Με θερμοκρασίες που καθημερινά αγγίζουν τους 40 βαθμούς τα σκουπίδια στο Γύθειο σχηματίζουν βουνά δεκάδων μέτρων προκαλώντας απίστευτη δυσοσμία την οποία ο επισκέπτης αντιλαμβάνεται ακριβώς στην είσοδο της πόλης. Το πρόβλημα είναι παλιό αλλά όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι στο newsbeast.gr έχει πλέον ξεπεράσει τα όρια.

Τόνοι σκουπιδιών μαζεύονται κυρίως στις τρείς εξόδους της πόλης όπου από την δυσοσμία και τα ποντίκια είναι άμεσος ο κίνδυνος για την δημόσια υγεία. Σύμφωνα με τους κατοίκους το γεγονός ότι «τώρα μαζεύονται μόνο στις εισόδους της πόλης είναι μια …θετική εξέλιξη γιατί μέχρι πριν λίγες μέρες βουνά σκουπιδιών ήταν διασκορπισμένα σε ολόκληρη την πόλη».

Όπως μάθαμε, η Δημοτική Αρχή μη μπορώντας να κάνει κάτι, αφού δεν υπάρχει χωματερή στην περιοχή ούτε νόμιμη ούτε παράνομη, μάζεψε -ναι σωστά διαβάζετε – τους κάδους απορριμμάτων από την πόλη αφήνοντας μόνο κάποιους σε …επιλεγμένα σημεία.

Αναρωτιέστε τι κάνουν τα σκουπίδια οι κάτοικοι της περιοχής; Προφανώς τα κάνουν βόλτες μέχρι να εντοπίσουν το πλησιέστερο βουνό… σκουπιδιών.

Κι επειδή το πρόβλημα χρονίζει με άμεσο πλέον κίνδυνο για την υγεία των κατοίκων μήπως η παρέμβαση θα έπρεπε να είναι κεντρική; Ή μήπως πάλι θα …ενεργήσει η πολιτεία όταν πια θα είναι αργά;

Βουνό σχηματίζουν τα σκουπίδια ακόμη και δίπλα από πολυσύχναστους δρόμους

Εικόνες ντροπής που δείχνουν τόνους σκουπιδιών στο Γύθειο