Newsbeast | Ειδήσεις και νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Τελειώνει αύριο το νερό στο Καστελόριζο, «από Δευτέρα η υδροφόρα» λένε οι αρμόδιοι

«Μόλις χειμωνιάσει θα αρχίσουν πάλι να λένε για την ΑΟΖ του Καστελορίζου και τώρα ζητάμε να μας φέρουν νερό και δεν μας φέρνουνε»


ΕΛΛΑΔΑ
12:47
13/07/2017
Τελειώνει αύριο το νερό στο Καστελόριζο, «από Δευτέρα η υδροφόρα» λένε οι αρμόδιοι
5
loading

Αύριο Παρασκευή το Καστελόριζο δεν θα έχει νερό. Οι κάτοικοι εκπέμπουν σήμα κινδύνου καθώς το μηχάνημα αφαλάτωσης είναι χαλασμένο και από την κυβέρνηση το πιο σύντομο που τους έχουν υποσχεθεί πως θα πάει υδροφόρα είναι την Δευτέρα.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Αυτά είπε με φανερή αγωνία στο newsbeast.gr ο αντιδήμαρχος του νησιού Δημήτρης Αχλαδιώτης, που τις τελευταίες ημέρες κρούει κώδωνα κινδύνου.

Το newsbeast.gr είχε αναδείξει το φλέγον θέμα ήδη από τις 21 Ιουνίου. Σε εκ νέου επικοινωνία με τον αντιδήμαρχο τα όσα μας είπε ήταν και πάλι τουλάχιστον ανησυχητικά:

«Το μηχάνημα αφαλάτωσης έχει χαλάσει. Την Δευτέρα ήρθε υδροφόρα και έφερε νερό. Χωρίς νερό είχαμε μείνει και την προηγούμενη εβδομάδα. Είχαμε κάποιες μικρές ποσότητες στις δεξαμενές αλλά χρησιμοποιήθηκαν είτε στις επιχειρήσεις, είτε για να ποτίσουμε τα ζώα. Τώρα την Δευτέρα που ήρθε η υδροφόρα μάς έφερε 2.000 κυβικά και άλλοι ποτίσανε τις καλλιέργειές τους, άλλοι τα ζώα τους, άλλοι γεμίσανε τις δεξαμενές τους για ώρα ανάγκης και τώρα το νερό έχει ελαττωθεί κατά πολύ. Πιστεύω πως αύριο δεν θα έχουμε.

Την Παρασκευή δηλαδή δεν θα έχουμε νερό. Από την κυβέρνηση, ο κ. Σαντορινιός μάς είπε πως θα μας στείλουν την Δευτέρα. Ενώ στα άλλα νησιά έχει τοποθετηθεί αφαλάτωση και η υδροφόρα πάει συμπληρωματικά, κανένα άλλο νησί δεν έχει βγει να πει ότι έχει ξεμείνει από νερό. Όλοι έχουν πάρει τις αφαλατώσεις τους, μόνο εμείς μένουμε χωρίς.

Περιμένουμε τώρα ανταλλακτικά για την αφαλάτωση που έχουμε και το συνεργείο όποτε έρθει. Είναι δύσκολη υπόθεση παιδιά το νερό. Όλοι ψάχνουν για ΑΟΖ και πετρέλαιο αλλά το νερό είναι το βασικότερο πράγμα. Μόλις χειμωνιάσει θα αρχίσουν πάλι να λένε για την ΑΟΖ του Καστελορίζου και τώρα ζητάμε να μας φέρουν νερό και δεν μας φέρνουνε. Είμαστε στον 21ο αιώνα και ψάχνουμε να βρούμε νερό, είναι εξωφρενικό. Βγάζουμε πετρέλαια και νερό δεν έχουμε. Το να πάρουμε νερό από την Τουρκία είναι το πιο εύκολο είναι 700-800 μέτρα αλλά αυτό γίνεται μόνο στα παραμύθια. Καμιά φορά στα νεύρα μας επάνω λέμε διάφορα αλλά δεν γίνονται αυτά.

Απλά δεν βλέπω τον λόγο γιατί δεν μας στέλνουνε νερό, έστω ο στρατός πολεμικές υδροφόρες, έστω κάτι να κάνουμε την δουλειά μας βρε παιδιά. Μου είπε ο Σαντορινιός πως θα μιλήσει με τον Καμμένο. Τώρα αν μιλήσανε τί είπανε, δεν μπορείς να βγάλεις άκρη».

 • Το newsbeast.gr αφουγκράζεται τον παλμό της ελληνικής περιφέρειας και αναδεικνύει τα προβλήματά της. Επικοινωνήστε με email στο [email protected] με τη δημοσιογραφική μας ομάδα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Περικλής2

  Η σε παρόμοια θέματα συμπεριφορά τού Κράτους τών Αθηνών προκαλεί πολλά ερωτηματικά καί άσχημες σκέψεις..........

 2. avatar Αν όντως συμβαίνει κάτι τέτοιο

  τότε κύριοι αρμοδιοαναρμόδιοι ξέρετε τι θέλετε..........
  Τό Καστελόριζο......... πού πριν σαράντα χρόνια έλεγα να το προσέχουμε ώς κόρη οφθαλμού........ καί με κοίταζαν λες καί τους ζητούσα να στείλουν διαστημόπλοιο στον Άρη. Ου να μού χαθείτε ανεγκέφαλοι. Μόνο γιά μπλα μπλα μπλα στη βολή καί γιά εμφανίσεις σε παράθυρα της τιβι είσαστε.

 3. avatar petmath

  κράτος να σου πετύχει !!!!!!!!!!

 4. avatar λαθόλου απίθανο

  να θέλουν να σας διώξουν για να χτίσουν καμμιά μονάδα επεξεργασίας πετρελαίου στο νησί

 5. avatar Υπουργό:

  "Χορέψτε το χορό της βροχής"

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει