Ρυθμίσεις για τη διευκόλυνση επιχειρήσεων που συμμετέχουν στο ΕΣΠΑ

Τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
17:07
10/05/2013
Ρυθμίσεις για τη διευκόλυνση επιχειρήσεων που συμμετέχουν στο ΕΣΠΑ
1
loading

Ρυθμίσεις για την οικονομική και γραφειοκρατική διευκόλυνση των επιχειρήσεων που συμμετέχουν σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα του ΕΣΠΑ και για την επιτάχυνση της απορρόφησης των Κοινοτικών κονδυλίων περιλαμβάνονται σε τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, στο νομοσχέδιο για το «Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων».

Αναλυτικά:

- Δίνεται δυνατότητα χρήσης της εγγύησης καλής εκτέλεσης και για τη λήψη προκαταβολής, χωρίς να απαιτείται η κατάθεση εγγύησης προκαταβολής. Η ρύθμιση γίνεται με στόχο τη διευκόλυνση της συμμετοχής των επιχειρήσεων στις διαδικασίες ανάθεσης και εκτέλεσης δημοσίων συμβάσεων, λαμβάνοντας υπόψη τη δυσμενή οικονομική κατάσταση η οποία δημιουργεί ανυπέρβλητες δυσκολίες για την προσκόμιση των εγγυήσεων.

- Απαλλάσσονται από την υποχρέωση να υποβάλουν εγγυητική επιστολή για τη χρηματοδότησή τους από το Δημόσιο, φορείς και επιχειρήσεις, που επιλέγονται να επιχορηγηθούν για έργα έρευνας, τεχνολογικής ανάπτυξης και καινοτομίας.

- Λαμβάνονται μέτρα για τις αμοιβές των αξιολογητών έργων του ΕΣΠΑ προκειμένου να επιταχυνθεί το έργο τους και κατ' επέκταση η απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων, χωρίς να παραβιάζεται το ετήσιο πλαφόν των αμοιβών. Συγκεκριμένα, καταργούνται τα μηνιαία όρια αμοιβής, ενώ διατηρούνται τα όρια αμοιβής ανά πρόταση (50 ευρώ) και το όριο των επιτρεπτών αξιολογήσεων ανά έτος (50).

- Δίνεται η δυνατότητα σε επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί σε επενδυτικό νόμο να παρατείνουν χρονικά τις συμβάσεις χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing) για την αγορά καινούριου μηχανολογικού εξοπλισμού από επτά σε δέκα χρόνια, προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες ρευστότητάς τους.

- Αναδιοργανώνεται ο μηχανισμός παρακολούθησης της εκτέλεσης του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) με στόχο την πλήρη παρακολούθηση των πληρωμών που γίνονται από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα πέραν της Τράπεζας της Ελλάδος, μέσω των λογαριασμών των φορέων υλοποίησης - δικαιούχων που τηρούνται για τα έργα. Οι πληρωμές που πραγματοποιούνται μέσω της ΤτΕ συνεχίζουν να παρακολουθούνται από τη Διεύθυνση Δημοσίων Επενδύσεων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Ομηρος ομηρόπουλος

    ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΚΕ ΧΑΤΔΙΔΑΚΗ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ !! Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΠΟ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΣΑΣ ! Π.Χ. ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΥΠΗΚΟΟΣ ΑΠΛΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ (ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ) ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ Ι ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ , ΠΡΕΠΕΙ Ο ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΦΜ !!! ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ !! ΑΛΗΘΕΙΑ, ..... ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ???

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει