Μικροπροβλήματα εμφανίσθηκαν στη ρύθμιση οφειλών των 100 δόσεων, καθώς σε κάποιες περιπτώσεις, που είτε σχετίζονται με υπόχρεους του ΕΝΦΙΑ που δικαιούνται έκπτωσης φόρου, είτε με περιπτώσεις φορολογουμένων που δικαιούνται πίστωσης ακατάσχετον επιδομάτων (π.χ. θέρμανσης) δεν κατέστη εφικτή η υποβολή αίτησης ρύθμισης.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε πως όταν γίνεται προσπάθεια ρύθμισης στο Taxis για τις εν λόγω περιπτώσεις φορολογουμένων βγαίνει το εξής ηλεκτρονικό μήνυμα: «Υπάρχει ασυμφωνία κατά την πίστωση των πληρωμών σας, η οποία τακτοποιείται στην Δ.Ο.Υ. προκειμένου να ενημερωθούν οι οφειλές σας». Το πρόβλημα προέκυψε διότι το Taxis δεν μπορεί να ταιριάξει τις σχετικές πληρωμές.

Το θέμα το ανέδειξε πρώτος ο Σύλλογος Αδειούχων Λογιστών Φοροτεχνικών Χανίων ο οποίος επικοινώνησε με την ΔΟΥ Χανίων, αλλά και με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Οι φορολογούμενοι που βρεθούν αντιμέτωποι με το εν λόγω μήνυμα δεν θα πρέπει να προσέρχονται στις εφορίες, αλλά να αναμένουν την τεχνική επίλυση του ζητήματος από τη ΓΓΔΕ.