Πολλαπλά οικονομικά οφέλη αποκομίζουν οι περιοχές στις οποίες εγκαθίστανται ανεμογεννήτριες σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία αλλά και την εμπειρία των τελευταίων χρόνων. Ειδικότερα, το 3% του τζίρου κάθε αιολικού πάρκου, πηγαίνει στον οικείο δήμο και στη μείωση του λογαριασμού ρεύματος των νοικοκυριών της περιοχής.

Ήδη οι πολίτες περιοχών που έχουν εγκατεστημένες ανεμογεννήτριες στο βουνό ή σε οποιοδήποτε άλλο σημείο, σίγουρα όχι κοντά στα σπίτια τους, όταν λαμβάνουν τον λογαριασμό του ρεύματος, διαπιστώνουν ότι έχει μειωθεί αισθητά σε σχέση με το παρελθόν και αυτό θα συνεχίζεται όσο υφίσταται η λειτουργία των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στον τόπο τους.

Παράλληλα όμως υπάρχουν κι άλλα εξίσου σημαντικά οφέλη. «Δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας από την πρώτη στιγμή, από το στάδιο της κατασκευής των ανεμογεννητριών και λιγότερες, αλλά μόνιμες και συνήθως καλά αμειβόμενες, κατά το στάδιο της λειτουργίας τους» μας λέει ο πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ) κ. Παναγιώτης Λαδακάκος.

«Από κει και πέρα, προσθέτει, είναι στο χέρι κάθε τοπικής κοινωνίας σε καλή συνεννόηση και διάλογο με τις εταιρείες που κάνουν αιολικά πάρκα στην περιοχή τους να δημιουργήσουν και άλλες δράσεις με τοπικά οφέλη. Ένα πράγμα που μπορώ να σας πω με σιγουριά είναι ότι οι αιολικές εταιρείες έχουν υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και διάθεση να προσφέρουν στις τοπικές κοινωνίες. Αυτό που χρειάζεται είναι καλόπιστη διάθεση συνεργασίας από όλες τις πλευρές».