Τα δικά του «πυρά» κατά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, εξαπέλυσε ο πρώην πλέον αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος Χρήστος Βαΐτσης, κατά την διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής, σχολιάζοντας το γεγονός ότι η απόφαση για την αλλαγή πάρθηκε ενόσω αυτός βρισκόταν σε επίσημη επίσκεψη στο εξωτερικό!

Δήλωσε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων:

«Το παντελώς «άκομψον» της απόφασης αποστρατείας μου κατά την διάρκεια επίσημης αποστολής στο εξωτερικό, γεγονός ένδειξης έλλειψης σεβασμού στο θεσμό του Αρχηγού και κατ΄ επέκταση στο προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και πρόκλησης φθοράς στην εικόνα της χώρας, το θεωρώ μία ατυχή στιγμή και το αντιπαρέρχομαι, ελπίζοντας ότι δε θα συμβεί ποτέ ξανά στο μέλλον. Ο σεβασμός στους θεσμούς πρέπει να εκφράζεται με έργα και όχι λόγια, καθόσον η απαξίωση των δύναται να επηρεάσει αρνητικά το ηθικό του προσωπικού».

Η απάντηση ήρθε άμεσα από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο που του είπε τα εξής σε πρώτο πρόσωπο: «Χρήστο επειδή σε άκουσα, μην το παίρνεις προσωπικά. Οι κρίσεις έπρεπε να γίνουν ενόψει των μεγάλων γεωπολιτικών εξελίξεων που αναμένονται. Αυτές έπρεπε να αντιμετωπιστούν από τη νέα ηγεσία.»