Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι η αγορά θα ανοίξει και πάλι από την ερχόμενη Δευτέρα (18/01), καθώς η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι οι επιχειρηματίες έχουν υποστεί τεράστια οικονομικά πλήγματα λόγω των περιοριστικών μέτρων της εξάπλωσης του κορονοϊού. Στόχος είναι να διασωθούν οι χειμερινές εκπτώσεις, οι οποίες έχουν τεθεί σε εφαρμογή μέσω όμως των e-shop.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να ανοίξει ο κλάδος της ένδυσης, υπόδησης, τα κομμωτήρια, τα κέντρα περιποίησης νυχιών και τα κοσμηματοπωλεία με τη μέθοδο των ραντεβού εντός. Με τη μέθοδο click away θα ανοίξουν όλοι οι υπόλοιποι κλάδοι του λιανεμπορίου, εκτός από τις περιοχές που έχουν μπει σε επιτήρηση καθώς φοβούνται για ξέσπασμα την επιδημίας σε αυτές.

Σχετικά με τα εμπορικά κέντρα όπου υπάρχει δυνατότητα παραλαβής εκτός, θα γίνεται μέσω αυτής της διαδικασίας και όπου δεν υπάρχει δυνατότητα θα έχουμε click in shop, δηλαδή εντός του καταστήματος. Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, θα ισχύσει ο περιορισμός των ατόμων βάσει τετραγωνικών και θα υπάρχει αναρτημένη λίστα των ραντεβού, τα οποία θα κλείνονται είτε ηλεκτρονικά, είτε τηλεφωνικά.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες που επικαλέστηκε ο τηλεοπτικός σταθμός, δεν θα ανοίξουν Γυμνάσια – Λύκεια.