Δημόσιο… σα να λέμε ιδιωτικός τομέας

Ανοίγει (;) η πόρτα των απολύσεων


ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ
21:16
24/06/2011
Δημόσιο… σα να λέμε ιδιωτικός τομέας
5
loading

Με διαδικασίες εξπρές θα χάσουν το δημόσιο χαρακτήρα τους όσες επιχειρήσεις και οργανισμοί του Δημοσίου περιέλθουν στο Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας, το οποίο δημιουργεί ο νέος νόμος για το Μεσοπρόθεσμο.

Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, όπως αναφέρει το σχέδιο νόμου λειτουργεί για την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος δεν υπάγεται στην κατηγορία των οργανισμών και επιχειρήσεων του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Ως εκ τούτου δεν εφαρμόζονται σε αυτό, καθώς και στις εταιρείες των οποίων το μετοχικό κεφάλαιο ανήκει εξ ολοκλήρου, άμεσα ή έμμεσα, στο Ταμείο, οι διατάξεις που διέπουν εταιρείες που ανήκουν άμεσα ή έμμεσα στο Δημόσιο, με εξαίρεση όσων ρητά ορίζονται στις διατάξεις του παρόντος Κεφαλαίου.

Πρόκειται για διάταξη-σοκ καθώς με το που μία ΔΕΚΟ ή Οργανισμός θα μεταβιβάζεται στο νέο Ταμείο θα χάνονται αυτόματα και τα προνόμια που συνοδεύουν τον δημόσιο χαρακτήρα τους.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα ισχύει για τις εταιρείες που ελέγχονται κατά 100% άμεσα ή έμμεσα από το Ταμείο ό,τι ισχύει και στον ιδιωτικό τομέα. Θα μπορούν δηλαδή να κάνουν απολύσεις, να υπογράφονται επιχειρησιακές συμβάσεις, θα αυξηθεί το ωράριο εργασίας και πολλά άλλα.

Το νομοσχέδιο προβλέπει ρητώς ότι το Ταμείο διέπεται από τις διατάξεις της νομοθεσίας περί ανωνύμων εταιρειών όπως και οι εταιρείες των οποίων το μετοχικό κεφάλαιο ανήκει εξ ολοκλήρου άμεσα ή έμμεσα στο Ταμείο.

Η διάρκεια του Ταμείου είναι έξι χρόνια και το αρχικό μετοχικό του κεφάλαιο ανέρχεται σε 30 εκατ. ευρώ, διαιρούμενο σε χίλιες (1.000) ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας τριάντα χιλιάδων (30.000) ευρώ η καθεμία.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Μάριος ο Νάξιος

  Απολύστε τους κακούς,κρατήστε τους καλούς.Μην το κάνετε πάλι ανάποδα κύριοι του ΠΑΣΟΚ.

 2. avatar bill

  απολυσεις στον ιδιωτικο τομεα, απολυσεις στο δημοσιο να δουμε στο τελος ποιος θα δουλευει!
  οδηγουμαστε στην καταστροφη

 3. avatar konstantin37

  ΠΡΟΣΕΧΕ ΕΣΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΜΗ Ν ΠΑΘΕΙΣ ΥΠΕΡΚΟΠΩΣΗ....

 4. avatar Σκυλοπνιχτρης

  ΑΠΟΛΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ

 5. avatar Christos Apostolidis

  ΑΛΧΗΜΕΊΕΣ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει