τις αμαρτίες σου. Ελεγχεσαι για τις αμαρτίες σου και η καρδιά σου έρχεται σε κατάνυξη. Αντιλαμβάνεσαι ότι ο τρόπος που ζεις είναι αμαρτωλός και ζεις μέσα στο ψέμα, τα δικά σου ή των άλλων. Αντιλαμβάνεσαι ότι μόνο ο Ιησούς Χριστός μπορεί να σε βγάλει από το λούκι που είσαι παγιδευμένος, να σπάσει τα δεσμά που σε έχει τυλίξει η αμαρτία και τα πάθη σου και να δώσει στην καρδιά σου αυτό που ψάχνεις και πραγματικά έχεις ανάγκη, δηλαδή αληθινή αγάπη, τέλεια ειρήνη, άπειρη χαρά και προπάντων ζωή, ζωή γεμάτη νόημα και σκοπό, ζωή εν αφθονία, ζωή που δεν τελειώνει ποτέ ή όπως αλλιώς το λέμε αιώνια ζωή. Όταν καταλάβεις αυτές τις βασικές αλήθειες το επόμενο είναι να ζητήσεις τον ανεστημένο Ιησού Χριστό να συγχωρέσει και τις δικές σου αμαρτίες, να έρθει στην καρδιά σου και να γίνει ο προσωπικός Σωτήρας ( ο Ιησούς δεν θα έρθει ποτέ στην ζωή σου με το ζόρι, γιατί είναι ένας Κύριος που σέβεται την ελευθερία του ανθρώπου που αυτός δημιούργησε). Αν όμως τον καλέσεις με μια προσευχή θα έρθει στην ζωή σου όπως το υποσχέθηκε ( δες για επαλήθευση Αποκάλυψη 3:16). Όταν δέχεσαι τον Ιησού σαν Σωτήρα το δώρο του Πατέρα Θεού βωμό σε σένα είμαι η δωρεά του Αγίου Πνεύματος.χωρίς το Άγιο Πνεύμα ο άνθρωπος είναι πνευματικά νεκρός

    1. avatar Ιερή Μούχλα

     Ρε πείσμα,σε παιδιά του νηπιαγωγείου απευθύνεσε;
     Είπαμε,δεν υπάρχει θεός και η αγρία γραφή είναι κάτι σαν τούς μύθους του Αισώπου.

     1. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis τελεία gr

      Γεια σου. Έχεις ακούσει ποτέ την ιστορία με την στρουθοκάμηλο και τους κυνηγούς; Η ιστορία λέει ότι όταν οι κυνηγοί κυνηγούν την στρουθοκάμηλο αυτή βάζει το κεφάλι της μέσα στην άμμο. Και αυτή νομίζει ότι επειδή αυτή δεν βλέπει τους κυνηγούς δεν την βλέπουν και αυτοί ή ακόμα χειρότερα ότι δεν υπάρχουν καθόλου κυνηγοί. Για μένα το πρόβλημα των άθεων είναι περισσότερο ψυχολογικό αλλά και πνευματικό. Ψυχολογικό γιατί αν μεγάλωσες πιστεύοντας ότι δεν υπάρχει Θεός είναι δύσκολο να παραδεχτείς μετά από τόσα χρόνια ότι τελικά έκανες λάθος, ότι ζούσες σε μια δική σου ψευδαίσθηση και ότι από εδώ και πέρα πρέπει να αλλάξεις ζωή και συνήθειες. ιδιαίτερα δεν θέλεις να παραδεχτείς την ύπαρξη του Θεού (της Αγίας Γραφής , γιατί μόνο αυτός είναι ο αληθινός Θεός με παρουσία στην γη ακόμα από την δημιουργία του πρώτου ανθρώπου του Αδάμ) αν είσαι εγωιστής και υπερήφανος, δηλαδή επιμένεις στο λάθος για να μην τσαλακωθει η υπερηφάνεια σου. Λάθος τρόπος σκέψης αν αναλογιστούμε τι θα σου κοστίσει αυτό , δηλαδή μια ολόκληρη αιωνιότητα. Είναι και πνευματικός ο λόγος καθώς ο άνθρωπος δεν είναι μόνο σώμα αλλά έχει πνεύμα και ψυχή. Ο Θεός είναι Πνεύμα αλλά+ ο διάβολος επίσης είναι ένα πνευματικό δημιούργημα. Ο διάβολος βρίσκει χαρά στο να πάρει όσους περισσότερους ανθρώπους μπορεί μαζί του στην κόλαση. Για αυτό+ η προσφιλή του τακτική είναι να τυφλώνει πνευματικά τους ανθρώπους στρέφοντας του σε ψεύτικες θρησκείες+όχι στον Λόγο του Θεού την Αγία Γραφή. Αν κάνει τον άνθρωπο άθεο ακόμα καλύτερα γι αυτόν.

     2. avatar Μπερμπάντης

      Είσαστε χριστιανός ορθόδοξος ??? ευαγγελιστής ??? ιεχωβάς ???
      περιμένω απάντηση

  6. avatar Μέγας Αλέκος

   Μετά το κάστανο του Παΐσιου ετοιμαστείτε για τα γεμιστά του Πλύθωνα.
   ΩΜΜΜΜΜΜΜΜ!!!!!

  7. avatar Ιερή Μούχλα

   Ο χριστός δεν είναι ιστορικό πρόσωπο,δεν υπήρξε ΠΟΤΕ.
   Δεν ειναι ΟΛΟΙ οι Ελληνες σανοφάγοι.

   1. avatar Το μούχλα σου πάει

    Ο Χριστός είναι η υπερσυνείδηση, που ενυπάρχει μέσα σε όλους μας, στην συλλογική συνείδηση, όπως ήταν η Αθηνά και ο Απόλλωνας, αποκλειστικώς σανοφάγε, που δεν ήταν υπαρκτά πρόσωπα, Αλλά ο Ιησούς που Χριστοποιήθηκε για τις αρετές του και τις ανώτερες δυνάμεις του, υπήρξε, υπάρχουν ιστορικά στοιχεία.... τι κάθομαι και λέω.... και σε ποιον?..... Ούτε που καταλαβαίνεις, ούτε που διαβάζεις, ούτε που σκέφτεσαι, μόνο βρίζεις....

    1. avatar Douskas John

     Δεν υπάρχει πουθενα κάτι που να αποδεικνείει ότι ο χριστός υπήρξε υπαρκτό πρόσωπο .Οι καθολικοί προσπαθούν χρόνια τώρα να βρούν κάτι για το περασμά του από την γη αλλά δεν. Υπάρχει μονάχα ο φανταστικός σου φίλος και τα βιβλία που έγραψαν κάτι γιδοβοσκοί για αυτόν

     1. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis τελεία gr

      Γεια σου. Υπάρχουν δύο περιπτώσεις ανθρώπων. Α) άνθρωποι που πιστεύουν κάτι που είναι λάθος γιατί δεν έχουν την σωστή πληροφόρηση ή επαρκείς αποδείξεις. Επειδή όμως τους ενδιαφέρει η αλήθεια και αναγνωρίζουν ότι το συμφέρον τους είναι να πιστεύουν σε κάτι που είναι αλήθεια είναι πρόθυμοι και έτοιμοι να εγκαταλείψουν το λάθος που πιστεύουν όταν κάποιος τους δώσει αποδείξεις και λογικά επιχειρήματα για το τι είναι αλήθεια . Β) άνθρωποι πιστεύουν κάτι και δεν τους ενδιαφέρει αν αυτό που πιστεύουν είναι αληθινό ή όχι. Είναι φανατισμένοι, δεν συζητούν με λογικά επιχειρήματα. Επιτίθονται ή προσβάλουν τον συνομιλητή νομιζωντας ότι έτσι θα φανεί ότι αυτοί έχουν δίκιο. Εσύ σε ποια κατηγορία νομίζεις ότι ανήκεις; Γιατί θέλω να ξέρω αν αξίζει τον κόπο να σου απαντήσω ή έχω να κάνω με εναν φανατισμένο και προκατηλειμενο άτομο.

     2. avatar Douskas John

      Το θράσος σας είναι τρομακτικό .Εδώ γελάνε και πέτρες με κάτι τεμπέληδες σαν εσάς που σας πληρώνω και με ρωτάς με παγίδα για μικρά παιδιά αν αξίζει να .
      Ποιοι ? Οι μεγαλύτεροι εχθροί του Ελληνισμού .Και μια ερώτηση παπαδοπαίδι για εσένα .Απο πότε μια θρησκεία προσδιορίζει και το έθνος .Λέτε ελληνορθόδοξοι . Σαν να λέμε Ρωσόορθοδοξοι .Φυσικά αυτό δεν είναι τυχαίο .Προσπαθείτε να ταυτίσετε τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό με την εκκλησία . Καμία σχέση .
      Είστε ίδιοι με τους τσιχαντιστές .Αλήθεια πόσους δολοφόνους έχετε κάνει Αγιους . Η θρησκεία είναι μια αρρώστια τους είδους μας και μόνο αν την ξεριζώσουμε θα προχωρήσουμε σαν είδος .Αλλιώς θα εξαφανιστούμε όπως και τόσα είδη άλλωστε που πέρασαν από την γη .

    2. avatar Ιερή Μούχλα

     Σεβαστή η γνώμη σου αλλά αφορά ΜΟΝΟ τον εαυτό σου.
     Μη μιλάς εξ ονόματος ολων.
     Δεν είμαστε ολοι υπνωτισμένοι,σύνελθε.

     1. avatar Θεριακησι βαλτου (ΖΩΓΡΑΦΟΥ 13)

      Εγω μουχλα μου θα συμφωνήσω με τον απο πανω σου υπαρχει Χριστος και περπατισε και στην θαλασσα οπως και ο αγιος dynamo ολη η θρησκεια ειναι αληθεια απλα επρεπε να αρχιζει καπως ετσι....Μια φορα και εναν καιρο σε μια εβραικη χωρα γεννηθηκε αυτος που εφτιαξε τα παντα...δεν εχουν καταλαβει ακομα οτι ολοι ζουμε απο καθαρη τυχη...Σε αλλους πλανητες που υπαρχει ζωη γιατι δεν ανεφερε τιποτα ο Χριστουλης δεν το ηξερε?????????

     2. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis τελεία gr

      Γεια σου. Για τα εύλογα ερωτήματα που σε απασχολούν και αν σε ενδιαφέρει η απάντηση διάβασε με προσοχή αλλά και στοχαστική διάθεση τα παρακάτω. Μην απορρίπτεις τίποτα πριν το εξετάσεις από όλες τις πλευρές του. Από την εμπειρία μου ένας βασικός λόγος που πολλοί άνθρωποι δεν πιστεύουν στον Θεό , στην ανάσταση του Ιησού Χριστού και στην θεοπνευστία της Αγίας Γραφής είναι γιατί έχουν αποδειχτεί σαν αληθινά και σαν επιστημονικά λάθος υποθέσεις και αντιεπιστημονικές θεωρίες που όμως παρουσιάζονται στους ανθρώπους με τέτοιο τρόπο σαν να είναι αληθινά γεγονότα και να έχουν αποδειχτεί. Σαν τέτοια θέματα θα αναφέρω το: πώς δημιουργήθηκε η ζωή και ο άνθρωπος αν είναι δηλαδή δημιουργία ή προερχόμαστε από την εξέλιξη των ειδών, το πως δημιουργήθηκε το σύμπαν και τέλος αν υπάρχουν εξωγήινοι ;

      Έτσι έγραψα μια επιστολή που δίνω όσο το δυνατόν πειστικές και τεκμηριωμένες αποδείξεις ότι τα πράγματα είναι έτσι που τα λέει η Αγία Γραφή και πως όλοι μας είμαστε δημιουργήματα του Θεού και του Ιησού Χριστού και μια μέρα όλοι μας θα δώσουμε λόγο για τα πράγματα που κάναμε αλλά και αυτά που έπρεπε να κάνουμε και δεν κάναμε.

      Την επιστολή μου μπορείτε να την διαβάσετε

      πατώντας http://tinyurl.com/ybekewhj

     3. avatar Ναι μεν αλλά

      Αα ώστε υπάρχει τελικά ζωή εε ??

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει