Newsbeast | Ειδήσεις και νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Η ανακοίνωση ιερού ναού στο Αγρίνιο για το προσκύνημα στο κάστανο του Παΐσιου

Η ιστορία του εκθέματος που προκάλεσε συζητήσεις


ΕΛΛΑΔΑ
13:05
14/07/2017
Η ανακοίνωση ιερού ναού στο Αγρίνιο για το προσκύνημα στο κάστανο του Παΐσιου
37
loading

Παρουσία πλήθους πιστών, τελέσθηκε την Τρίτη Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν του Παΐσιου του Αγιορείτη στον προαύλιο χώρο του Ναού του Αγίου Δημητρίου στο Αγρίνιο.

Ωστόσο, ποικίλες συζητήσεις προκάλεσαν τα εκθέματα της Αγρυπνίας, μεταξύ των οποίων και ένα από τα κάστανα που είχε βράσει ο Παΐσιος πριν από 27 χρόνια και τα είχε δώσει σε φοιτητές. Ένας εξ’ αυτών, όντας ιερέας πια και έχοντας φυλάξει ένα κάστανο και το έθεσε σε προσκύνημα, πλάι στην εικόνα του Παΐσιου και τα λείψανα του Αγίου Ιωάννη του Βραχωρίτη.

Σύμφωνα με το agrinionews.gr, στην ανακοίνωσή του ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου αναφέρει:

«Ο σκοπός που εκτέθηκε η ευλογία του Οσίου Παϊσίου, δεν είναι βεβαίως ειδωλολατρία αλλά τιμή στον Άγιο και ευλογία από αυτόν.

Όπως μας διδάσκει η Αγία Γραφή, ο Θεός αρνείται την ειδωλολατρία, αλλά σε πολλά χωρία ευλογεί εικόνες και σκεύη, ζητώντας από το λαό σεβασμό σε αυτά (όπως π.χ. στο βιβλίο Εξόδου στα κεφάλαια ΚΕ΄, 7-18 και ΚΣΤ΄, 1-3).

Επίσης, η 7η Οικουμενική Σύνοδος, επικυρώνοντας τη θεολογία του Αγίου Ιωάννη του Δαμασκηνού, εκφράζει ως δόγμα της Πίστης μας την τιμή εικόνων και αντικειμένων Αγίων. Βεβαίως η προσκύνηση τους, δε σημαίνει ότι λατρεύουμε τις εικόνες ή τα αντικείμενα ως ύλη, ούτε βεβαίως ότι λατρεύουμε τους Αγίους ως θεούς. Αντίθετα, τιμούμε τον Άγιο που είτε εικονίζεται στις εικόνες είτε στον οποίο ανήκουν τα αντικείμενα, όπως π.χ. η Τιμία Ζώνη της Παναγίας μας, η Τιμία Εσθήτα της, ο μανδύας του Αγίου Δημητρίου κ.α.

Η προσκύνηση εικόνων, λειψάνων και αντικειμένων των Αγίων, μας προσφέρει τη χάρη του Αγίου Πνεύματος που είχαν οι Άγιοι, η οποία με τη σειρά της μας προσφέρεται είτε ως ευλογία και εσωτερική χαρά είτε ως προστασία είτε πολλές φορές ως θαύμα. Κάθε αντικείμενο λοιπών των Αγίων, έχει εμποτιστεί με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος που είχαν και οι ίδιοι. Να θυμηθούμε:

 • Τα ενδύματα του Χριστού, που θαυματουργούσαν με το να εξέρχεται δύναμη εξ αυτών, όπως στη θεραπεία της αιμορροούσας γυναικός.
 • Το ραβδί του Μωυσή, που άνοιξε την Ερυθρά Θάλασσα.
 • Το χάλκινο φίδι, με το οποίο, ως σύμβολο του Σταυρού, θεραπεύονταν οι Ισραηλίτες στην έρημο.
 • Η λιτανεία της Κιβωτού της Διαθήκης, με την οποία έπεσαν τα τείχη της Ιεριχούς.
 • Η ευλογία του κτήματος του Αββεδαρά με την Κιβωτό της Διαθήκης: κατά τη μεταφορά της Κιβωτού της Διαθήκης, ο Οζά που προσπάθησε να την ακουμπήσει, έπεσε στη γη νεκρός. Φοβούμενος ο Δαυίδ, άφησε την Κιβωτό στο κτήμα του Αββεδαρά, το οποίο, εξαιτίας της παρουσίας της Κιβωτού, απέδωσε πολλαπλάσια παραγωγή, όχι μόνο σε σχέση με προηγούμενα έτη αλλά και σε σχέση με παραπλήσια κτήματα. Εξαιτίας του γεγονότος αυτού, πραγματοποιούνται λιτανείες των εικόνων Αγίων (όπως π.χ. η λιτανεία της εικόνας του Αγίου Χριστοφόρου στο Αγρίνιο), αλλά και η περιφορά των Επιταφίων, ώστε από τα αγιασμένα αντικείμενα να έρθει ευλογία στην περιοχή που λιτανεύονται.
 • Ρούχα Αγίων, τα οποία θαυματούργησαν πάνω σε ασθενείς θεραπεύοντάς τους, όπως ο μανδύας του Αγίου Δημητρίου. Υπάρχει πληθώρα αναφορών που συνόδευαν το μαρτύριο του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη.
 • Ακόμη και ο ίσκιος του Αποστόλου Πέτρου, όταν σκέπασε δαιμονισμένο, αυτός θεραπεύθηκε, όπως αναφέρεται στις Πράξεις των Αποστόλων. Έτσι, ακόμη και η σκιά του Αγίου, που δεν είναι καν ύλη αλλά απουσία φωτός, έκανε θαύματα.

Για τους λόγους αυτούς, προσκυνούμε τα λείψανα, τα αντικείμενα και τις εικόνες των Αγίων. Όχι γιατί τους λατρεύουμε ως θεούς, όπως κακόβουλα κάποιοι ισχυρίζονται και κατηγορούν τους Ορθόδοξους Χριστιανούς, αλλά για ευλογία και προστασία.

Ο Όσιος Παΐσιος έχει ιδιαιτέρως αγκαλιαστεί και αγαπηθεί από όλους τους Έλληνες όχι μόνο επειδή είναι σύγχρονός μας και πολλοί έχουν συνομιλήσει μαζί του αλλά και επειδή εκφράζει με το βίο και με το λόγο του τη Ρωμιοσύνη, την ενότητα δηλαδή του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. Δυστυχώς ορισμένοι ενοχλούνται ακόμη και από τον πατριωτισμό που επέδειχνε ο Όσιος Παΐσιος, δήθεν θεωρώντας ότι ένας Άγιος δε δικαιούται να αγαπάει την πατρίδα του.

Ο Όσιος Παΐσιος εξέφρασε κατά το βίο του τις αξίες με τις οποίες ο λαός μας έχει γαλουχηθεί, ενώ χάρη σε αυτόν, πολλοί άνθρωποι αναβίωσαν τις αξίες αυτές μέσα στις οικογένειές τους. Για αυτό, κάποιοι, πολέμιοι της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, διέδωσαν κάποιες φαιδρές ιστορίες για το πρόσωπό του, οι οποίες κατέρρευσαν όντας παντελώς ανυπόστατες.

Άλλωστε, πρόσφατοι ψευδέστατοι σχολιασμοί με ύβρεις και ανιστόρητους χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπο του Αγίου από συγκεκριμένους δημοσιογραφικούς κύκλους του Αγρινίου, εκφράζουν τη φασιστική και ολοκληρωτική ιδεολογία, η οποία οριστικά έχει ηττηθεί σε όλον τον κόσμο, με τη δύναμη του Σταυρού και του Ευαγγελίου. Οι σχολιασμοί αυτοί συνθλίβονται από την αλήθεια, την ιστορία και τη συνείδηση του πιστού Ελληνικού λαού, ο οποίος περιμένει την εκπλήρωση των προφητειών του Αγίου».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

37
σχόλια
 1. avatar Age

  Κοιτάμε την εικόνα όπως θα κοιτάγαμε μια φωτογραφία ενός απελθόντος αγαπημένου προσώπου. Ασπαζόμαστε την εικόνα όπως οι μανάδες φιλούν την φωτογραφία του παιδιού τους που χει φύγει. Και καμιά φορά "κολλάμε" με κάποιο αντικείμενο όπως ενα ρολόι που μας έχει χαρίσει ο πατέρας μας για να τον θυμόμαστε χωρίς φυσικά να αγαπάμε το ρολόι καθεαυτό. Τέλος "μιλάμε" δηλαδή προσευχόμαστε στις εικόνες για να επικοινωνήσουμε με τον Θεό. Οι οποίες ειναι αντικείμενα φυσικά. Όπως αντικείμενο ειναι και το τηλέφωνο. Δηλαδή καθημερινά μιλάμε σε ενα αντικείμενο. Θα μου πείτε, μα με αυτό το αντικείμενο όντως μπορώ να μιλήσω με έναν άλλο άνθρωπο που κρατάει κι αυτός τέτοιο αντικείμενο. Σωστά! Μόνο που αν με μια χρονομηχανή στέλναμε ενα τηλέφωνο στην αρχαία Ελλάδα (μιλάω για έξυπνους ανθρώπους κιόλας) μάλλον κανένας τους δεν θα καταλάβαινε πως μπορεί ενα αντικείμενο να σε κάνει να επικοινωνείς και σίγουρα κανείς τους δεν θα καθόταν να παραμιλάει (γιατί ετσι θα τους φαινόταν) μπροστά σε αυτό.

  1. avatar Μέγας Αλέκος

   Άλλο το "κόλλημα" που έχεις με το ρολόι του μπαμπά σου και άλλο να ζητάς από άλλους να το προσκυνάνε και να το φυλάνε και να σταυροκοπιούνται μπροστά του για να θυμούνται τον μπαμπά σου. Έτσι; Και να τους ζητάς να σου αφήσουνε και ό,τι προαιρούνται, βεβαίως βεβαίως!
   Άσ το, δε το σώζεις. Σας έχει πάρει ο κόσμος χαμπάρι.

   1. avatar Age

    Εγώ σου λέω πως βλέπει ο αληθινός πιστός τις εικόνες και τα υπόλοιπα αντικείμενα. Δεν ζητάω να προσκυνήσει κανένας το ρολόι του μπαμπά μου ούτε ζητάω λεφτά. Εσένα σου ζήτησε κανένας λεφτά και μου την λες "άστο δεν το σώζεις"; Αυτοί που δίνουν θέλουν και δίνουν και να πω και κάτι; Μπορούν να κάνουν και κατι καλύτερο. Όπως ο αμαρτωλός της παραβολής. (Εσύ δεν τα ξερεις αυτά αλλά τα ξέρουν αυτοί). Εσύ πήγαινε πάρε διαρκείας του Ολυμπιακού με τα λεφτά σου. Πήγαινε πάρε εισητήριο στο τελικό του CL και κορνιζάρισε το να το βλέπεις κάθε πρωί. Η ότι άλλο θες τέλος παντων. Άμα νομιζεις οτι τους πιάνει κότσο η εκκλησία με το μισό ευρώ που δίνουν στο κεράκι τι να σου πω... Την εκκλησία την κάνουν εμπόριο κάποιοι άνθρωποι αγαπητέ. Οχι ο Θεός. Κι ας πάψουμε λίγο την υποκρισία. Μου θέλει η τοφάλω γάμο στην μητρόπολη με καργα πολυελαίους ψάλτες και στολισμούς και μετά κατηγορεί την εκκλησία που τα τσεπώνει. Έψαξε να βρει ενα ξωκλήσι μια πιο παρακατιανή εκκλησία; Οχι γιατί την νοιάζει το θεαθήναι. Οχι η ευλογία του μυστηρίου. Κι αντί να παει να κάνει πολιτικό γάμο κοροϊδεύει τον εαυτό της και διαστρεβλώνει και τον Χριστό.

    1. avatar Μέγας Αλέκος

     Δεν φταίει ο θεός ούτε η εκκλησία, φταίνε οι πιστοί. Εντάξει. Η γνωστή τρικυμία....

     1. avatar Age

      Μα πως φταίει ο Θεός βρε Αλέκο; Αφού δεν υπάρχει...

 2. avatar ΜΥΓΔΟΝΑΣ

  ΔΙΑΒΑΖΩ ΓΙΑ ΦΙΔΙΑ ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ ΚΙΒΩΤΟ ΕΒΡΑΙΩΝ ΑΒΒΕΔΑΡΑ ΡΑΒΔΙ ΤΟΥ ΜΩΗΣΗ ΔΑΒΙΔ ΟΖΑ ,ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ, ΜΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΚΑΣΤΑΝΟ.

 3. avatar Aristeidis z

  Τα [...] ποτέ θα τα βγάλετε για προσκύνημα 3εεεεεεεεεε

  1. avatar Tery Mpeiss

   εσυ που προσκυνησες τα αρ%%%%%%ια του τσε γκεβαρα σου θεραπευσαν τα νεφρα σου ;

 4. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis τελεία gr

  Γεια σε όλους. Θα ήθελα να πω την γνώμη μου. Το ότι κάποιος λέει κάτι σαν δικαιολογία για να δικαιολογήσει αυτό που κάνει η σαν σωστό, ηθικό και χριστιανικό δεν σημαίνει ότι αυτά που λέει είναι έτσι όπως τα λέει. Τον Ιησού Χριστό οι ιερείς και οι Φαρισαίοι της εποχής του τον κατηγορησαν με ψεύτικες κατηγορίες και φερανε δικαιολογίες που δεν ίσχυαν. Για την προσκύνηση του Θεού ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός είπε [ερχεται ωρα, και ηδη ειναι, οτε οι αληθινοι προσκυνηται θελουσι προσκυνησει τον Πατερα εν πνευματι και αληθεια· διοτι ο Πατηρ τοιουτους ζητει τους προσκυνουντας αυτον. Θεος ειναι Πνευμα, και οι προσκυνουντες αυτον εν πνευματι και αληθεια πρεπει να προσκυνωσι.] Κατά Ιωάννη 4:23-24. Η απάντηση του Ιησού ήταν σε ερώτηση μιας γυναίκας που πρέπει να πηγαίνουμε για να προσκυνήσουμε τον Θεό; Ο Ιησούς απάντησε ότι στην Καινή Διαθήκη που αυτός εγκαινίασε ο Θεός δεν προσκυνηται σε κάποιο συγκεκριμένο μέρος αλλά ο Θεός θέλει προσκύνηση σε οποιαδήποτε μέρος με ένα συγκεκριμένο όμως τρόπο: με το πνεύμα και με αλήθεια. Αν λείπουν αυτά τα δύο ή λατρεία και η προσκύνηση που προσφέρει ο άνθρωπος στον Θεό δεν γίνεται δεκτή +σίγουρα δεν προσφέρεται στον Θεό της Αγίας Γραφής. Στην Παλιά Διαθήκη υπήρχε η τιμητική προσκύνηση ανθρώπων που έφερναν την παρουσία του Θεού ή βασιλιάδων. Στην Καινή Διαθήκη αυτό καταργήθηκε. Όσοι συνεχίζουν να προσκυνανε αντικείμενα, ανθρώπους, κόκαλα αγίων κτλ είτε βρίσκονται ακόμα στην Παλιά Διαθήκη είτε καλύπτουν την ειδωλολατρία τους με εδάφια της Αγίας Γραφής

  1. avatar αχ λουλιτσα

   ομορφα τα παραθεσες,
   νομιζω καθε ανθρωπος μπορει να γινει εκκλησακι και να φιλοξενησει τον λογο Ιησου αρκει και να το θελει και να ασχοληθει πραγματικα
   Δυσκολο το τελευταιο και βαρετο.... εχει σηριαλ να παρακολουθησει και βαρυγδουπες πολιτικες δηλωσεις ισως να μη βοηθα και το μυαλο... τα αγονα χωραφια της παραβολης της σπορας
   στη προσκληση μου για τα περι βαπτισης και γαμου παροτι προθυμοποιηθηκες να με κατατοπισεις δεν ανταποκριθηκες στη συνεχεια,δε πειραζει,αλλη φορα.

   1. avatar ΓΙΑΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ

    Από τον 3ο αι. μ.Χ καθιερώθηκε ο νηπιοβαπτισμός, γιατί υπήρχε μεγάλη παιδική θνησιμότητα και δεν προλάβαιναν να κατηχηθούν και να βαπτιστούν.
    Σε μερικές περιπτώσεις, όταν κινδυνεύει η ζωή ενός βρέφους, γίνεται αεροβάπτισμα, το οποίο η Εκκλησία αν ζήσει το παιδί θεωρεί ως έγκυρο βάπτισμα. Η διαδικασία του αεροβαπτίσματος γίνεται από οποιονδήποτε ορθόδοξο λαϊκό και όχι απαραίτητα από ιερέα.Στα πρώτα χριστιανικά χρόνια οι άνθρωποι βαπτίζονταν μεγάλοι. Πριν βαπτιστούν, έπρεπε, να κατηχηθούν, να διδαχθούν δηλαδή τις αλήθειες της χριστιανικής πίστης και να απαρνηθούν τις ειδωλολατρικές συνήθειες και αντιλήψεις.
    Στην εποχή μας την απάρνηση του Σατανά και τη σύνταξη με το Χριστό ομολογεί ο ανάδοχος, που είναι αντιπρόσωπος του νηπίου. Ονομάζεται ανάδοχος (νονός), γιατί αναδέχεται και αναλαμβάνει την ευθύνη της κατήχησης του νεοβαπτιζόμενου
    .μέχρι ο Ιησούς έρχεται σε ηλικία 30 ετών στον Ιορδάνη ποταμό, όπου δρούσε ο Ιωάννης, για να βαπτιστεί από αυτόν.

   2. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis τελεία gr

    Ήθελα ειλικρινά να σου ζητήσω συγγνώμη. Είμαι σε ιεραποστολικό ταξίδι όπου δίνουμε δωρεάν Καινές Διαθήκες σε εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας μήπως και διαβάζοντας τον Λόγο του Θεού ανοίξουν τα πνευματικά τους μάτια και σταματήσουν επιτέλους να προσκυνούν λείψανα αγίων, διαφορά αντικείμενα και τώρα τελευταία και κάστανα. Ο Ιησούς Χριστός είπε ότι (πνεύμα ο Θεός και με πνεύμα και αλήθεια θέλει να τον προσκυνάμε) . Ο Ιησούς Χριστός της Καινής Διαθήκης στον οποίο πιστεύω και ακολουθώ καταδικάζει αυτά που κάνουν διάφοροι παπάδες στο όνομα Του. Οι αληθινοί χριστιανοί δεν έχουν σχέση με ειδωλατρικες συνήθειες. Εμείς λέμε την αλήθεια του Λόγου του Θεού και " όποιος έχει αυτιά για να ακούει ας ακούει". Έτσι σε διαβεβαιώνω ότι θα απαντήσω μια προς μια στις ερωτήσεις σου σύντομα που θα επιστρέψω σπίτι μου , όπως και είμαι πρόθυμος να απαντήσω όποιος άλλος ειλικρινής και καλοπροαίρετος αναζητητής της αλήθειας μου κάνει κάποια ερώτηση για το τι πραγματικά δίδαξε ο Ιησούς Χριστός και τι ακριβώς λέει μέσα στην Αγία Γραφή.

 5. avatar Smullyan

  "Ακόμη και ο ίσκιος του Αποστόλου Πέτρου..." Δεν περιγράφω άλλο...

 6. avatar αχ λουλιτσα

  1"".δε χαριζω καστανο""...σοφη παροιμια
  2. σημερα εχει βαρδια το εγγονι της φωτισμενης πιπιλας,με το που με βλεπει κρασαρει... δε μου περναει ουτε καλησπερα
  3. δεν εδωσε καταθεση αξιολογησιμη ......λογω οραματων μιας γνωστης της παναγιας........ κιετσι δεν εκαψε πιλοτους και μοναδα και γενικως την πεζη καβαλαρια στρατου.... εφετερου και μονιμη θεση και υπηρεσια γραφειου...... και παλι λογωτης γνωστης της παναγιας....
  θαυμα θαυμα κυριέ μου.., αμα εχεις δικηγορο σαίνι..... μαντηλα.... και σπανια ρομπιτσα, ολα γενονται κυριε μου
  παρεκτος μυαλο στα γκρηκς.
  ζήτω η πεζη καβαλαρια στρατού ,με τα θεοπνευστα οραματα.

 7. avatar Ναι…..

  ...ΤΟ ΚΑΣΤΑΝΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ Η...........Α ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ

 8. avatar 1+1

  ειδωλολατρία λέτε αυτό ...

 9. avatar fghftfthf

  Να υποθέσω ότι τα υπόλοιπα κάστανα τα έφαγε ο πάτερ

 10. avatar Reiser

  Τι καστανα κι αμυγδαλα μας λετε,εχω φυλαγμενες 3 κατσαροτριχες απο τα 'καρυδια' του αγιου,του επεσαν σε μια αγρυπνια του 1976 και τις μαζεψε η γιαγια μου,ηξερε τι εκανε η γρια,οποιος-α ενδιαφερεται τις πουλαω οπως ειναι αγιασμενες και μυρωμενες.

 11. avatar Μέγας Αλέκος

  Ααααα, μπράβο. Τώρα κατάλαβα γιατί οι χριστιανοί Έλληνες προσκυνάνε το κάστανο του αγίου και του άλλου τις παντόφλες. Όταν λοιπόν προσκυνάνε, σταυροκοπιούνται και φυλάνε το κάστανο, το κάνουνε για να ζητήσουνε την ευλογία του αγίου μέσω του κάστανου. Το κάστανο λειτουργεί σαν μεσάζοντας δηλαδή. Βλέπω κάστανο, σκέφτομαι Παΐσιο ένα πράμα. Να έχω ρε παιδί μου κάτι οπτικοακουστικό να με βοηθάει να έρχομαι σε επαφή με τον άγιο. Τι; Μόνο εικόνες?
  Άσε που αφού το έπιασε ο άγιος, σου λέει, μπορεί να είναι και θαυματουργό.
  ΠουΧου, κάτσε ν αφήσω ένα δεκαράκι στο κάστανο μπας και δεν με πιάσει η εφορία που δε κόβω αποδείξεις. Κι άμα δε με πιάσει φέτος η εφορία, του χρόνου να τ ανάψω του κάστανου μια λαμπάδα ΝΑΑΑΑ! Όχι στο κάστανο, στον άγιο εννοώ, μέσω του κάστανου.
  Αλλά γιατί ρε παιδιά κάστανο; Καμιά φανέλα, καμιά κάλτσα, τίποτα; Τρίχες του αγίου γιατί δεν μοιράζετε στους πιστούς; Μόνο οι μουσουλμάνοι θα προσκυνάνε τα γένια του προφήτη; Υπάρχουνε πολλοί πιστοί που θα δίνανε όσο όσο για μια τρίχα του άγιου. Είπαμε, όχι για να τη προσκυνάνε. Για να τους βοηθάει να σκέφτονται τον άγιο.

 12. avatar Paperback writer

  Το ιερατειο της "Ανορθοδοξιας", βυθιζει την μετοχη της πιστης σε τιμες .....προ Χριστου!!

 13. avatar sane

  Σέβομαι τον άνθρωπο Παΐσιο και τα πιστεύω του, απεχθάνομαι τους επιχειρηματίες της Εκκλησίας Α.Ε. και αποφεύγω να συναναστρέφομαι με χριστιανοταλιμπάν.

 14. avatar Καστανάς

  Είμαστε ένας πανηλίθιος λαός. ΜΗΝ ΤΟΛΜΙΣΕΤΕ να ξανακλαφτείτε για κρίση, μνημόνια, συντάξεις κλπ. Είμαστε ένας π-α-ν-η-λ-ί-θ-ι-ο-ς λ-α-ό-ς.

 15. avatar Είμαι..

  ...Χριστιανός, Ορθόδοξος και Θεοσεβούμενος, αλλά αυτά υποβαθμίζουν την θρησκεία μας που είναι πνευματιστική και λιγότερο ειδωλολατρική. Σεβάσμιοι ιεράρχες μην προκαλείτε την χλεύη των ετερόδοξων.

 16. avatar ένας Έλληνας

  Ορθοδοξία εναντίον Ελληνισμού, ο πόλεμος συνεχίζεται, 2017 χρόνια παρακμής...

 17. avatar olymbitis

  Ένα κάστανο μόνο είχε;

 18. avatar LRN

  Απ'το Κουλούρι το άρθρο;
  Πείτε μου ότι δεν είναι αλήθεια.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει