Το λουκέτο της αγγλικής εταιρείας ταξιδιών Goldtrail οδήγησε τους 4.000 τουρίστες που βρίσκονται στην Ελλάδα να χάσουν το εισιτήριο της επιστροφής στην πατρίδα τους. Μεταξύ των προορισμών της Goldtrail ήταν η Ρόδος, η Κέρκυρα, η Κως και η Κρήτη.

Το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού έχει δώσει εντολή στους κατά τόπους διευθυντές του ΕΟΤ, όπου βρίσκονται οι τουρίστες, να τους παράσχουν κάθε δυνατή διευκόλυνση, κυρίως ως προς τη διαμονή, έως ότου επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Η εταιρεία, που πουλούσε κατά κύριο λόγο πακέτα διακοπών μέσω ταξιδιωτικών πρακτόρων, τέθηκε σε αναγκαστική διαχείριση, όπως μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης της Βρετανίας.

Βέβαια, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Βρετανίας (CAA) δήλωσε ότι κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε οι ταξιδιώτες να μπορέσουν να επιστρέψουν σπίτι τους μετά τις διακοπές τους.

Σημειώνεται όμως ότι όσοι ταξιδιώτες πρόκειται να ταξιδέψουν από τη Βρετανία για διακοπές στο εξωτερικό, κλήθηκαν να επικοινωνήσουν με τον ταξιδιωτικό τους πράκτορα, καθώς η Goldtrail δεν θα πραγματοποιήσει άλλες πτήσεις και τα εισιτήρια που έχουν εκδοθεί δεν θα ισχύουν πλέον.