Οκτώ ύποπτα πακέτα εντοπίστηκαν από τις έρευνες που κάνει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στο κέντρο διαλογής στο Κρυονέρι. Παραλήπτες τους ήταν ευρωπαίοι αξιωματούχοι σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, ανάμεσά τους και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Η αστυνομία έχει στα χέρια της τα δέματα, τα οποία θα μπουν στο μικροσκόπιο προκειμένου να βρεθούν πιθανά δακτυλικά αποτυπώματα και οι αποστολείς τους.

Η εξέλιξη έρχεται λίγες ημέρες μετά τα τρομοδέματα που έφτασαν στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και τα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι. Το τελευταίο μάλιστα εξερράγη, τραυματίζοντας μια υπάλληλο.

Ως αποστολείς στα οκτώ δέματα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, αναγράφονταν ονόματα παραγόντων της οικονομικής και πανεπιστημιακής ζωής του τόπου και αυτή τη φορά δεν χρησιμοποιήθηκαν ονόματα πολιτικών, όπως του Άδωνι Γεωργιάδη και του Βασίλη Κικίλια στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις. Παραλήπτες ήταν υψηλοί οικονομικοί αξιωματούχοι της Ε.Ε. και παράγοντες εταιρειών.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι συγκεκριμένοι φάκελοι δεν αναγράφουν ως αποστολείς εν ενεργεία πολιτικά πρόσωπα, όπως οι δύο προηγούμενοι, στο Βερολίνο και στο Παρίσι, αλλά πανεπιστημιακούς καθηγητές οικονομίας και οικονομολόγους, εκ των οποίων, ο ένας τουλάχιστον, διετέλεσε και σε θέση κυβερνητική στο παρελθόν.

Oι οκτώ φάκελοι έχουν σταλεί από διάφορα σημεία, τα οποία δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά. Εκτιμάται ότι αυτοί που εντοπίστηκαν σήμερα, καθυστέρησαν να φτάσουν στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ, λόγω της περιοχής απ’ όπου ταχυδρομήθηκαν, πιθανότατα από εξωτερικά γραμματοκιβώτια, καθώς και λόγω του Σαββατοκύριακου που μεσολάβησε.

Αυτό, όπως λένε οι αστυνομικοί, ήταν αναμενόμενο, γι’ αυτό και υπήρχαν συνεχώς άτομα της Αντιτρομοκρατικής στο κέντρο διαλογής. Τα συγκεκριμένα πακέτα κρίθηκαν ύποπτα από τα ονόματα των αποστολέων και των παραληπτών, γι’ αυτό κατασχέθηκαν και μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά μηχανήματα όπου ερευνώνται.