Τον Σεπτέμβριο θα πληρωθεί τελικά η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ, μετά τα σοβαρά λάθη που έγιναν.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ανακοίνωσε ότι αναβάλλεται κατά ένα μήνα η καταβολή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ, ώστε να διορθωθούν λάθη και να γίνουν οι αναγκαίες προσαρμογές χωρίς επιβάρυνση και ταλαιπωρία των πολιτών.

Ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε επίσης ότι στις 25 Αυγούστου θα συνέλθει σε πρώτη συνεδρίαση το Κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης που έχει συσταθεί με πρότασή του και στο οποίο μετέχουν όλα τα συναρμόδια Υπουργεία και οι παραγωγικοί φορείς με στόχο την προώθηση ολοκληρωμένων πολιτικών που μειώνουν την ανεργία, δημιουργούν νέες και διασφαλίζουν υφιστάμενες θέσεις εργασίας καθώς προφανώς δεν αρκούν τα μέτρα προσωρινής απασχόλησης και στήριξης των ανέργων.

Σημειώνεται ότι τουλάχιστον οργή εκφράζουν εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων για τον ΕΝΦΙΑ. Οι αντιδράσεις που προέρχονται βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, από την αντιπολίτευση αλλά και από παράγοντες της αγοράς ανάγκασαν την κυβέρνηση και τον Αντώνη Σαμαρά να αναζητήσουν άμεσα λύση μέχρι το τέλος του μήνα.

Μετά τις αντιδράσεις εξετάζεται να επανέλθει η αποτίμηση αυτών των αξιών στα περυσινά επίπεδα.

Ο υπουργός των Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, ανακοίνωσε ότι, σε 4.000 οικισμούς που βρίσκονται εκτός αντικειμενικής αποτίμησης αξιών, θα επανέλθει η αποτίμηση των αξιών αυτών στα περσινά επίπεδα.