Συνάντηση στα γραφεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Βόλου είχε ο Πρόεδρος του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Όρασης Ν. Μαγνησίας «Μάγνητες Τυφλοί»Λάμπρος Παρασκευάς και ο Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Βόλου κ. Δημήτριος Κολυνδρίνης για να συζητήσουν προβλήματα που αφορούν το χώρο της αναπηρίας σε σχέση με την εταιρία και ειδικότερα προβλήματα της κοινότητας των τυφλών.

Ο Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Βόλου κατανόησε όλα τα προβλήματα που απασχολούν την κοινότητα των τυφλών της Μαγνησίας και συμφώνησαν όπως το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Βόλου να δημιουργήσει μια υπηρεσία συνοδείας και εξυπηρέτησης των τυφλών πολιτών που ο εντεταλμένος υπάλληλος της εταιρίας μετά από τηλεφωνική επικοινωνία θα συνοδεύει τον πολίτη στις εγκαταστάσεις της εταιρίας και από και προς τη στάση του λεωφορείου ή την πιάτσα των ταξί.

Το Σωματείο θα εκτυπώσει σε συνεργασία με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Βόλου το αναλυτικό πρόγραμμα των δρομολογίων στο σύστημα γραφής και ανάγνωσης τυφλών Braille έτσι ώστε να γίνει το πρόγραμμα απόλυτα προσβάσιμο στα άτομα με αναπηρία όρασης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των «Μάγνητων Τυφλών» «το κυριότερο για μας είναι ότι συμφωνήθηκε να υπάρχει συχνή και τακτική επαφή των δυο μερών έτσι ώστε να λύνονται άμεσα οποιαδήποτε προβλήματα προκύπτουν σε σχέση με την ελεύθερη και ασφαλή μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία όρασης».

πηγή: Μαγνησία