Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε στις 5:30 το απόγευμα η πυρκαγιά στην θέση Πούντα Ζέζα στο Λαύριο. Ωστόσο, παραμένουν στο σημείο ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεσή της.

Σε εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά στον Κάλαμο, η οποία πέρασε μέσα από οικισμούς που εκκενώθηκαν και απείλησε σπίτια, ενώ έχει καταστρέψει μέχρι στιγμής μεγάλη έκταση πευκοδάσους.

Ωστόσο, οι αξιωματικοί του πυροσβεστικού σώματος εκφράζουν αισιοδοξία ότι θα μπορέσουν να περιορίσουν την έκταση της πυρκαγιάς μέχρι το βράδυ.

Αυτή την ώρα υπάρχουν πολλές εστίες διάσπαρτες στην περιοχή που είναι σε εξέλιξη η πυρκαγιά και παραμένουν όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις, εθελοντές, αστυνομικοί, κάτοικοι και υδροφόρες των δήμων που προσπαθούν να την θέσουν υπό έλεγχο.

Αυτή τη στιγμή στο δελτίο του ΣΚΑΙ που μιλάει ο Στέλιος Στεφανίδης, Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ανέφερε ότι τα εναέρια μέσα θα πετάνε μέχρι να πέσει η νύχτα, ενώ στη βοήθεια της κατάσβεσης είναι και κομμάτι του στρατού. Αυτό που προσπαθούν είναι να τη λήξουνε απόψε ενώ εξετάζουν αν πρόκειται για εμπρησμό μέσω της σχετικής υπηρεσίας –εκπαιδευμένης από αμερικανικό κλιμάκιο- που βρίσκεται στην περιοχή. Τόνισε ότι δεν υπάρχει ανησυχία ενώ βρίσκονται σε ύφεση τα μέτωπα. Σε εξέλιξη η φωτιά στον Πάρνωνα που δεν είναι ανησυχητική με δυνάμεις της Πελλοπονήσου αλλά και ελικόπτερο από την Κρήτη. Η κατάσταση παραμένει στο 4 που σημαίνει έκτακτης ανάγκης αλλά υπάρχει σχετική αισιοδοξία στο Πυροσβεστικό Σώμα.