Καταχρηστικά έκρινε ο Άρειος Πάγος την κίνηση να προβούν σε επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι που δεν πληρώνονται από τον εργοδότη τους, ενώ προστατεύοντας σε αυτές τις ειδικές περιστάσεις τους εργαζόμενους, οι ανώτατοι δικαστές αποφάνθηκαν ότι είναι παράνομη η απόλυσή τους.

Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο σκεπτικό της αρεοπαγιτικής απόφασης οι εργαζόμενοι εφόσον δεν πληρώνονται έχουν δικαίωμα να προβούν σε κατάσχεση εργασίας, μέχρις ότου ο εργοδότης καταβάλει τις αποδοχές που δικαιούνται. Ωστόσο, το δικαίωμα αυτό πρέπει να ασκείται εντός των πλαισίων της καλής πίστης και των συναλλακτικών ηθών, όπως ορίζουν οι νόμοι.

Τέλος, στην ίδια απόφασης επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας, η καταγγελία της σύμβασης εργασίας αορίστου χρόνου για να είναι έγκυρη πρέπει να γίνεται εκ μέρους της εργοδοσίας εγγράφως και να καταβληθεί στον απολυμένο η νόμιμη αποζημίωση ανεξάρτητα από την αιτία και το λόγο που ο εργοδότης οδηγήθηκε στην απόφαση για την καταγγελία της σύμβασης του εργαζόμενου.