Μετά από συνεννόηση Γιούνκερ-Νταϊσελμπλουμ οι συνομιλίες μεταξύ Αθήνας και θεσμών (δηλαδή της τρόικας) θα γίνουν κατά βάση τις Βρυξέλλες, σημείωσε ο Μαργαρίτης Σχοινάς, εκπρόσωπος της Κομισιόν. Προσέθεσε ωστόσο ότι σε κάποιες περιπτώσεις που είναι απαραίτητο θα πρέπει τεχνικά κλιμάκια να βρεθούν στην Αθήνα.

Στην άποψη αυτή φαίνεται πως παραμένουν ενστάσεις από την πλευρά της κυβέρνησης, η οποία εκτιμά ότι όποτε απαιτείται στοιχεία θα μπορούν να αποστέλλονται στις Βρυξέλλες για να βοηθούν την προώθηση των διαπραγματεύσεων.

Πιο αναλυτικά στις Βρυξέλλες αναμένεται να διεξαχθούν οι τεχνικές διαβουλεύσεις ανάμεσα στις ελληνικές Αρχές και τους θεσμούς, μετά από αίτημα του προέδρου της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς, αν η Επιτροπή αναμένει να ξεκινήσουν, εντός της εβδομάδας, τεχνικές διαβουλεύσεις ανάμεσα στις ελληνικές Αρχές και τους θεσμούς, ο Μ. Σχοινάς απάντησε ότι το θέμα αυτό αναμένεται να συζητηθεί, μεταξύ άλλων στο αποψινό Eurogroup.

Συνεχίζοντας, ο Μ. Σχοινάς ανέφερε πως ο πρόεδρος της Eπιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος βρίσκεται σε στενή επικοινωνία με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ζήτησε οι συζητήσεις μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών και των ελληνικών Αρχών να διεξαχθούν στις Βρυξέλλες. Ωστόσο, ο Μ. Σχοινάς πρόσθεσε ότι κάποιες πτυχές των συζητήσεων θα πρέπει να διεξαχθούν, επί τόπου, στην Αθήνα.

Καταλήγοντας, ο Μ. Σχοινάς σχολίασε ότι αυτό που έχει σημασία δεν είναι ο τόπος διεξαγωγής των συνομιλιών, αλλά η ουσία τους. «Οι θεσμοί πρέπει να αξιολογήσουν τις ελληνικές προτάσεις και παράλληλα πρέπει να διεξαχθούν τεχνικές συζητήσεις με τους θεσμούς και με τις ελληνικές Αρχές, σε ορισμένες πτυχές τους, και επί τόπου στην Αθήνα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της Επιτροπής.