Αίτημα να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οκτώ τοπικές κοινότητες της Δυτικής Αχαΐας κατέθεσε ο δήμος, ζητώντας ταυτόχρονα να κηρυχθεί παγόπληκτος σε όλη του την έκταση.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου, «καταθέσαμε αίτημα για οκτώ κοινότητες, διότι δεν θέλουμε να είμαστε υπερβολικοί, γνωρίζουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν, αλλά ο δήμος μας πρέπει να έχει την βοήθεια του κράτους, κυρίως για τις ορεινές περιοχές όπου έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες καταστροφές». Σύμφωνα με τον δήμαρχο, οι χιονοπτώσεις προκάλεσαν μεγάλες ζημιές στο αγροτικό οδικό δίκτυο, με αποτέλεσμα κτηνοτρόφοι και αγρότες να μην έχουν πρόσβαση στα ποιμνιοστάσια και στις καλλιέργειές τους. Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Νικολάου σχετικά με την ένταση των χιονοπτώσεων, «για πρώτη φορά χρειάστηκε να ρίξουμε αλάτι στους δρόμους και είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι φέραμε τέσσερα φορτηγά». Επίσης ανέφερε ότι «για πρώτη φορά τα τελευταία τουλάχιστον 50 χρόνια, έχουμε χιόνι από τα ορεινά του δήμου μας, έως και την θάλασσα».

Σχετικά με το αίτημα να κηρυχθεί παγόπληκτος ο δήμος Δυτικής Αχαΐας, ο Χρήστος Νικολάου είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και ο παρατεταμένος ισχυρός παγετός έχουν προκαλέσει μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες πατάτας, στα κηπευτικά, στα εσπεριδοειδή, στις ελιές και στα θερμοκήπια».