Εκτονώνεται σταδιακά η κατάσταση έξω από τον Άρειο Πάγο, όπου έχουν «κατασκηνώσει» από το πρωί χιλιάδες συμβασιούχοι, προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά τις εξελίξεις στην εκδίκαση της υπόθεσης των καθαριστριών του ΟΠΑΠ.

Ήδη, αρκετοί συμβασιούχοι, κυρίως όσοι έχουν έρθει από την περιφέρεια με πούλμαν και λεωφορεία, αποχωρούν από τον Άρειο Πάγο, αφού ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Ολομέλειας.

Οι συμβασιούχοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, σημειώνοντας πως σε δύο περίπου μήνες που θα βγει η τελική απόφαση θα πραγματοποιήσουν νέα, περισσότερο μαζική και δυναμική, συγκέντρωση στον Άρειο Πάγο. Όπως λένε, θα συνεδριάσουν μέσα στο Σαββατοκύριακο προκειμένου να αποφασίσουν τις κινήσεις τους, ενώ ήδη έχουν πέσει στο τραπέζι προτάσεις για τη διενέργεια συγκεντρώσεων κάθε εβδομάδα, σε όλη την Ελλάδα. 

Νωρίτερα σημειώθηκαν επεισόδια, με τους εξαγριωμένους συμβασιούχους να πετούνε καφέδες, νερά, αυγά και άλλα αντικείμενα στην είσοδο του κτιρίου και να καίνε τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η οργή τους ξέσπασε όταν έμαθαν πως και η εισήγηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε ήταν αρνητική. Η τελική απόφαση για την υπόθεση αναμένεται σε δύο μήνες.

Στο μεταξύ, πριν λίγο δόθηκαν στην κυκλοφορία και τα δύο ρεύματα της λεωφόρου Αλεξάνδρας, που παρέμεναν κλειστά από το πρωί.