Υλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτα
  • 1 κρόκο αυγού για επάλειψη
  • Για τη γέμιση
  • 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
  • 100 γραμμάρια μερέντα σοκολάτα
  • ½ φλιτζάνι ψίχα από φουντούκια σε πούδρα
  • 200 γραμμάρια γάλα εβαπορέ
  • 1 φλιτζάνι μαργαρίνη λιωμένη
  • Για τη διακόσμηση
  • Αμύγδαλα φιλέ
  • ζάχαρη άχνη

sidagi.gr Εκτέλεση Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και την ενώνουμε τη ψίχα από φουντούκια, το βούτυρο, τη μερέντα, το γάλα και αναδεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Κόβουμε τη σφολιάτα σε τρίγωνα κομμάτια 14 Χ16 εκ. στο κάτω μέρος του τριγώνου το φαρδύ απλώνουμε τη γέμιση και κλείνουμε τη σφολιάτα σαν κρουασάν. Αλείφουμε με το κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα. Ψήνουμε για 20 λεπτά στον αέρα με κάτω αντίσταση (ανάλογα τον φούρνο) στους 180 βαθμούς. Όταν κρυώσουν λίγο πασπαλίζουμε τα κρουασάν με ζάχαρη άχνη. Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr