Ξεκίνησε η λειτουργία γραφείου του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην Πάτρα

Περισσότεροι από 20.000 μετανάστες που ζούσαν στην Ελλάδα έχουν επιστρέψει στις χώρες τους


ΕΛΛΑΔΑ
17:54
10/03/2014
Ξεκίνησε η λειτουργία γραφείου του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην Πάτρα
1
loading

Περισσότεροι από 20.000 μετανάστες που ζούσαν στην Ελλάδα έχουν επιστρέψει στις χώρες τους, ανέφερε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Πάτρα, ο επικεφαλής του γραφείου Ελλάδας, του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, Δανιήλ Εσδράς.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Εσδράς, το 2013, ήταν η πρώτη χρονιά που έφυγαν από την Ελλάδα περισσότεροι μετανάστες από όσοι μπήκαν στη χώρα.

Η επίσκεψη του Δανιήλ Εσδρά στην Πάτρα έγινε με αφορμή τη λειτουργία στην πόλη γραφείου τού Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, το οποίο φιλοξενείται σε χώρο που παραχώρησε ο δήμος Πατρέων.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα είπε η αντιδήμαρχος ένταξης μεταναστών Μαρία Ανδρικοπούλου- Ρούβαλη, στον ενάμιση μήνα λειτουργίας τού γραφείου, έχουν επιστρέψει στις χώρες τους 10 μετανάστες που ζούσαν στην Πάτρα.

Ο Δανιήλ Εσδράς ανακοίνωσε, ότι σε μερικές ημέρες θα ξεκινήσει στην Πάτρα η λειτουργία ξενώνα για τη φιλοξενία ασυνόδευτων ανηλίκων μεταναστών. Όπως πρόσθεσε, «ο ξενώνας θα παρέχει στέγη και φροντίδα σε αυτά τα παιδιά, σώζοντάς τα από τα κυκλώματα που τα εκμεταλλεύονται».

Εξάλλου, ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς τόνισε, πως «θεωρούμε πολύ σημαντική τη λειτουργία αυτού του γραφείου στην Πάτρα» και πρόσθεσε, ότι «ο δήμος κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια τόσο στην κατεύθυνση της μείωσης του αριθμού των μεταναστών στην πόλη, με συνεχείς πιέσεις για τον έλεγχο του λιμανιού, όσο και στην κατεύθυνση της παροχής βοήθειας προς τους μετανάστες, με τροφή και ρουχισμό, με τη στήριξη δομών για την προστασία των ανήλικων μεταναστών».

Όμως, όπως σημείωσε, το μεταναστευτικό είναι ένα θέμα που δεν μπορεί να επιλυθεί μόνο από τον δήμο. Ακόμη ο Γιάννης Δημαράς τόνισε, ότι «για εμάς οι μετανάστες δεν είναι εχθροί, αλλά άνθρωποι ταλαιπωρημένοι που πρέπει να βοηθηθούν για να επανακτήσουν την αξιοπρέπειά τους» και πρόσθεσε: «Η επιτυχής κοινωνική και εργασιακή ένταξη των μεταναστών, η καταπολέμηση των φαινομένων ρατσισμού και ξενοφοβίας και η καταπολέμηση του εμπορίου ανθρώπων, είναι χρέος όλων μας».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
 1. avatar JB

  Στις 10 Μαρτίου 2013 ο νεαρός Γερμανός ζωγράφος Daniel Siefert, από το Weyhe, 25 ετών, ήταν με μια παρέα φίλων. Οι φίλοι είχαν νοικιάσει ένα λεωφορείο για να τους πάρει από μια ντίσκο και να τους πάει σε ένα νυχτερινό κλαμπ.
  Πέντε Τούρκοι μουσουλμάνοι άρχισαν να διαπληκτίζονται με τους νεαρούς Γερμανούς στο λεωφορείο και χρησιμοποιώντας τα κινητά τους τηλέφωνα τους έστησαν μια ενέδρα.
  Οι πέντε Τούρκοι επιτέθηκαν στον Daniel και αφού τον χτύπησαν και τον έριξαν στο έδαφος τον κλωτσούσαν και τον πατούσαν συνεχώς, ενώ είχε ήδη χάσει τις αισθήσεις του. Επτά μουσουλμάνοι τον κλωτσούσαν μέχρι θανάτου, αλλά μόνο τρεις αναζητήθηκαν από τις αρχές, οι άλλοι έφυγαν τρέχοντας.
  Στις 14 Μαρτίου 2013 ανακοινώθηκε ο θάνατός του.
  Οι μουσουλμάνοι πανηγύρισαν στο Facebook ότι είχαν σκοτώσει έναν «ναζί λευκό».

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει