Στο στόχαστρο 4.000 μεγαλοοφειλέτες

Από τον Ιούλιο πλειστηριασμοί περιουσιών


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
8:30
24/06/2013
Στο στόχαστρο 4.000 μεγαλοοφειλέτες
1
loading

Για πρώτη φορά, το υπουργείο Οικονομικών ενεργοποιεί μαζικά τις διατάξεις για πλειστηριασμούς περιουσιακών στοιχείων μεγάλων οφειλετών του Δημοσίου, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, βάζοντας στο στόχαστρο 4.000 φυσικά πρόσωπα που χρωστούν στην εφορία πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ.

Τα συνολικά τους χρέη αγγίζουν τα 10 δισ. ευρώ αναφέρει η εφημερίδα, επικαλούμενη τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη.

Ο γενικός γραμματέας έχει δώσει εντολή να προχωρήσουν μέσα στον Ιούλιο οι πλειστηριασμοί στοιχείων έξι μεγαλοοφειλετών, με συνολικές οφειλές 95 εκατ. ευρώ.

Από τους έξι, η μεγαλύτερη οφειλή φτάνει τα 28 εκατ. ευρώ και η μικρότερη τα 3,5 εκατ. ευρώ.

Ανάμεσα στους έξι, σύμφωνα με την εφημερίδα, βρίσκεται και πολύ γνωστός επιχειρηματίας που βρίσκεται στον Κορυδαλλό τους τελευταίους μήνες για χρέη στο Δημόσιο.

Οι διαδικασίες αναμένεται να συνεχιστούν για τους υπόλοιπους οφειλέτες το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar TOLIS

    Το ζήτημα για το Δημόσιο είναι η άμεση πληρωμή των οφειλομένων. Άμεσα, γιατί όταν κάτι σέρνεται για καιρό καταλήγει πάντα εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος. Δεν έχει κανένα νόημα λοιπόν να κρατάς στη φυλακή έναν επιχειρηματία ο οποίος παραχωρεί την περιουσία του έναντι των χρεών του και μάλιστα όταν το ίδιο το Δημόσιο (περιφερειάρχης) αναγνωρίζει ότι η παραχώρηση είναι απολύτως συμφέρουσα. Τυχόν νομικά κωλύματα αποτελούν δικαιολογία για να μην γίνεται ποτέ τίποτα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει