Επιδότηση για την κατασκευή κοσμημάτων από το σπίτι μπορούν να λάβουν οι άνεργες γυναίκες προκειμένου να «στήσουν» τη δική τους επιχείρηση.

Σύμφωνα με το «Έθνος», γυναίκες 18-64 ετών άνεργες ή απειλούμενες από ανεργία μπορούν να επιδοτηθούν για να φτιάχνουν χειροποίητα κοσμήματα και να τα πωλούν είτε σε καταστήματα, είτε μέσω του ίντερνετ.

Ο χώρος κατασκευής μπορεί να είναι ακόμη και ένα δωμάτιο του σπιτιού ή ένας υπόγειος χώρος.

Σύμφωνα με νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ δικαιούνται επιδότηση από 10.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ για την κατ’ οίκον εργασία. Αιτήσεις υποβάλλονται από 1/3/2013 έως 29/3/2013

Τι χρηματοδοτείται

Επιλέξιμες δαπάνες των επιχειρηματικών σχεδίων στο πλαίσιο του προγράμματος είναι οι ακόλουθες:

– Λειτουργικές δαπάνες επιχείρησης (ενοίκια, λογαριασμοί ΔΕΚΟ, δαπάνες ίδρυσης, δαπάνες παροχής υπηρεσιών νομικής και λογιστικής υποστήριξης, έξοδα προβολής κλπ.).
– Ασφαλιστικές εισφορές του επιχειρηματία (στον κύριο φορέα υποχρεωτικής ασφάλισης).
– Δαπάνη παροχής υπηρεσιών συμβούλου για την σύνταξη και παρακολούθηση επιχειρηματικού σχεδίου.
– Δαπάνες για την παροχή υπηρεσιών mentoring / coaching από συμβούλους με σκοπό την υποστήριξη των ωφελούμενων στην ανάπτυξη της επιχειρηματικής ιδέας και την υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου για διάστημα έξι (6) μηνών από την έναρξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας.
– Δαπάνες κατάρτισης του δικαιούχου επιχειρηματία ή / και του νεοπροσλαμβανόμενου (ανέργου / άνεργης ή απειλούμενου / -ης από ανεργία) σε πιστοποιημένο φορέα επαγγελματικής κατάρτισης.
– Ετήσιο μισθολογικό κόστος (συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών εισφορών) που θα προκύψει από τη δημιουργία νέας θέσης εργασίας.

Το πρόγραμμα αφορά στις Περιφέρειες Κρήτης, Ιονίων Νήσων, Βορ. Αιγαίου, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου.