Μικροένταση μεταξύ μελών της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και κατοίκων και επιχειρηματιών της περιοχής σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην πλατεία Βικτωρίας, η οποία φιλοξενεί καθημερινά εκατοντάδες πρόσφυγες.

Η κινητοποίηση της ΚΕΕΡΦΑ ενάντια στις «ρατσιστικές συνάξεις μίσους», στην οποία συμμετείχε και ο δημοτικός σύμβουλος Αθηνών Πέτρος Κωνσταντίνου, προκάλεσε αντιδράσεις, με ορισμένους ανθρώπους να ζητούν την αποχώρηση των μελών της Κίνησης, προτρέποντας, μεταξύ άλλων, να πάρουν τους πρόσφυγες σπίτι τους.

Μάλιστα, χρειάστηκε να επέμβουν άνδρες της αστυνομίας όταν σημειώθηκαν φραστικές αντεγκλήσεις με τους κατοίκους, οι οποίοι πραγματοποιούν τη δική τους ξεχωριστή συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Οι δυο συγκεντρώσεις γίνονται υπό τη διακριτική παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ.

Στο μεταξύ, βρίσκεται σε εξέλιξη η μεταφορά των προσφύγων στο κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο του Γαλατσίου, με στόχο την αποσυμφόρηση της πλατείας. Η μεταφορά γίνεται με πέντε διπλά λεωφορεία του ΟΑΣΑ και μέχρι στιγμής υπολογίζεται ότι έχουν πάει στο Γαλάτσι περισσότερα από 400 άτομα. Τη μεταφορά επέβλεπε νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες…

 

MASJD1

MASJD2

MASJD3

MASJD4

MASJD5

MASJD6

MASJD7

MASJD8MASJD9 MASJD10